Çözüldü RTX 4060 sistemde CS2'de düşük FPS

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Bilgisayar parçaları:
  • i5 8. nesil ekran kartı.
  • ASUS RTX 4060 ekran kartı.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Düşük FPS almak birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. İşte düşük FPS sorununu çözmek için bazı genel adımlar:

1. Grafik Ayarlarını Düşürme: Oyun içinde grafik ayarlarını düşürmek, bilgisayarınızın daha iyi performans göstermesini sağlayabilir. Özellikle gölgeler, doku kalitesi, efektler gibi ayarları düşürmek FPS'yi artırabilir.
  2. Sürücü Güncellemeleri: Grafik kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Güncel sürücüler, performans ve uyumluluk açısından önemlidir.
  3. Arka Planda Çalışan Programlar: Arka planda fazla program çalıştırmak, bilgisayarınızın kaynaklarını tüketebilir. Mümkünse arka planda çalışan gereksiz programları kapatın.
  4. Soğutma Problemleri: Bilgisayarınızın aşırı ısınması...
Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
w11 kullanıyorsan csde bu hafta böyle şeyler oluyor ben w10a tekrar geçtim sorunsuzum şu an

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Arka planda çalışan uygulamaları görev yöneticisinden kapat veya Ayarlar>Başlangıç Uygulamaları ndaki kullanmadığın uygulamaları kapatabilirsin.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Cs2 nin optimizasyonu gerçekten çok kötü ayarlari ne kadar düşüge çeksem de bu ara o sıkıntı bendede oluyor çözümünü bulamadim hala

Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
bende de 3060 ti var reis ryzen 5 5600 200-300 arası fps alıyorum bazen 150 lere kadar düşüyor drop girdigi bile oluyor

Üye
2 HİZMET YILI
ayni olay şuan bendede var bende konu açicaktim rtx 3060 var normalde 250-300 fps çikiyodum şuan smoke görünce 30 fps dönüyo normali 100-130
Anladım, bu tür performans sorunları can sıkıcı olabilir. Eğer RTX 3060'ınız normalde 250-300 FPS arasında performans gösteriyorsa, ancak şimdi yoğun görsel efektlerle karşılaşıldığında FPS'nin düşmesi, muhtemelen bir optimizasyon veya ayarlar sorunu olabilir.
İşte bu tür bir sorunu çözmek için bazı adımlar:
  1. Sürücü Güncellemesi: Grafik kartı sürücülerinizi en son sürüme güncelleyin. Bu, performans ve uyumluluk sorunlarını gidermeye yardımcı olabilir.
  2. Oyun Ayarları: Oyun içi ayarları kontrol edin ve grafik ayarlarını düşük veya orta seviyelere ayarlayarak daha iyi performans elde etmeyi deneyin.
  3. Grafik Kartı Sıcaklığı: Grafik kartının aşırı ısınmaması için soğutma sistemini kontrol edin. Yüksek sıcaklıklar performans düşüşüne neden olabilir.
  4. Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatma: Diğer arka plan uygulamalarını kapatın veya azaltın. Bunlar sistem kaynaklarını kullanarak performansı etkileyebilir.
  5. Oyun İçi Ayarlar: Oyun içi ayarları gözden geçirin ve gereksiz veya aşırı yoğun grafik efektlerini kapatın veya azaltın.
  6. DirectX veya OpenGL Sürümü: Oyunun hangi grafik API'sini kullandığını kontrol edin ve uygun olanı seçin. Bazı durumlarda farklı API'ler daha iyi performans sağlayabilir.
  7. Grafik Kartı Ayarları: Grafik kartı ayarlarını kontrol ederek, performans odaklı ayarları etkinleştirin veya değiştirin.
Bu adımları denedikten sonra hala sorun yaşıyorsanız, belki de oyunun son güncellemesiyle bir uyumsuzluk veya optimizasyon sorunu olabilir. Bu durumda, oyun geliştiricilerinin yayınladığı güncellemeleri beklemek veya destek ekibiyle iletişime geçmek en iyi çözüm olabilir.

format at driverleri baştan yükle birde bak darboğazz var mı
Anladım, işte adımlar:

1. Sürücüleri Yeniden Yükleme: Bilgisayarınıza format atarak işletim sistemini temizleyebilirsiniz. Ardından, anakart, grafik kartı ve diğer bileşenler için en son sürücüleri indirip yükleyebilirsiniz.
  2. Darboğaz Kontrolü: Darboğazlar, bilgisayar donanımınızın belirli bir bileşeninin diğerlerinden daha az veri işleyebildiği durumlardır. Bunun nedeni bir bileşenin diğerlerinden daha yavaş olması veya veri akışının kesilmesi olabilir. Darboğazları tespit etmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

Seçkin Üye
Ödüller
8
Sosyal
7 HİZMET YILI
Sizlere önerim boosterx kullanmanız lag gibi şeyleri direk çözüyor ve fps kayda değer şekilde yükseltiyor birde çözüm olmaz ise başlatma seçenekleri gibi çoğu şeyi internet üzerinden bakarak sizlere uyan en iyi ayarları yapın

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
laptop kullanıyorsun büyük ihtimalle onun için yapacağın herhangi bir şey yok oyun zaten optimizasyonsuz çıktı sırf daha fazla fps yükseltmek için bilgisiyarını fulleme helikopter olup uçabilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...