Çözüldü RTX 3050 sistemde PUBG Mobile emülatör FPS düşüklüğü sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar sistem, RTX 3050, Ryzen 5 5600X, 32 GB RAM. Her şeyi yaptım, özel çözünürlükte oynuyorum. Emülatör ayarlarım tam ama takılma, donma oluyor çatışma anından. Mesela sürekli olmuyor ama bazen de verdiği FPS değerlerini hissetmiyorum. 90 FPS'de oynuyorum mesela ama hissetmiyorum ya o akıcılığı. Ne yapmam lazım akması için oyunun?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Yok, öğrendim ve bilmeyenlere de söylüyorum, yapsınlar. Gerçekten işe yaradı. Akıcılığı hissediyorum. GameLoop ayarlarına girip motor ayarlarından dikey senkronizasyonu açsın.
Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
mobil cihazlar için tasarlanmış bir oyun olduğu için pcye uyum sağlayamaması gayet normal, gameloop ve bluestacks gibi 3. parti yazılımlarla her ne kadar sağladıkları performasnı boostlamaya çalışırsan çalış, çoğunluğu aynı performansı veriyor test aşamasında

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Yayıncıların niye kasmıyor ya da aynı sistemde ki videolardaki oyun niye kasmıyor? Bu arada çözümü buldum.

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Bu senin işletim sisteminle alakalı bir şey değil bu oyun Mobile bir optimizasyonu Bilgisayarlar için yapılmış bir oyun değil demem o ki En max sistemle bile oynsan kasmama şansı yok. Tek yapabileceğin şey Temp dosyanı her oyuna girmeden önce temizleye bilirsin mesela

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Yok, öğrendim ve bilmeyenlere de söylüyorum, yapsınlar. Gerçekten işe yaradı. Akıcılığı hissediyorum. GameLoop ayarlarına girip motor ayarlarından dikey senkronizasyonu açsın.

Çözüm
Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Bildiğim kadarıyla İntel'de VT-x olması lazım virtualization (sanallaştırma) seçeneğini biostan açmanız gerekiyor. Yoksa işlemciniz ne kadar iyi olursa olsun performans vermeyecek. Pubg mobile gibi oyunlar emulatör aracılığı ile çalıştığı için sanallaştırma yapmak gerekiyor. Bir deneyin derim. Tabi işlemcinizde böyle bir seçenek varsa ki ben olduğunu düşünüyorum. Eğer yok ise destekleyen işlemcilerden bakın.

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
O ayarların hepsi tamam her şey sorunsuz hiçbir kusur kalmadı meğerse tek tuşla olay çözülüyormuş, bir üst mesajımda belirttim teşekkürler.

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
bende ryzen 5 3400g 16 ram var ekran kartı yok pc de hile açmayıncas 70 80 arası hile acınca 70 fln sabit gamelop ayaları için abartsız 2 gün uğrastım isteyene ayaları atarım

Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
32 de kur reis kasma kalmaz ayrıca cmdden ekran kartını bi kontrol et aktif mi değil mi diye bazen güncelleme yapmadıgı için devre dışı kalıyor

Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Yayıncıların niye kasmıyor ya da aynı sistemde ki videolardaki oyun niye kasmıyor? Bu arada çözümü buldum.

Yayıncılar videoları 60FPS renderlediği için senin gözüne öyle geliyor normalde kasma olsa bile sen onu videolarda hissedemezsin onun sebebi bu. Sorununa gelecek olursak emülatörünü değiştirmeyi denedin mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...