Göklerden gelen bir kedi
Seçkin Üye
Evet beyler selam, bugün sizlerle beraber basit bir whatsapp botu yapacağız. JS tabanlı olacağı için yazılım açısından çok basit olacak 
Şimdi ilk başta VS Code'u açıp Terminale npm init -y yazıp package.json'umuzu oluşturuyoruz. Ardından Terminale npm i whatsapp-web.js adlı modülümüzü indirdikten sonra bu sefer de npm i qrcode-terminal diyip yüklenmesini bekliyoruz. Sonrasında index.js adında bir dosya oluşturuyoruz.
şimdi burada ben şahsen LocalAuth kullanacağım fakat siz
bu kodumuzu index.js'ye yerleştirdikten sonra karşı taraf Selam ya da Yardım gibi komutlar kullandığında bot otomatik olarak yanıt verecek. Diğer bölümde daha detaylı bir şekilde anlatacağım ama bugünlük şimdi basit bir temelini atalım dedim 
Şimdi ilk başta VS Code'u açıp Terminale npm init -y yazıp package.json'umuzu oluşturuyoruz. Ardından Terminale npm i whatsapp-web.js adlı modülümüzü indirdikten sonra bu sefer de npm i qrcode-terminal diyip yüklenmesini bekliyoruz. Sonrasında index.js adında bir dosya oluşturuyoruz.
şimdi burada ben şahsen LocalAuth kullanacağım fakat siz
Bağlantıları görmek için lütfen
Giriş Yap
kısmından kendiniz karar verebilirsiniz hangi Auth'u kullanmak istediğinizi.
JavaScript:
const qrcode = require('qrcode-terminal');
const { Client, LocalAuth } = require('whatsapp-web.js');
const client = new Client({
authStrategy: new LocalAuth()
});
client.on('qr', qr => {
qrcode.generate(qr, {small: true});
});
client.on('ready', () => {
console.log('Client is ready!');
});
client.on('message', message => {
const mesajj = message.body;
if(mesajj === '!ping') {
message.reply('pong');
}
if(mesajj === 'Selam') {
client.sendMessage(message.from, 'Selamlar, nasıl yardımcı olabilirim?');
}
if(mesajj === "Yardım"){
message.reply("Şu anda yardım almak isterseniz destek ekibimizi bekleyebilirsiniz. Onlar gelene kadar biraz eğlenmeye ne dersiniz peki?");
}
});
client.initialize();
Son düzenleme: