SolidWorks'te ölçü nasıl yazılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Screenshot_13.png

Resimde gördüğünüz gibi (8°17'50'') 8 derece 17 dakika 50 saniye gibi bir ölçü var. Bu açıyı SolidWorks'te nasıl girerim ya da tam açısı ne olur?

Moderatörün son düzenlenenleri:
☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum Araçlar > Ölçümlendirmeler > Akıllı öğesine diye bir secenek olmasi gerekli olcmek istedigin açiya tikla kumpas simgesi çıkacaktır çizgiyi tıkla İkinci çizgiyi tıklayın. Açısal ölçümlendirme önizlemesini göstermek için imleci hareket ettirince sağdan soldan açıya ölcü verebilirsin knk

Teknik resimin tam fotoğrafı varmı parça silindirik bir parcami yoksa düz bir parçamı tolerans noktası gördüm orada da

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Dostum Araçlar > Ölçümlendirmeler > Akıllı öğesine diye bir secenek olmasi gerekli olcmek istedigin açiya tikla kumpas simgesi çıkacaktır çizgiyi tıkla İkinci çizgiyi tıklayın. Açısal ölçümlendirme önizlemesini göstermek için imleci hareket ettirince sağdan soldan açıya ölcü verebilirsin knk

Teknik resimin tam fotoğrafı varmı parça silindirik bir parcami yoksa düz bir parçamı tolerans noktası gördüm orada da

Screenshot_14.png

resmin tamamı hocam, o açıya ne kadar vereceğimi anlayamadım, internetten dönüştürücü diye bir site vardı 8,3° gösterdi onu verdim, ne kadar doğru bilmiyorum ama

Screenshot_15.png

dediğiniz kısımda akıllı diye bir şey çıkmıyor hocam

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Ekli dosyayı görüntüle 98005
resmin tamamı hocam, o açıya ne kadar vereceğimi anlayamadım, internetten dönüştürücü diye bir site vardı 8,3° gösterdi onu verdim, ne kadar doğru bilmiyorum ama

Ekli dosyayı görüntüle 98006
dediğiniz kısımda akıllı diye bir şey çıkmıyor hocam
Bu tezgah mandrenin teknik resimi değil mi dostum ? Cnc freeze aleti takım tutucu denilir
Oradaki yay açısını dönüştürdüğünde 8 derece bir kanal görüyor en dış cap oradaki kanal yüksekliği çapı 44.45 demiş 2mm de tam kanal genişlik ölçüsü vermiş
Oradaki 8 derecelik kanal cnc tezgagına bu kafayı oturrtuğunda o kanala bilya oturarark mandreni yerine sabitlemesidir

Yüzey kalitesi olarakta 08 lik Istemiş senden bu demek oluyor ki yüksek kalite 1. Sınıf taşlama işlemeli yüzey istiyor
Bu demek oluyor ki yüksek kaliteli hss çelikten yapılma demek oluyor

images

Teknik resimdeki parça resmi budur dostum
Bu Teknik resimdeki ölçüleri veren mühendis el ile ölçü vermiş her yerden böyle bulmaca gibi teknik resim olmaz
Adam gibi bilgisayardan ölçülendirlmiş çıktı vermesi gerekli

Böyle ölçü veren mühendise yada teknik ressama rahat sövebilirsin dostum 😀 Hem böyle is olmaz hemde böyle ölçü olmaz bu teknik resimi en bilmeyen adamın bile rahat bir biçimde okuması gerekli ,bu teknik resim tasarımını kim yaptıysa bu kağıdı ona ver adam gibi anlaşilır resim versin sana
Örnek olarak çap işlemelerimde tolerans paylarinı vermiş ama anlaşılır değil karınca duası gibi yazmış

Son düzenleme:
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Hocam bunun derece çevirme işlemi vardı , tam hatırlamıyorum . İnternet sitesi üzerinden baktığımda :
17 dakika = 0,283333333333333 derece
50 saniye = 0,0138888888888889 derece
Derece cinsinden yazma işlemini liseden hatırladığım kadarıyla böyleydi . Konun ile alakası var mı bilemedim .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...