Çözüldü RTX 3050 laptop sistemde FiveM'de düşük FPS sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dany so hot she melt the snow
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
FiveM'de istediğim FPS değerlerini alamıyorum. GTA 5 storyde minimum 100-150 FPS alırken FiveM'de sabit 80-90 alamıyorum. FiveM'de FPS'i nasıl yükseltirim? Windows 11 kullanıyorum orijinal şekilde. Herhangi bir cr@ck uygulamasıyla cr@cklemedim. Pc satın alırken orijinal Windows 11 vardı.

Son düzenleme:
Çözüm
FPS Değerlerin gayet normal. Story modda yüksek FPS değerleri alıp, sunucuda almamanın nedeni ise: Story modda sadece dokular, karakterler ve araçlar yüklenirken, Fivem'de bunların yanı sıra seninle beraber eş zamanlı oynayan oyunculardan tut, sunucularda kullanılan scriptlere kadar hepsini yüklüyor. Scriptlerin çeşitliliğine göre de aldığın FPS miktarı bu denli dalgalanabiliyor.
Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
FPS Değerlerin gayet normal. Story modda yüksek FPS değerleri alıp, sunucuda almamanın nedeni ise: Story modda sadece dokular, karakterler ve araçlar yüklenirken, Fivem'de bunların yanı sıra seninle beraber eş zamanlı oynayan oyunculardan tut, sunucularda kullanılan scriptlere kadar hepsini yüklüyor. Scriptlerin çeşitliliğine göre de aldığın FPS miktarı bu denli dalgalanabiliyor.

Çözüm
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
hmm

Son düzenleme:
Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
8 gb 3200 mhz cl 22 sipariş ettim az önce onu takınca daha iyi değerler elde eder miyim? fps drop sorunum sence düzelmiş olur mu en azından?
3050 Çok da iyi bir kart değil. Ram takviyesi ile fps artışı olur fakat çok da beklentiye girme, zaten laptop üreticilerinin hemen hemen hepsi düşük güç tüketimi için ekran kartlarını olduğundan daha az volt değerleriyle çalışacak şekilde üretiyor, dolayısıyla tipik bir masaüstü 3050 ile dizüstü 3050 arasında bile performans farkları olabiliyor.

Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
ekran kartı kaç volt ona da bakabilir misin ve ram eklersen fps yükselir

nerden bakcam

kesinlikle bunun farkındayım masaüstü daha verimli ve daha hızlı fivem oynarken 60 dereceyi geçmiyor cpu kullanımı %10 gpu ise %30 %40 kasma donma yok oyun oynarken sadece haritada bazı yerlerde anlık droplar giriyor benlik ya da bilgisayarımlık değil tek sıkıntısı ram kullanımı %80 falan onu rahatlatmak istiyorum @sitilsiz @iXRuee

zaten fivem ram oyunu

Son düzenleme:
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
hocam anlık olarak video kaydında bu şekil değerler alıyorum

Son düzenleme:
Hileci Geldi Hanım
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
hocam anlık olarak video kaydında bu şekil değerler alıyorum obs üstünden kayıt alıyorum ve dediğim anlık 40-50 fps e düşmesi bu ama kastırma yapmıyor bu videoyu 8 gb ram ile çektim 8 gb ram daha sipariş ettim 3200 mhz cl22 16 gb olunca daha iyi fps değerleri alacağıma inanıyorum cpu ve gpu değerlerim sıcaklıklarım nasıl bakar mısınız
işlemcin hiç kullanmıyor nedense drop yiyor gibi geldi bana hadi işlemcin kullanmıyor ekran kartın da kullanmıyor termal macun sürmeni öneririm

Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
oynun yükünü ekran kartına bindirdim güç seçeneklerinden yüksek performans seçili ve grafik ayarlarından fivemi yüksek performans seçip ekran kartı ile çalıştırıyorum

iade et reis bence ne kadar aldın bilmiyorum ama umarım kazık yememişsindir
hiç bi oyunda kasma donma drop yaşamadım tek sadece fivemde hocam ısınma falan yok cihazda niye iade etmem gerekli ki ne sıkıntısı var

Hileci Geldi Hanım
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
oynun yükünü ekran kartına bindirdim güç seçeneklerinden yüksek performans seçili ve grafik ayarlarından fivemi yüksek performans seçip ekran kartı ile çalıştırıyorum

hiç bi oyunda kasma donma drop yaşamadım tek sadece fivemde hocam ısınma falan yok cihazda niye iade etmem gerekli ki ne sıkıntısı var
ekran kartı volt çok az bu sebep bile iade etmek için yeterli bence

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...