Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tamamiyle oynayarak öğrenirsin. Ne kadar fazla satranç tecrübe saatin olursa o kadar bilgi edinirsin. YouTube yetersiz geliyor olabilir fakat orada öğretilenleri özel derslerde göstereceklerdir. Nasıl bir oyunda uzun süreli zaman geçirip o kadar iyi olursan satrançta aynen bu şekildedir.
Pratik yapmak en iyi mantık bence güzel bilen bir arkadaşın da varsa sana öğretmesini isteyebilirsin veya internette bulunan santranç sitelerinde bilgisayarlar ile pratik yapabilirsin
ilk önce sana anlatabilecek biri yoksa videolardan kuralları taşları vb öğren yani basit şeyleri
sonra oynayacak arkadaşın varsa onla oynayarak pratik yap
yoksa online satranç oyunu bul onu oyna
profesyonel satranç maçlarını izle
bol bol oyna zaten gelişirsin
satrançda çok önemli 3 şey vardır, oyun başı , oyun ortası ve oyun sonu nerede en çok hata yaptığını öğren (özel bilgisayar analizleri var)
mesela ben başlangıçda güzel başlasamda orta oyunda ne yapacağımı bilmiyordum analiz programları ile en iyi hamlelere baktım ve mantığını çözmeye çalıştım
sana da yararlı olacaktır