Sokaktan kedi aldım yardım edin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Sokaktan bi tane yavru dünyalar tatlısı kedi aldım. Kedinin bakımına ait önemli malzemeler var. Kedi tuvaletini daha yapmadı ama kumunun dışına yapmasından korkuyorum. Daha insanlara çok alışkın olmadığı için koltuğun altından anca oyunla alabiliyoruz. Acaba bu kediyi kuma nasıl alıştırabilirim kedi sahibi olan varsa veya bilgisi olan varsa yazabilirmi.

Banlı Üye
Ödüller
16
7 HİZMET YILI
Kum a ayaklarına sürt başka yere işemez zaten merak etme. Yavru kedi ilk eve geldiğinde evi çok büyük ve geniş görecektir bunun için şöyle bir yöntem öneririm bir oda ile sınırsa kedinin kalacağı yeri daha sonra yavaş yavaş alanı genişlet bu çok güzel bir yöntemdir eve alışması açısından oyuncaklarını,mama kabını,işeyeceği kumu bir odaya koy orda alışsın ilk başta hem sizin için hemde onun için büyük bir kolaylık olacaktır.

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
kedi doğası gereği kumu sever ve doğası gereği temiz hayvandır, kumun yanına götür sürekli kumun varlığını bilsin yeterli kendisi gidecektir kuma

Uzman Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
Hocam kuma burnunu sürtün, kuma yaptığı zaman burnunu yine çişine sürün alışacaktır

Uzman Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Kum a ayaklarına sürt başka yere işemez zaten merak etme. Yavru kedi ilk eve geldiğinde evi çok büyük ve geniş görecektir bunun için şöyle bir yöntem öneririm bir oda ile sınırsa kedinin kalacağı yeri daha sonra yavaş yavaş alanı genişlet bu çok güzel bir yöntemdir eve alışması açısından oyuncaklarını,mama kabını,işeyeceği kumu bir odaya koy orda alışsın ilk başta hem sizin için hemde onun için büyük bir kolaylık olacaktır.
Hocam şuan ele alışkın deil yanımıza bile yaklaşmıyor sadece mamasını ve suyunu içiyor koltuğun altından çıkmıyor. Dediğiniz gibi tuvaletini yatağını kabını vs bir odaya koydum tuvalet kabının içine birçok kez girdi umarım tuvaleti geldiği zaman oraya yapar. Tavsiyeleriniz için teşekkürler

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
ilk arkadaş iyi açıklamış bende ufak bi ekleme yapabilirim. İlk zamanlarda kum kabını kedinin mama ve su kabının olduğu yerden uzağa koymakta fayda var. Çünkü kediler mamalarına yakın olan kum kabını kullanmak istemeyebilir.

Uzman Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
kum ekstra çöp, tepsi için özel granüller veya sadece boş bir tepsi satın almanız gerekir

Uzman Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Korkum geçti iki defa tuvaletini yaptı artık rahatım. Tavsiyeleriniz için hepinize teşekkür ederim. Konuyu kitleyebiliriz.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Bende yavru bir kedi almıştım. HAla benimle beraber yaşıyor. Elinize bir şekilde aldığınız da uzun süre elinizde sevin. Kediler sevilince daha çok ısınıyorlar. Ani hareketler yapmayın yanında. Bağırıp çağırmayın, yüksek sesli müzik vs dinlemeyin. Kumunu kendisi bulur o. Doğası gereği kuma gidecektir otomatik olarak. bir kere göstermen yeterli. Birde kumun yerini çok değiştirmeyin. sürekli aramasın evde. en sonunda bulduğu herhangi bir yere yapar tuvaletni :D

Paran var ise bu hayatta sağlık ve ailende olur
Süper Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Aşklarına ve düzenli beslenmeye dikkat et ve kuma surt alistir

It was all a dream.
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Gerekli cevaplar verildiğine göre konu kilit.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...