sokak kedisine kum eğtimini nasıl yapabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
merhabalar baya konu dıșı biliyorum ama bu konuda yeterli bilgi bulamadım sokakta önceden bildiğimiz yanlız ayağı kırık bir kedi vardı onu bu gece eve alma kararı aldık ayağı baya kötü durumda ve baya hırpalanmıș sabah veterinere götürcez ama kuma nasıl alıștırabiliriz öneden kuzenimin köpeği gelmiști ve bir halıya kakasını yapmıştı ve kedide tam aynı yere kakasını yaptı (daha kum almadık) (heralde köpeklerin tuvaletini yaptıktan sonra bıraktığı kokuyla alakalı) bu kediyi nasıl kuma alıștırabiliriz lütfen yardım edebilir misiniz?

Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Kediler temizliklerine oldukça düşkün canlılardır ve kum kabının biraz kirli olması onların kabın içine girmesini engelleyebilir.
Bu sebeple kedilerin dışkı ve idrarları sürekli olarak uzaklaştırılmalı ve kum kabına sürekli kum ilave edilmelidir. Dışkı ve idrar atıklarının minik partiküller halinde kumda kalacağı unutulmamalı ve 15-20 günde bir kum komple değiştirilmeli ve kum kabı yıkanmalı

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Kum koy ve kediyi üstüne koy o kokladiktan sonra alışır zaten extra birşey yapmana gerek yok. Not : Evde 6 tane kedi besliyorum .

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Bi oyuncak al kediye benzer sürekli kumda kakasını yaptırıyomuş gibi hareketler yaptır oyuncağa oda onu örnek alarak yapar sanırsam.

Süper Üye
7 HİZMET YILI
Hocam kum kabının kesinlikle temiz olması gerek, sürekli temizleyin alışana kadar. Alışması için sürekli kediyi alıp Kum Kabına koyun, bir süre sonra alışacaktır.

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
yanı bıe egııtım vermene gerek yok o kendılıgınden zagten.allahın ona verdıgı hıs ve ıstekle kumu buluru zagten o.yanı senın bırsey yapmana gerek yok

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Dostum şöyle diyeyim yengem gilde bir kedi var bu tekirlerden sahiplendiler. Kedi kutusu aldılar 2 tane birinde kum dolu diğerinde normal uyuması için falan. Artık kediyi anlar olmuşlar tuvaletini yapması gerektiğinde miyavlamasından falan hemen kuma götürüyolarmış. Bi süre sonra artık alışmış gittiğimde ara sıra denk geliyo kuma yapmaya başlamış cidden. Yani dostum onu anlayıp kuma senin sürekli götürüp alıştırtman lazım kanımca. Ama kedilerin doğustan o iç güdüye sahip olduğunu da duymştum direk kuma iş görüp üstünü kapatıyorlarmış

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
yanı bıe egııtım vermene gerek yok o kendılıgınden zagten.allahın ona verdıgı hıs ve ıstekle kumu buluru zagten o.yanı senın bırsey yapmana gerek yok

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
kediler genelde kuma dışkı yapıyoda açık görebileceği bi alan koy kumu koklat alışsın

İts Adventure Time
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
İlk yapmanız gereken kum kabını kediciğinizin mama ve su kabının olduğu yerden uzağa koymaktır. Çünkü kediler mamalarına yakın olan kum kabını kullanmak istemeyebilir. Kedinizi mamasını yedikten sonra ve uykusundan uyandıktan birkaç dakika sonra nazikçe kum kabına koyun.

Seçkin Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
Kumun yakınına yem koyuyorduk biz ama tam yanına değil, o alana alıştırıyoruz. Yadırgamıyor bir süre sonra.

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
o etrafı pisletecek pisletirken nasıl yaptığını öğren biyere saklanıp yapıyorsa birdahakine öyle yaptığında al kumunun içine koy yavaş yavaş alışır kolay gels,n

Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Kedinin Dışkınısını Al Kabın İçine Koy Sonra Kokudan Anlayıp Yapmaya Başlıcaktır

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Kediler zaten kuma yapıyor dostum başka bir şey yapmana gerek yok
Benim de iki tane kedim var zaten bir tanede yavruları olanı var yavruyu eve alıp besledik kum kabı koydum eve kendi alıştı diğer iki tanesini de bahçe de bakıyoruz

Kapınızın önününe lüften bir kap su ve bir kap mama bırakın

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Kum koy ve kediyi üstüne koy o kokladiktan sonra alışır zaten extra birşey yapmana gerek yok. Not : Evde 6 tane kedi besliyorum .
kuma alıștı kuma yapıyo ama bu seferde patisine kaka bulașıyo ve gezince etraf kaka oluyo onu nasıl önleyebiliriz?
Post automatically merged:

Kediler zaten kuma yapıyor dostum başka bir şey yapmana gerek yok
Benim de iki tane kedim var zaten bir tanede yavruları olanı var yavruyu eve alıp besledik kum kabı koydum eve kendi alıştı diğer iki tanesini de bahçe de bakıyoruz

Kapınızın önününe lüften bir kap su ve bir kap mama bırakın
kuma alıștı kuma yapıyo ama bu seferde patisine kaka bulașıyo ve gezince etraf kaka oluyo onu nasıl önleyebiliriz?

Süper Üye
Ödüller
8
Sosyal
7 HİZMET YILI
Bazı kediler duruma alışmakta zorluk çekebiliyor kumun yerini 2- 3 gün göster ve veterinerlerde satılmakta olan damla var aynı köpeklerdeki gibi ondan alabilirsin yada yapmış olduğu kakasını al kuma koy kumu tekrar göster alışacaktır

Seçkin Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Kanka benim sokakata beslediğim bir kedi vardı kum eğitimini nasıl verdims soyliyim ilk önce kum saati al ona ilgisini biraz arttıkça kefide ona alışmaya başlıyo

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...