Sigara Nedir Tarihçesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
#De Tanırlar
Banlı Üye
9 HİZMET YILI
VP2rQn.jpg

[font=Hind, sans-serif]Sigara bildiğimiz gibi sağlığa son derece zararlı ama bazı kişiler tarafından bir türlü vazgeçilemeyen bağımlılık yapan bir madde. Tarihçesine baktığımızda çok eski zamanlara dayanır ama kimlerin bulduğu üzerine kesin bir bilgi yoktur sadece m.ö 18. yy’da Amerika kıtasına, İspanyoların getirdiği sanılmaktadır. İlk çıkış amacının sindirim sorunu çekenlerin sorunlarını gidermek için çıktığı daha sonra yüksek bağımlılık yaptığı ve çok zaralı olduğu anlaşılıp bu yöntemden vazgeçildiği konusunda net olmayan bilgiler vardır.
[/FONT]

[font=Hind, sans-serif]Sizin için gidip gördüğüm Biritish American Tobacco ( BTA ) Samsun fabrikasından edindiğim bilgileri aktarmak isterim. İlk başta bu fabrika tekele bağlı olup 2008 yılında 1.7 milyar dolara özelleştirme sonucu aldıklarını belirttiler. Dünyada %13’lük sigara dağıtım payına sahip olan bu firmenın tek rakiplerinin %16’lık bir paya sahip olan Filips Morris olduğunu belirttiler. Global bir pazara sahip olan BTA’nın Samsun fabrikası geçen sene dünyada 3. bu senede dünyada 5. en çok üretim yapan fabrikaymış. Bünyelerinde mühendis, pazarlama, insan kaynakları v.b birçok alandan ekip bulunduran bu firma gerçekten bir ekip çalışması içerisinde.[/FONT]

[font=Hind, sans-serif]İşte Üretim Videosu[/FONT]

[font=Hind, sans-serif]
[/FONT]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...