Süper Üye
anlamıyorum sigara karın doyurmuyo sadece duman neden oruç bozuyo acaba kana karışan nikotinden dolayımı doğrumu düşünüyorum?
bunu şimdi hatırladım doğru diyosunÇünkü orucun asıl mantığı yemek yememek üzerine değildir nefsi terbiye etmektir doğal olarak sigara içmek mastürbasyon yapmak gibi şeyler orucu bozar
nefis meselesi olduğu için mesela malum işi yaparsan da orucun bozulmuş olur dostumanlamıyorum sigara karın doyurmuyo sadece duman neden oruç bozuyo acaba kana karışan nikotinden dolayımı doğrumu düşünüyorum?
teşekkürler uzun cevabın için anladımSigara içmek oruç bozucu şeylerden biridir çünkü sigara içmek ağız ve burundan dumanın içeri alınmasıyla gerçekleşir oruç tutan bir kişinin ağız ve burun yoluyla herhangi bir şey yemesi içmesi veya içine duman çekmesi orucunun bozulmasına neden olduğu için sigara içmek tütün ürünlerinin nikotin katran ve diğer zararlı maddelerini vücuda sokar ve sağlığa zararlıdır ayrıca oruç tutarken sigara içmek orucun manevi yönünü de etkiler çünkü oruç tutmak sadece fiziksel açlık ve susuzluğu deneyimlemiyoruz aynı zamanda kendini kontrol etmeyi ve tüm kötülüklerden nefsini eğittiğin bir ay olduğu için bu tür şeylerden kaçınmayı gerektirir ve emreder
doğru elimden geldiğince nefsime sahip çıkmam gerekiyonefis meselesi olduğu için mesela malum işi yaparsan da orucun bozulmuş olur dostum
teşekkürler cevabın içinOruç nefis terbiyesi temelde o nedenle bozuyor
sigara markası değiştirdiysen ya da vücut istemiyodur hasta olduğun zamanda aynısı olurben sıgara içince baş donmesı ve mıgde bulantısı oluyor sebebi nedir acaba
Oruc sadece kendini acilikla sinamak icin degil nefsini siniyorsunanlamıyorum sigara karın doyurmuyo sadece duman neden oruç bozuyo acaba kana karışan nikotinden dolayımı doğrumu düşünüyorum?
Mantıklı düşün yemek su içmedin akşama kadar sigara içtin aç ve susuz karnına o sigara seni mahf etmez mi zaten sigaranın mekruh hatta günaha yakınlığını bile biliyoruz o yüzden bari oruçluyken içmesek mi kankamanlamıyorum sigara karın doyurmuyo sadece duman neden oruç bozuyo acaba kana karışan nikotinden dolayımı doğrumu düşünüyorum?