- Konuyu başlatan
-
Süper Üye
tamam içmiycem söz anladım artık aksfdjlgMantıklı düşün yemek su içmedin akşama kadar sigara içtin aç ve susuz karnına o sigara seni mahf etmez mi zaten sigaranın mekruh hatta günaha yakınlığını bile biliyoruz o yüzden bari oruçluyken içmesek mi kankam
Nikotin, sigaranın ana aktif maddelerinden biridir ve sigara içtiğinizde kan dolaşımınıza karışır. Ancak, nikotin dışındaki diğer maddeler de kan dolaşımınıza karışır ve bunlar da orucu bozabilecek etkilere sahip olabilirler. Örneğin, sigara dumanında karbon monoksit ve benzen gibi maddeler de bulunur ve bu maddelerin kan dolaşımınıza karışması da orucunuzu bozabilir.anlamıyorum sigara karın doyurmuyo sadece duman neden oruç bozuyo acaba kana karışan nikotinden dolayımı doğrumu düşünüyorum?
teşekkürler dostum uzun cevap için kavradım konuyuNikotin, sigaranın ana aktif maddelerinden biridir ve sigara içtiğinizde kan dolaşımınıza karışır. Ancak, nikotin dışındaki diğer maddeler de kan dolaşımınıza karışır ve bunlar da orucu bozabilecek etkilere sahip olabilirler. Örneğin, sigara dumanında karbon monoksit ve benzen gibi maddeler de bulunur ve bu maddelerin kan dolaşımınıza karışması da orucunuzu bozabilir.
Bununla birlikte, Oruç, sadece yemek ve içecekten uzak kalmakla sınırlı değildir, aynı zamanda bir kişinin kendisine kontrol edebilme ve kötü alışkanlıklarını bırakabilme gücünü göstermesi açısından da önemlidir.
anladım dostum işlemediğim günah kalmamış cidden arınmam gerekgünahtır cünkü dumanı boğazdan geçiyor oruc tutarsanda yememen içmememen lazım sigara da içmek bişeyi değiştirmez aynı şeydir
bende aynı işte yemek yemem su içmem ama sigarasız olmuyorşuan sigara isteğimle mücadele eden ben
yani katılıyorum kanklamagünahtır cünkü dumanı boğazdan geçiyor oruc tutarsanda yememen içmememen lazım sigara da içmek bişeyi değiştirmez aynı şeydir
dostum bilmiyorum konu açmak için mi yazdın bunu lakin sence de sigara içersek oruç tutmanın yani nefse hakim olmanın ne anlamı kalır?anlamıyorum sigara karın doyurmuyo sadece duman neden oruç bozuyo acaba kana karışan nikotinden dolayımı doğrumu düşünüyorum?
ciğerlere duman giriyor bu yüzden orucu bozuyor sakız çiğnemek meseşa sadece bir sakız yemiyorsun ama buda orucu bozaranlamıyorum sigara karın doyurmuyo sadece duman neden oruç bozuyo acaba kana karışan nikotinden dolayımı doğrumu düşünüyorum?
anladım kral saolasınciğerlere duman giriyor bu yüzden orucu bozuyor sakız çiğnemek meseşa sadece bir sakız yemiyorsun ama buda orucu bozar
tükürükde karın doyurmuyor akşama kadar tükürügünü iç ozamananlamıyorum sigara karın doyurmuyo sadece duman neden oruç bozuyo acaba kana karışan nikotinden dolayımı doğrumu düşünüyorum?
espritüel güzel bir açıklamatükürükde karın doyurmuyor akşama kadar tükürügünü iç ozaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?