Ryzen 3 3100'ü stok soğutucuyla 8 çekirdek kullanırsam sorun çıkarır mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
5 HİZMET YILI
elimde ryzen 3 3100 işlemcim var şuan "msconfig"de 4 çekirdek olarak kullanıyorum stok soğutucusuyla 8 çekirdeğe çekersem sorun çıkarır mı benim için?

hEKLenDinEvlat
Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Yok kanka kullanma!!!. Hatta tek çekirdek kullan.!! Kanka yorum kasmak için daha yaratıcı konular bulunabilir, yapmayın
(Sırf spam yorum sayılmasın diye yazıyorum " İşlemciler zaten fabrika çıkışlı olarak tüm core'ları aktif bir şekilde gönderilir, ki stok soğucu da ona göre tüm çekirdeklerin kullanımına göre ayarlanır.. Stok soğutucu ile elin g4vuru 4.5 GHZ'lere çıkıp işlemciye + voltaj vererek kullanıyor. Sen işlemcinin yarısını kullanayım diyorsun )

Banlı Üye
5 HİZMET YILI
Hz Olarak Sorun Çıkartacaktır Performans Sorunu Hatta İşlemcinin Bozulmasına Neden Olabilir Bu Durumda Temkinli Olmak Çok Önemli. Çıkartmamanı Tavsiye Ederim. Sonuçta AMD'ler Hızlı Çalışır, Hızlı Bozulur. Ömrünü Çok Hızlı Bitirmiş Olur.

Ne Mutlu Türküm Diyene
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Fabrika çıkışlı ona göre hazırlıklı geliyo kardeşim elinde var olan imkanı kullan bi sorun olmaz o fan yeterince serin çalıştırır merak etme

masterpiece
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
bir nevi overclock yapacağım diyorsunuz yani bence olduğu gibi bırakın, fazla ısınmalara, dolayısıyla yanmalara bile yol açabilir. gerekli araştırmayı yaptıktan sonra overclock yapmanızı öneririm.

Onaylı Üye
Ödüller
2
7 HİZMET YILI
stok soğutucu yetmez ona heleki 3100 ise onların kutu içinden çıkan fan ince oluyor o yüzden önermem 90 dereceyi geçmediği sürece sıkıntı yok amd sitesinde yazıyor

Onaylı Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
Forumlarda ryzen işlemcileri stock fan ile oc yapılmaz normal kullan diyenler çok var ama ben stock fan ile 2 yıldır oc ile kulanıyorum bir sıkıntı çıkmadı

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
sorun çıkartmaz stok fanı asla yetmeyecek olan r5 3600 ile 12 çekirdeği kullanıyorsam sen de 3100 ile kullanırsın.

Onaylı Üye
Ödüller
2
7 HİZMET YILI
Forumlarda ryzen işlemcileri stock fan ile oc yapılmaz normal kullan diyenler çok var ama ben stock fan ile 2 yıldır oc ile kulanıyorum bir sıkıntı çıkmadı
şöyle bir durum var adam edit yaparsa %100 kullanırsa ısınmadan kaynaklı zarar gele bilir ama sadece oyun oynarsa o.c olarak işlemci ısınması %100 olamayacağı için kullana bilir oyun için o.c yapıla bilir stock fan ile ama edit önermem

Üye
5 HİZMET YILI
Aga pek bişey olcağını düşünmüyorum ama ram kullanımına bağlı ısınabili r

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
biraz daha fazla ısınır bence macera arama kanka

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
kanka cok zorlama olduğu gibi kullansan daha iyi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...