RX 6600 XT vs RTX 3060

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Genel olarak RTX 3060 12GB versiyonu, RX 6600 XT'nin gerisinde kalıyor ve fiyatı daha pahalı. Kesinlikle sıfır RTX 3000 serisi alınmaz.

Genelleme yapmak pek sağlıklı olmaz, oynanacak oyunlara göre farklılık gösteriyor. Nokta atışı performans isteniyorsa hangi oyunları oynayacağına göre seçimini yapması, daha doğru bir tercih olacaktır.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
AMD bence son zamanlarda Nvidia kalitesine yaklaştı hatta bazı yerlerde geçti bile diyebiliriz.

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
PSU, bilgisayar kasası ve SSD bilgisi ile işlemci soğutucusu bilgisi bulunmuyor. Ekran kartı modeli markası yazılmamış bunları belirtmeniz gerekiyor. Bu yazdıklarınıza göre RX 6600 XT sistem daha iyi gözüküyor. Eğer sistemlere hakkında detaylı bilgi verirseniz daha iyi tavsiye verebilirim

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
3060 tabikide sırf dlss var diye bile seçilebilir

Seçkin Üye
Ödüller
5
Sosyal
6 HİZMET YILI
nvidia öneririm dostum oyunlarda daha akıcı oluyor nvidia ekran kartları

Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
nvidia öneririm dostum oyunlarda daha akıcı oluyor nvidia ekran kartları

Mesela nasıl daha akıcı oluyor gerçekten merak ediyorum. 20 yıldır donanımla ilgileniyorum bunu ilk defa duyuyorum. Aynı FPS'i alıyorsan nasıl daha akıcı olabiliyor mantıklı bir açıklamasını yapar mısın lütfen?

Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
FSR yokmuş gibi konuşmanız beni bitiriyor.

AMD yaptığı için yok :D Şaka bir yana DLSS gerçekten fazla abartılıyor. RTX 3050'den örnek vermek istiyorum, kart 1660 Super gücünde. Bu kartta DLSS açsan ne olacak ki? Kartın kendisi güçsüz.

Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
AMD yaptığı için yok :D Şaka bir yana DLSS gerçekten fazla abartılıyor. RTX 3050'den örnek vermek istiyorum, kart 1660 Super gücünde. Bu kartta DLSS açsan ne olacak ki? Kartın kendisi güçsüz.

3050 kadar boş bir kart görmedim. Hayatımda gördüğüm en büyük çöp olabilir. Gidip aynı fiyata 2. el RX 6700 alabiliyorsun, aradaki farkı söylememize gerek bile yok, değil mi? :D

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
NVIDIA ekran kartları her zaman daha iyi bence ve performansı daha iyi verir. RTX 3060.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
3050 kadar boş bir kart görmedim hayatımda. Hayatımda gördüğüm en büyük çöp olabilir. Gidip aynı fiyata 2. el RX 6700 alabiliyorsun, aradaki farkı söylememize gerek bile yok, değil mi? :D

En net şekilde şu yorum yapılabilir: Kesinlikle ama kesinlikle sıfır RTX 3000 serisi alınmaz. NVIDIA kendisini belki bir tık düzeltir dedik ama RTX 4060'da aynı. Zaman zaman RTX 3060'dan daha güçsüz kart :D Bir laf vardır ve bu lafı da çok doğru buluyorum. Huylu huyundan vazgeçmez.

Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
En net şekilde şu yorum yapılabilir: Kesinlikle ama kesinlikle sıfır RTX 3000 serisi alınmaz. NVIDIA kendisini belki bir tık düzeltir dedik ama RTX 4060'da aynı. Zaman zaman RTX 3060'dan daha güçsüz kart :D Bir laf vardır ve bu lafı da çok doğru buluyorum. Huylu huyundan vazgeçmez.

Bu kadar uyarıya rağmen gidip hâlâ NVIDIA alıyorlarsa, kendi sorunları. DLSS 3 çıkarıyorlar, bir önceki seriye yok. 4 çıkaracaklar, 4000 serisine yok. Yeni teknoloji çıkaracaklar, 5000 serisine yok. İyice paragöz firma oldular.

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI

Son bir şey daha sorayım: Mining vs. yapılmamış olarak ikinci el alsam nasıl olur? Bu kartlar ısınan falan bir seri mi yani sadece oyunlarda kullanıldığını biliyorum ama hangi oyunlarda ne kadar ısıda çalıştığını bilmiyorum. Çünkü biraz zaman sonra sistemi kardeşime verip Intel sistem dizebilirim. Malum Knight Online hayatımızı alt üst etti. AMD işlemci ile iyi çalışmıyor.

Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Son bir şey daha sorayım: Mining vs. yapılmamış olarak ikinci el alsam nasıl olur? Bu kartlar ısınan falan bir seri mi yani sadece oyunlarda kullanıldığını biliyorum ama hangi oyunlarda ne kadar ısıda çalıştığını bilmiyorum. Çünkü biraz zaman sonra sistemi kardeşime verip Intel sistem dizebilirim. Malum Knight Online hayatımızı alt üst etti. AMD işlemci ile iyi çalışmıyor.

İşlemci olarak Ryzen serisi, ekran kartı olarak da RX6000 ve sonrası gözü kapalı şekilde alınabilir. Isınma gibi kronik bir sorunu yok, kartların soğutması gayet yeterli. Temiz kullanılmış ikinci el ekran kartı bulabilirseniz o da alınabilir.

Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI

İkisinin de aynı çalıştığını söyleyebilirim çünkü yılların Knight Online oyuncusuyum. Ryzen işlemciler gayet iyi çalışıyor. Zaten dünyanın en iyi işlemcisi olsa bile aldığın FPS çok değişmiyor eski oyun olduğu için.

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
İşlemci olarak Ryzen serisi, ekran kartı olarak da RX6000 ve sonrası gözü kapalı şekilde alınabilir. Isınma gibi kronik bir sorunu yok, kartların soğutması gayet yeterli. Temiz kullanılmış ikinci el ekran kartı bulabilirseniz o da alınabilir.

Çok teşekkür ederim bilgilendirmeler için.

Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeler için.

Ne demek :) Almadan önce buradan sormanız gerçekten çok iyi oldu. RTX 3060 gibi çöp bir karta 11 bin TL verecektiniz, parasını hak eden bir kart değil. Türkiye şartlarında para kolay kazanılmıyor, F/P kartlara yönelmemiz lazım. Şimdiden hayırlı olsun, kartı aldıktan sonra bir inceleme yazısı yazarsınız artık :)

Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
AMD ekran kartı tavsiye etmem çağın gerisinde kalmak istemiyorsan RTX'ten devam derim, 2-3fps fazla alacağım diye amdye yönelinmez özellikle adobe programlarını kullanıyorsan daha düşük segment nvidia kartlar yüksek segment amd kartlardan bile iyi iş yapıyor tüm piyasa nvidia üzerine kurulu

Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
4 HİZMET YILI
Başka konularda da dediğim gibi ben garanticiyim. Amd'nin ekran kartı da işlemcisi de ne zaman ve nerede patlak vereceği belli olmuyor, hele ki ekran kartlarında. Bazen 3 ay bazen 6 ay bazen 1 bazen ise 2 yıl sonra fanların çalışmaması, ISINMA, fanlardan gelen aşırı sesler gibi sorunlarla kullanıcılar karşılaşabiliyor. 3060Tİ ve i5 12400f alacağım paraya belki %10 daha fazla performans alacağım bir bilgisayar dizerdim ama sonuç olarak az para vermiyoruz. Önerim alabiliyorsun 3060 Tİ modeline yükseltmen olur ama kesinlikle nvidiadan şaşmam.
Cevabım: 3060

Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Başka konularda da dediğim gibi ben garanticiyim. Amd'nin ekran kartı da işlemcisi de ne zaman ve nerede patlak vereceği belli olmuyor, hele ki ekran kartlarında. Bazen 3 ay bazen 6 ay bazen 1 bazen ise 2 yıl sonra fanların çalışmaması, ISINMA, fanlardan gelen aşırı sesler gibi sorunlarla kullanıcılar karşılaşabiliyor. 3060Tİ ve i5 12400f alacağım paraya belki %10 daha fazla performans alacağım bir bilgisayar dizerdim ama sonuç olarak az para vermiyoruz. Önerim alabiliyorsun 3060 Tİ modeline yükseltmen olur ama kesinlikle nvidiadan şaşmam.
Cevabım: 3060

Kardeşim çok saçma konuşuyorsun gerçekten. Böyle sorunlar yaşayan insanlar var mı yakınlarında? Sen yaşadın mı? Olmayan şeyleri, oluyormuş gibi söylemeyi bıraksanız keşke. Bilginiz olsun, fikriniz olmasın lütfen. sana 105 dereceyi gören RTX 2060 getirebilirim istersen.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...