Sorgulamalı sistem yapmak için css ve js yeterli mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Selamlar direk konuya gireceğim okul bir yarışma yapıyor bilişim öğrencilerine ve konu kendi web sayfamızı oluşturmak gibi bişey bende eokul gibi sorgulamalı bir sistem yapmayı düşünüyorum bunun için html css ve js yeterlimidir(sadece site için)klasik eokul gibi ama ebayada benzeyecek

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
yeterli bana gore yeter

Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
its not fair i found love
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
tamamdır hocam başlıyorum ödeve 2 günde bitirebilirim umarım
Post automatically merged:

teşekkür ederim yardımlarınız için hocam
2 günde rahat bitirirsin kankam al çayını kahveni yemeğini bilgisayar başına aç şarkını 2 saat uğraş 1 saat mola ver bi film falan izle sonra aç devam et

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Ben Asp.Net Core ile yapmanı öneririm paneli olan bir sistem panele girdiğin kullanıcının verilerini düzenleme vs. gibi projen daha ön planda olur herkes paneli kullana bileceği için daha ön planda olursun.

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Merhaba,

Yazdığın mesajların birkaç tanesine gözüm ilişti ve yanıt vermek istedim.

Şimdi değinmek istediğim konu şu;
Evet, HTML-CSS (Bootstrap gibi kütüphaneler ile) biraz zor da olsa işlem sağlayabilirsin. Ancak işin içine JS girdiğinde bu biraz zorlu olacaktır.

Akıl vermek gibi görme bunu, fakat sektörün içerisinde olan birisi olarak söyleyeceğim. Seçtiğin proje zor ve 2 günde tamamlanacak bir proje değil.

Bunun yerine daha Basic ve temel konular üzerinde gitsin fazlasıyla verim alabilirsin.

Yarışmaların mantığı clone side yaratmak değil, yapılmayanı düşünmek ve hayal edebilmekten geçer.
Yarışmalar senin ne kadar yetenekli olduğuna değil, ne kadar "geniş" düşünebildiğini ele alır.

Daha clean code ortaya çıkarabileceğin bir hanmade yapı düşünsen senin için inan bana gereğinden çok daha iyi bir proje olacaktır.

RCS, PT, React gibi lib. ve path'ler seni çok çok yorar.
Front-End'in yanı sıra üzerine bir de 3. Kullanıcıdan etkileşim almak istiyorsun. Bunun için bir DB'ye ve yönetim paneline ihtiyacın var.
Bunlar da Back-End'e girmek zorunda olduğunu gösterir; işte bu da işleri 2 günde bitirmeyi bırak 1 ayda bitirmeni bile zorlaştırır.

Kesinlikle niyetim hevesini kırmak değil.
Sadece doğru yerde doğru adımı atmanı önermeye çalışıyorum.

Başarılar, iyi forumlar dilerim.

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Herhangi bir zorunluluk yok ise php öneririm, sessionlar ile e okul tarzı bir siteyi rahatlıkla yapabilirsin.

Uzman Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
eğer sorgulamalı bir site istiyorsan backend kısmıyla da işin var gibi gözüküyor (örnek olarak : PHP , Asp.Net , Python)

Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Cevap vren herkese teşekkür ederim hepsini dikkate alacağım çünkü harika fikirler

Süper Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
Komplex bir sistem oluşturmak istiyorsan bunların yanında node js kullanmalısın. Çünkü sadece js ile database bağlantısı yapıp ordan sorgu çalıştıramazsın diye biliyorum. Fakat database ile işim yok kod içine gömülü bir listeden sorgulama yapacağım diyorsan başka birşeye ihtiyacın olmayacaktır.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
PHP ile yaparsan çok daha kolay olur öğrenmesi zor bir dil değil, başarılar dilerim :)

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
kişiden kişiye göre değişir bana kalırsa biraz yeterli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...