Ryzen işlemci vs Intel işlemci

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
fiyat performans olarak amd ryzen daha iyi dir

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
oyun bakımından ryzen şuan bence daha üstün durumda intelden. Fiyat bakımından olsun ve core performanslarından olsun ryzen daha iyi fanboyluk yapmıyorum XD

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
İşlemci tercihi, kullanım amacına ve bütçeye göre değişebilir. Genel olarak, AMD Ryzen işlemciler yüksek performans ve fiyat performansı açısından tercih ediliyor. Intel işlemciler ise özellikle tek çekirdekli performans konusunda üstünlerdir. Ancak, AMD Ryzen işlemcilerin son modelleri, Intel ile rekabet edebilecek seviyede tek çekirdekli performans sunuyor. Bununla birlikte, özellikle işlemci fiyatlarındaki dalgalanmalar göz önüne alındığında, alacağınız işlemcinin fiyatı ve performansı konusunda araştırma yapmanızı öneririm.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Tabikide ryzen ryzen 5 5600x ve daha üst modellere bkalabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Ryzen çünkü tüm gücünü sunabiliyor ve ısınma sorunu vs göremiyorum intelde güzeldir tabiki ama ben ryzen kullanıyorum performans olarak daha iyi geliyor bana ikisinide demiş biri olarak söylüyorum bunu

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
i think the best is intel, but if you want in low price good performance you will get ryzen

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Oyunlar için F/P olarak AMD öneririm.

Yüksek bütçede Ryzen 9 7XXX serisi,

düşük bütçelerde ise i3-12100F, i3-13100F gibi modeller tercih edilebilir.

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Fiyat olarak tabiki AMD ama para sıkıntın yoksa intelin en son işlemcisi daima daha güçlü olacaktır

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
Tek cekirdekte Intel, Cok cekirdekte AMD muadil rakibinden daha iyiler. Oyunlar genelde tek cekirdek icin optimize edildiginden oyunlar icin Intel, Oyunlar uzmesin ama arada islerimi de (render vb) goreyim dersen AMD tercih edilebilir. Muadillerin fiyat farki da secmene yardimci olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...