Ryzen 5 2400G 3 Çekirdek Gözüküyor ?!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
AMD Ryzen 5 2400G İşlemci 4 Çekirdek 8 İş parçacığı
B350M- A Prime Anakart DDR4 3200 MHz.
XPG Gammix D10 Dual Kit RAM 2x4 3000 MHz.
Gigabyte RX 570 4 GB 256 Bit.
Corsair WS 450 Watt +80 sertifikali.
Corsair Le Force 120 GB SSD.
1 TB hard disk 7200 RPM.

Arkadaşlar görev yöneticisinden baktığım zaman çekirdek sayısı 3 mantıksal işlemciler 6 olarak gözüküyor. Sizce bu durum normal mi ? Bios'um güncel chipset driverlarım herşeyim güncel arkadaşlar. Bios'tan da baktım işlemci çekirdeğini ayarlıcakken sadece ONE-TWO-THREE-AUTO seçenekleri var.
Ekran Alıntısı.PNG

Benim Bilgisayarımda ki gözüken CPU-Z
Ekran Alıntısı2.PNG

Başka arkadaşın bilgisayarında ki CPU-Z onda 4 Çekirdek 8 Threads bende 3 Çekirdek 6 Threads
cpuz.jpg

Son düzenleme:
Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Bu normal değil. donanımsal bir sorun olabilir

Süper Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Bios guncelle dene olmadı işlemci de sorun olabilir

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Bios guncelle dene olmadı işlemci de sorun olabilir

Bios güncel en son sürüm.
oyunlarda her hangi bi fps düşüşü sağlıyormu

Cs Go'da sadece 150-220 FPS alıyorum düşük veya yüksek farketmiyor çoğunlukla aynı FPS veriyor monitörüm 1920x1080 75 hz ve tüm oyunlarda 1920x1080 olarak oynuyorum. Gta 5'de 60 ile 140 FPS arası gidip geliyor.
Post automatically merged:

Bu normal değil. donanımsal bir sorun olabilir

Ryzen Master adlı programı kullanmıştım ondan sonra fark ettim acaba o bişey yapmış olabilir mi ?

Süper Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Senin 4 çekirdek çalışıyor dostum fazla kafaya takma kullandıgın farklı bir program dan kaynaklanmış 3 gözüksün bişey olmaz

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Arkadaşlar bişey fark ettim aygıt yöneticim de bilinmeyen aygıt yazıyordu bende kullandığım USB diyerek es geçtim ama şimdi bidaha merak edip bakınca donanım kimliği ACPI\VEN_AMDI&DEV_F030 yazıyordu amd yazınca acaba eksik olan çekirdeğin driverimi diye düşünmeye başladım

Süper Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar bişey fark ettim aygıt yöneticim de bilinmeyen aygıt yazıyordu bende kullandığım USB diyerek es geçtim ama şimdi bidaha merak edip bakınca donanım kimliği ACPI\VEN_AMDI&DEV_F030 yazıyordu amd yazınca acaba eksik olan çekirdeğin driverimi diye düşünmeye başladım
İşlemcinin driveri olmaz windows 10 kurulduktan sonra anakartın diriverinide kur bir daha boyle sorun yaşamasssın

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Normalde 32 bit sistemde 3 gb üzeri ram gözükmezdi, 64 bit sistem gerekirdi. Bu şekilde çekirdek gözükmediğini de yeni görüyorum :)

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Normalde 32 bit sistemde 3 gb üzeri ram gözükmezdi, 64 bit sistem gerekirdi. Bu şekilde çekirdek gözükmediğini de yeni görüyorum :)

Bende ilk defa görüyorum bişey de bulamadım ilgiç yanı biosta işlemcim hakkında 4core olarak yazıyor ama ayarlamaya çalıştığımda 3 çekirdek gözüküyor

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Bende ilk defa görüyorum bişey de bulamadım ilgiç yanı biosta işlemcim hakkında 4core olarak yazıyor ama ayarlamaya çalıştığımda 3 çekirdek gözüküyor

Ben bu tarz durumlarda fazla kasmadan format atardım. Sonra tüm güncellemeleri yapıp tekrar bakardım. Eğer dosyalarını yedeklediğin bir yer varsa, ya da pcde farklı bir harddisk de varsa format atabilirsin. Tek harddisk ise uğraşma devam et.

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Ben bu tarz durumlarda fazla kasmadan format atardım. Sonra tüm güncellemeleri yapıp tekrar bakardım. Eğer dosyalarını yedeklediğin bir yer varsa, ya da pcde farklı bir harddisk de varsa format atabilirsin. Tek harddisk ise uğraşma devam et.

SSD ve Hard disk mevcut allahtan tüm oyunlarımı hdd'ye kurmuştum yedekleme işlemi yapmama gerek kalmicak bi sıfırlayıp deneyeyim

Acaba Ryzen Master uygulamasından yanlışlıkla çekirdeği kapatmış olabilir miyim ?

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
SSD ve Hard disk mevcut allahtan tüm oyunlarımı hdd'ye kurmuştum yedekleme işlemi yapmama gerek kalmicak bi sıfırlayıp deneyeyim

Acaba Ryzen Master uygulamasından yanlışlıkla çekirdeği kapatmış olabilir miyim ?

Yani normalde çekirdek kapatma gibi bir işlem var mı bilmiyorum. Bazı uygulamalar için tek çekirdek/çift çekirdek ayarı var ama genel olarak sistemde bunu duymamıştım.

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Hayatımda yaşadığım en saçma sorun galiba.. :/

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Neyse geçmiş olsun, formattan sonra bilgilendirir misin merak ettim durumu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...