Ryzen 5 2400G 3 Çekirdek Gözüküyor ?!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Bios gncelle olmazsa aldığın yere ver yada donanımsal sorun var

Efsane Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Çalıştır -> msconfig + Enter -> Önyükleme -> Gelişmiş Seçenekler -> İşlemci Sayısı
Bu ayarı aktif edin ve 12 değerini seçip uygulayın. Daha sonra sistemi yeniden başlatın.
Düzelmez ise chipset sürücüsünü kurun.

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Çalıştır -> msconfig + Enter -> Önyükleme -> Gelişmiş Seçenekler -> İşlemci Sayısı
Bu ayarı aktif edin ve 12 değerini seçip uygulayın. Daha sonra sistemi yeniden başlatın.
Düzelmez ise chipset sürücüsünü kurun.

O değer bende 6 olarak gözüküyor ve onu uygulamıştım hocam başka bir fikriniz var mı acaba ? Chipset driverini AMD ekran kartı sürücüsünü eski kuruyor diye kurmamıştım şimdi indirip kurucam sanırım
wn.PNG

Efsane Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Bios ayarlarında smt açıp kapatılan yerde core level diye bir seçenek olması lazım orada 3-4-5-.. çekirdek sayısı seçiliyor bir de auto seçeneği var auto seçili değilse seçerek dene bir de.

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Bios ayarlarında smt açıp kapatılan yerde core level diye bir seçenek olması lazım orada 3-4-5-.. çekirdek sayısı seçiliyor bir de auto seçeneği var auto seçili değilse seçerek dene bir de.

O seçenekte Core Levelling 3'e kadar var bir de auto var şuan auto'da

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Psikolojik olarak düşük performans veriyormuş gibi hissediyorum o yüzden bu kadar uğraşıyorum :D

Süper Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Bu kadar sorun etmene gerek yok en başında dedim içerigini bilmedigin bir program kurdun kurcalarken buna yol açtı
Çözümü yeni vindows kurcaksın anakartın diriver da kur birdaha yaşamassın bu sorunu

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Şimdi bir anakartın kendi sitesinde chipset var birde amd'nin kendi sitesinde hangisini indirip kurayım ?
Post automatically merged:

Anakartın kendi sitesinden yükleyince Amd Radeon Yazılım Sürümü 19.30.28 yani eski sürümü yükledi ve sadece ekran kartı kurulumu yaptı

Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Ryzen master ile kurcaladıysan bir çekirdeği devre dışı bırakmış olabilirsin ryzen mastere gelip varsayılan ayarlara dön.

fallcheeta
Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Anakart'ın driveri'ndan önce bios'unu güncelle öncelikle arkasından anakartın son sürüm driverini yükle

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Anakart'ın driveri'ndan önce bios'unu güncelle öncelikle arkasından anakartın son sürüm driverini yükle

Bios guncel fakat biosta hakkinda 4 cekirdek gostermesine ragmen core levelling kisminda yani cekirdek seviyeleri kisminda en fazla 3 e kadar var 3 cekirdek olarak gozukuyor suan format atiyorum kurulum asamasinda formattan sonra bakacagim birde ve anakart uzerinden CLRTC ile kisa devre yaparak sifirlama yapicam ve tum driverlari el ile tek tek kurucam bakalim nasil bir sonuc vericek
Post automatically merged:

Son surumu guncelli 2 gun once update yapmistim ez flash ile

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...