Çözüldü RX 580 8GB ekran kartı aşırı ısınıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Öncelikle merhabalar, ben sıfır bir sistem topladım fakat ekran kartının dereceleri oyunda 75 80 arasında gidip geliyor. Çok fazla anlamadığım için arkadaşıma sordum, o normal dedi fakat çok güven vermedi. Bilen biri varsa bilgilendirebilir mi? Bu arada kasanın dört bir yanı açık, hava geçişi kasanın güzel. Sadece ekran kartı aşırı ısınıyor, modeli Asus Dual RX 580 8 GB.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Overclock yaptınız mı ? , yaptıysanız kapatın.
Lütfen oyun oynarken ki ekran kartının fanının RPM(Dönme hızı) değerlerini paylaşın.,
85C görmesi biraz fazla, 90C'de sorun çıkabilir, kartınızın sıcaklığı 70-80 ise gayet normaL. Normalde öyle bir kartın 75C'den yukarı çıkmaması gerekir.
AMD'nin driverini biliyorsunuz, sol alttan girin ve fan hızını arttırın. Genellikle otomatiktedir, 2500'e kadar kaldırın. Kartınız fazla ısınıyor bence.
Satın aldığım yere götürdüm fanının hava vermesi gereken kapakcık kapalı olduğu için ısınıyormuş değişim yaptılar şuan sıcaklık 60 70 arası gidip geliyor yardım ettiğiniz için teşekkürler
Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Hocam tam donanımsal bilgim yok fakat termal macun kullanılıyor ise soğutma için macunun kalitesinden olabilir. Laptopumda başıma gelmişti.

BBC Owner
Ultra Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
kasanın paneli açık olmasına rağmen o derecelerdeyse problemli olabilir bende aynı kartı kullanıyorum kasa paneli açık en ağır oyunda bile 75 üstünü hiç görmedi panel kapalıyken 85-90 oluyor korkuttu o dereceler panelsiz kullanıyorum

Uzman Üye
Ödüller
6
4 HİZMET YILI
Öncelikle merhabalar, ben sıfır bir sistem topladım fakat ekran kartının dereceleri oyunda 75 80 arasında gidip geliyor. Çok fazla anlamadığım için arkadaşıma sordum, o normal dedi fakat çok güven vermedi. Bilen biri varsa bilgilendirebilir mi? Bu arada kasanın dört bir yanı açık, hava geçişi kasanın güzel. Sadece ekran kartı aşırı ısınıyor, modeli Asus Dual RX 580 8 GB.
Hocam macunda sıkıntı olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
1- Ekran Kartını Uzun Süredir Kullanıyorsan Fan Aşırı Tozlanmış Olabilir Ekran Kartını Çıkartarak Fan Temizliği Yapmanı Öneririm Bu Arada Fan Temizliği Yaparken Dikkatli Olmasın Temizlerken Kırabilirsin Hassastır .
2- Ekranla Kartında Fanla İşlemci Arasında Bulunan Termal Macun İşlevini Kaybetmiş Olabilir Değiştirmeni Öneririm .
3- Ekran Kartını Driver İle Güncelleyebilirsin .

Bunu Bilgisayarcıya Yaptırırsan Daha İyi Olur . Bilmediğin Bir Şey Yaparsın A

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
1- Ekran Kartını Uzun Süredir Kullanıyorsan Fan Aşırı Tozlanmış Olabilir Ekran Kartını Çıkartarak Fan Temizliği Yapmanı Öneririm Bu Arada Fan Temizliği Yaparken Dikkatli Olmasın Temizlerken Kırabilirsin Hassastır .
2- Ekranla Kartında Fanla İşlemci Arasında Bulunan Termal Macun İşlevini Kaybetmiş Olabilir Değiştirmeni Öneririm .
3- Ekran Kartını Driver İle Güncelleyebilirsin .

Bunu Bilgisayarcıya Yaptırırsan Daha İyi Olur . Bilmediğin Bir Şey Yaparsın A
Ekran kartını alalı 1 hafta oldu. Driverler güncel
Post automatically merged:

termal macun değiştir düzelir
Ne kadardır termal macun bide kim yeniler

Přijímám všechno, co mi život dal i vzal.
Banlı Üye
Ödüller
3
Sosyal
6 HİZMET YILI
Lütfen oyun oynarken ki ekran kartının fanının RPM(Dönme hızı) değerlerini paylaşın.,
85C görmesi biraz fazla, 90C'de sorun çıkabilir, kartınızın sıcaklığı 70-80 ise gayet normaL. Normalde öyle bir kartın 75C'den yukarı çıkmaması gerekir.
AMD'nin driverini biliyorsunuz, sol alttan girin ve fan hızını arttırın. Genellikle otomatiktedir, 2500'e kadar kaldırın. Kartınız fazla ısınıyor bence.

Süper Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
rx 6500 xt var fivemdayken 60 ı görmekte zorlanıyor 50 53 derece rx 580 mech mi ekran kartın mech ise normal mechler cok ısınıyor

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Tanıdığın bildiğin bir tamirciye götürürsen senin için daha iyi olur bu işlerden anlamayan biri durumu daha kötü hale sokabilir dostum

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Satın aldığım yere götürdüm fanının hava vermesi gereken kapakcık kapalı olduğu için ısınıyormuş değişim yaptılar şuan sıcaklık 60 70 arası gidip geliyor yardım ettiğiniz için teşekkürler

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...