Sizlerle Beraber Telegram Botu Yapıyoruz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkanda
Ultra Üye
Ödüller
7
4 HİZMET YILI
Selamlar, bugün sizlerle beraber Telegram botu yapıyoruz. Önceki konumda istek geldiği için bunu daha erkene çekmeye çalıştım şu anda whatsapp botunu geliştiriyordum fakat hazır isteniyorken ufak bir giriş telegram botuna yayınlayayım dedim. Yine JS tabanlı olacak fakat python için isteyen varsa onu da yaplaşırım yakın zamanda. Evet o zaman başlayalım, ne dersiniz :)
Şimdi ilk başta yine bir klasör açıp adını telegram-bot olarak adlandırıyoruz(size kalmış öylesine dedim ben). Ardından Terminale "npm init -y" yazıp package.json dosyamız geliyor. Sonrasında terminale "npm i node-telegram-bot-api" yazıp indirilmesini bekliyoruz. Sonrasında index.js diye bir dosya açıp içine ilk başta "const telebot = require('node-telegram-bot-api');" yazıp modülü dosyaya çekiyoruz. Ardından @BotFather'dan aldığımız bot tokenini(nasıl alıncağını bilmiyorsanız https://memoryhackers.org/konular/telegram-botu-olusturmak.256276/) "const token = 'aldığınız token;" şeklinde ikisini birden alt alta yazıyoruz. Şimdi ise basit bir şekilde bot mesaj aldığında geri yanıt vermesini kodlayacağız.
JavaScript:
const telebot = require('node-telegram-bot-api');
const token = 'aldığınız token';
const bot = new telebot(token, {polling: true});

bot.on('message', (message) => {
  const mesajj = message.chat.id
    if (message.text.toString().toLowerCase().includes("selam") === 0) {
    bot.sendMessage(mesajj, "Merhaba! Günün nasıl geçti?");
    }
    });
Burada bot "selam" içeren bir mesaja "Merhaba! Günün nasıl geçti?" şeklinde yanıt verecek. Şimdi ise buraya bir de adı ile beraber yazmasını ekleyelim mesela "Merhaba Axestan! Günün nasıl geçti?" gibi.
JavaScript:
bot.sendMessage(mesajj, "Merhaba "+ message.chat.username +"! Günün nasıl geçti?");
Bu şekilde artık konuştuğu kişinin adını alıp mesaj atacak. Şimdi ise bir /start kodu hazırlayalım.
JavaScript:
bot.onText(/\/start/, (message) => {
    bot.sendMessage(message.chat.id, "Merhaba "+ message.chat.username +"! Benimle konuşmaya Selam diyerek başlayabilirsin ^^");
    });
Artık siz /start yazdığınızda bot "Merhaba telegramisminiz! Benimle konuşmaya Selam diyerek başlayabilirsin ^^" yazacaktır. Bugünlük bu kadar yeter bir diğer eğitim dersinde görüşmek üzere!

Bu botu glitche taşımak isterseniz: https://memoryhackers.org/konular/telegram-botunuzu-glitch-uzerine-tasimak.260019/
bu bota komut atayabilirmiyim istediğim komutu

Göklerden gelen bir kedi
Seçkin Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
bu bota komut atayabilirmiyim istediğim komutu
tabii ki de atabilirsiniz sonda attığım /start kodundan örnek alarak kendiniz modül sayfasından yapabileceklerinize bakıp yapabilirisiniz zaten ileride dersin devamı gelecek :metanira1:

varla yok arasında biyerde
Ultra Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
Botun tam işlevi nedir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...