Ses Aygıtım Takılı Ama Takılı Değil Gösteriyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
9 HİZMET YILI
Merhaba Sevgili MemoryHackers
Başlıkta görüldüğü gibi hatam şu şekilde

Hopörlerim Takılı Ama Aşağıdaki Resimdede Gözüktüğü Gibi Takılı Değil Gösteriyor
Lütfen Çözümünü Bilen Kişiler yardımcı olsun.

XEjJmj.png

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Sanırım otomatik driver bulucular ile kurduğunuz driverlar sonucu yazılımsal sorunlar meydana gelmiş. Mikrofonlar tak çalıştır aygıtlardır ve (benim karşılaştığım kadarıyla) haricen driver kurulmasını gerektirmezler.

Otomatik driver bulucular kullanmayın. (Yanlış kurdukları / kurdurdukları driverlar sonucu yazılımsal ve donanımsal hasarlara sebep olma riskleri var.)
Bilgisayarınıza yüklemiş olduğunuz tüm ses kartı driverlarını denetim masasından kaldırın.
Ses kartınızın marka ve modeline göre üreticisinin sitesinden uygun driverı indirip kurun ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Eğer mikrofon çalışmıyor ise aygıt yöneticisinden mikrofonu ve ses kartını devre dışı bırakıp yeniden etkinleştirerek kontrol edin.

Hâlâ olumlu sonuç alamadıysanız USB bellek veya DVDye Linux Mint .iso dosyasını yazdırıp bilgisayarınızı bu USB bellek veya DVDden boot ederek açın* ve mikrofonun çalışıp çalışmadığını test edin.

-Linux Mint altında mikrofon çalışırsa format atıp Windows'u yeniden kurun ve uygun driverları sadece donanımlarınızın üreticilerinin sitelerinden indirerek kurun.

-Linux Mint altındada mikrofon çalışmıyor ve mikrofonunda bozuk olmadığından eminseniz donanımsal hasar olabilir ses kartınızı yetkili servise kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.

*Linux Mint'i kurmayın sadece canlı (live) hâlde açın. Bilgisayarınıza kurup kullanmak istemiyorsanız "Install Linux Mint"e girmeyin.

NOT: Sol attaki menu bölümünü açtıktan sonra arama bölümünden "keyboard"a ulaşıp klavyeyi Türkçe olarak ayarlayabilirsiniz.

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Sa ben bunun tam çözümünü biliyorum şimdi şu programı indir [ Driver Booster 4 ] bundan sonra kurulumu yap orda güncell olmıyanlar gözükecektir hepsini güncelle kontrol et sonra yine aynı yere gel sağ tıkla varsıyalan yap diğerinide aktif yap !!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...