Yok kanka kullanma!!!. Hatta tek çekirdek kullan.!! Kanka yorum kasmak için daha yaratıcı konular bulunabilir, yapmayın
(Sırf spam yorum sayılmasın diye yazıyorum " İşlemciler zaten fabrika çıkışlı olarak tüm core'ları aktif bir şekilde gönderilir, ki stok soğucu da ona göre tüm çekirdeklerin kullanımına göre ayarlanır.. Stok soğutucu ile elin g4vuru 4.5 GHZ'lere çıkıp işlemciye + voltaj vererek kullanıyor. Sen işlemcinin yarısını kullanayım diyorsun )
Hz Olarak Sorun Çıkartacaktır Performans Sorunu Hatta İşlemcinin Bozulmasına Neden Olabilir Bu Durumda Temkinli Olmak Çok Önemli. Çıkartmamanı Tavsiye Ederim. Sonuçta AMD'ler Hızlı Çalışır, Hızlı Bozulur. Ömrünü Çok Hızlı Bitirmiş Olur.
bir nevi overclock yapacağım diyorsunuz yani bence olduğu gibi bırakın, fazla ısınmalara, dolayısıyla yanmalara bile yol açabilir. gerekli araştırmayı yaptıktan sonra overclock yapmanızı öneririm.
stok soğutucu yetmez ona heleki 3100 ise onların kutu içinden çıkan fan ince oluyor o yüzden önermem 90 dereceyi geçmediği sürece sıkıntı yok amd sitesinde yazıyor
Forumlarda ryzen işlemcileri stock fan ile oc yapılmaz normal kullan diyenler çok var ama ben stock fan ile 2 yıldır oc ile kulanıyorum bir sıkıntı çıkmadı
Forumlarda ryzen işlemcileri stock fan ile oc yapılmaz normal kullan diyenler çok var ama ben stock fan ile 2 yıldır oc ile kulanıyorum bir sıkıntı çıkmadı
şöyle bir durum var adam edit yaparsa %100 kullanırsa ısınmadan kaynaklı zarar gele bilir ama sadece oyun oynarsa o.c olarak işlemci ısınması %100 olamayacağı için kullana bilir oyun için o.c yapıla bilir stock fan ile ama edit önermem