Sigara neden oruç bozar?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
anlamıyorum sigara karın doyurmuyo sadece duman neden oruç bozuyo acaba kana karışan nikotinden dolayımı doğrumu düşünüyorum?

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
Çünkü orucun asıl mantığı yemek yememek üzerine değildir nefsi terbiye etmektir doğal olarak sigara içmek mastürbasyon yapmak gibi şeyler orucu bozar

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Sigara içmek oruç bozucu şeylerden biridir çünkü sigara içmek ağız ve burundan dumanın içeri alınmasıyla gerçekleşir oruç tutan bir kişinin ağız ve burun yoluyla herhangi bir şey yemesi içmesi veya içine duman çekmesi orucunun bozulmasına neden olduğu için sigara içmek tütün ürünlerinin nikotin katran ve diğer zararlı maddelerini vücuda sokar ve sağlığa zararlıdır ayrıca oruç tutarken sigara içmek orucun manevi yönünü de etkiler çünkü oruç tutmak sadece fiziksel açlık ve susuzluğu deneyimlemiyoruz aynı zamanda kendini kontrol etmeyi ve tüm kötülüklerden nefsini eğittiğin bir ay olduğu için bu tür şeylerden kaçınmayı gerektirir ve emreder

Ultra Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
knk sigara içerken dumandan keyif alman orucu bozmana neden oluyor sadece açlıkla sınanmıyorsun

Uzman Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
dumanı içine çekiyorsun çünkü

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
senin keyfen içtiğin zevk veren bir şey sonuçta bu yüzden orucu bozuyor

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
dumanı çekip keyif aldığın için

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Sigara içmek oruç bozucu şeylerden biridir çünkü sigara içmek ağız ve burundan dumanın içeri alınmasıyla gerçekleşir oruç tutan bir kişinin ağız ve burun yoluyla herhangi bir şey yemesi içmesi veya içine duman çekmesi orucunun bozulmasına neden olduğu için sigara içmek tütün ürünlerinin nikotin katran ve diğer zararlı maddelerini vücuda sokar ve sağlığa zararlıdır ayrıca oruç tutarken sigara içmek orucun manevi yönünü de etkiler çünkü oruç tutmak sadece fiziksel açlık ve susuzluğu deneyimlemiyoruz aynı zamanda kendini kontrol etmeyi ve tüm kötülüklerden nefsini eğittiğin bir ay olduğu için bu tür şeylerden kaçınmayı gerektirir ve emreder
teşekkürler uzun cevabın için anladım

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Oruç nefis terbiyesi temelde o nedenle bozuyor

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Süper Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
nefis terbiyesi irade olayı

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
ben sıgara içince baş donmesı ve mıgde bulantısı oluyor sebebi nedir acaba

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
sonuçta dopamin isimli hormonu etkiliyor.

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
anlamıyorum sigara karın doyurmuyo sadece duman neden oruç bozuyo acaba kana karışan nikotinden dolayımı doğrumu düşünüyorum?
Mantıklı düşün yemek su içmedin akşama kadar sigara içtin aç ve susuz karnına o sigara seni mahf etmez mi zaten sigaranın mekruh hatta günaha yakınlığını bile biliyoruz o yüzden bari oruçluyken içmesek mi kankam 🥰

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
ağız yoluyla vücuduna duman girdiği için mantıken bozulması lazım ve zaten nefis olayına tersdir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...