Roaccutane kullanılır mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
@qazel123 güzel bir açıklama yapmış bende deneyimlerini aktarayım.

Roaccutane-Zerotonin-Aknetrent gibi ilaçlar (birbirlerinin muadilleri) akne tedavisinde uzun yıllardır kullanılan ve etkisi kanıtlamış ilaçlardır. Her ilacın olduğu gibi bu ilacında insanlar üstünde bazı yan etkileri vardır. Fakat yan etkiler herkeste aynı seviyede baş göstermiyor. İlaç kullanım süresi boyunca cildiniz eskiye nazaran daha hassas olacaktır fakat tedavi sonrasında bu şekilde bir sorununuz olmaz. Ciltte, burun içinde, gözlerde, dudaklarda kuruluklar olabilir fakat nemlendirici kullanmayla alakalı sorunlarınız yoksa bunları en aza indirebilirsiniz. Tedavi boyunca aydan aya kullandığınız doz miktarı artacak ve etkilerini daha çok hissetmeye başlayacaksınız. Bu ilacın en büyük yan etkilerinden birisi ise Karaciğer enzimlerini (ALT - AST - GGT) çok çalıştırması oluyor. Karaciğeriniz ile alakalı bir sorununuz yoksa tedaviniz 6 ayda (beklenmeyen bir durum olmazsa) bitecektir. Yine de bu tedaviye başlamadan önce daha hafif krem tedavileri de bulunuyor doktorunuzdan bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Geçmiş olsun.
eyvallah , dudağım için de blistex kullanıyordum en iyisi o dudak nemlendiricilerinden

☾☆ Mustafa Kemal ATATÜRK ☆☽
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Bi dönem kullandım attım resmen kurulukdan çatlıyor dudaklar vs nemlendirici şart

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
kucukken kullanmıstım işe yaramıstı ancak sonradan tekrarladı

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
ben kullandım faydasını fazla görmedim yani sabretmez lazım çünkü dönemsel bir şey ve psikolojiyle doğrudan alakalı önce onları iyi tutmanı öneririm

Süper Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Arkadaşım da kullandı sivilcesi kalmadı cidden hiç ama bitkin hissediyordu çoğu zaman.

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
İlaç kirmizi ilac doktor gozetiminde kullanabilirsn benim izlerm coktu roaccutane pahali yan sanayi aknetret kullandm 8 ay ne iz ne sivilce kaldi ama söyleyeym cok eziyet cektirior kişiye gorede değişebiliyor

Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Fazla kullanmanı tavsiye etmiyorum hocam

Süper Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Dayım eczacı ordan biliyorum çok ağır ilaçmış kullananlar da pek memnun değilmiş

Süper Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Göze batan seviyede sivilceleriniz mevcut ise kullanmanızı tavsiye ederim, kullanan arkadaşlarım vardı ve geçti. Yan etkileri ağır olsa da risk almak gerekebilir. Özellikle kızlar tarafından ucube gözüyle bakılıyorsunuz bu da hayatın genelini etkileyip sizi asosyal bir insan haline getirebilir.

assembly so hard please help me
Donator
Ödüller
14
9 HİZMET YILI
Genellikle sivilce stres sebepli ya da beslenme sebepli oluyor, bu ikisine dikkat edersen hastane ile uğraşmana gerek kalmayacağını düşünüyorum.

Süper Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
knk sivilce dedigin yasindan dolayiysa hic gerek yok ama hastaliksa dayanmak zorundasin

Süper Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Bende akternent ilacı kullanıyorum on numara tertemiz oldum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...