Sosyal Medya Neden Eski Tadı Vermiyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
3068
Uzman Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
Arkadaşlar eskiden facebook ve youtube çok yakut bi' sosyal medya platformuydu hâlâ daha öyle aslında ama Facebook bitik durumda özellikle YouTube eski tadında değil. Bunun yerini yeni yeni sosyal medya uygulamaları alıyor. Bu işin sonu nereye gider? düşüncelerinizi bekliyorum, iyi forumlar dilerim. :)

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Bence en önemlisi doygunluk hissiyatı, yani şöyle örnek vereyim; zamanında google yazısını görünce ilk internetin bağlandığı zamanı hatırlayın mutluluktan ne aratacağımızı şaşırırdık. Youtubede neredeyse her videodan keyif alırdık. Tatsızlaşan sosyal medya değil de bizim tatmin hissimiz bence, hiçbir şeyden mutlu olmayan insanlar oluyoruz büyüdükçe.

Üye
2 HİZMET YILI
kanka tiktok fln yayınları çok boş ama bilmiyorum ya discord sarıyor ama

Uzman Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Bence eskiden internetten para kazanma olaylarını bilmedikleri için amcalar teyzeler içerikler orijinaldi. Büyük bir kesim eğlence amaçlı kullanıyordu sosyal medyayı ama artık durum şuna döndü;

-Safiye kız, bu internetten iyi para kazanıyormuş insanlar duydun mu?
+Nasıl kız ne kadar kazanıyolarmış de bakem
-Valla ev araba aldık didiler biliyon mu?
+Demeeee!!! hadi bizde yapalım
-Yaw ne yapcaz bilmiyoz bi şey?
+Benim aklımda çok orijinal bir fikir var bak dinle yeni çıkmış trend bir şarkı arkada çalsın bizde kendimizi salak gibi gösterebilecek bir dans yaparız bence tutar.
-Kız akrabaya eşe dosta rezil olmayak öyle
+Doğru diyon ama para kazancaz kendimize olan saygımızdan daha ağır basıyor para bence yapalım
-tamam ben ikna oldum, o zaman aşkın olayımı açıyorum sende halıda sürün

Senaryoyu linçlemeyin bence böyle suyunu çıkarıyorlar

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Bence eskiden internetten para kazanma olaylarını bilmedikleri için amcalar teyzeler içerikler orijinaldi. Büyük bir kesim eğlence amaçlı kullanıyordu sosyal medyayı ama artık durum şuna döndü;

-Safiye kız, bu internetten iyi para kazanıyormuş insanlar duydun mu?
+Nasıl kız ne kadar kazanıyolarmış de bakem
-Valla ev araba aldık didiler biliyon mu?
+Demeeee!!! hadi bizde yapalım
-Yaw ne yapcaz bilmiyoz bi şey?
+Benim aklımda çok orijinal bir fikir var bak dinle yeni çıkmış trend bir şarkı arkada çalsın bizde kendimizi salak gibi gösterebilecek bir dans yaparız bence tutar.
-Kız akrabaya eşe dosta rezil olmayak öyle
+Doğru diyon ama para kazancaz kendimize olan saygımızdan daha ağır basıyor para bence yapalım
-tamam ben ikna oldum, o zaman aşkın olayımı açıyorum sende halıda sürün

Senaryoyu linçlemeyin bence böyle suyunu çıkarıyorlar
Yok gerçekten doğru shshs

3068
Uzman Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
Bence en önemlisi doygunluk hissiyatı, yani şöyle örnek vereyim; zamanında google yazısını görünce ilk internetin bağlandığı zamanı hatırlayın mutluluktan ne aratacağımızı şaşırırdık. Youtubede neredeyse her videodan keyif alırdık. Tatsızlaşan sosyal medya değil de bizim tatmin hissimiz bence, hiçbir şeyden mutlu olmayan insanlar oluyoruz büyüdükçe.

Ya evet evet, orası da doğru tabi. Farklı kuşağa geçiyoruz yavaştan gelecek kuşak başka bi' şekilde olacak ve başka nesil ile ilerleyecek olması fakat bizim yaşadıklarımızı görmemesi, bizim de onların yaşadıkları olayları görmemesi iyi gibi denilebilir. Aslında bu şu an günümüzde olan BOOMER sözü gibi denilebilir. :)
kanka tiktok fln yayınları çok boş ama bilmiyorum ya discord sarıyor ama
Ya Discord sosyal medya denilemez tam aslında denilebilir ama işte tam denilemez bence. :)

Yok gerçekten doğru shshs

:D

3068
Uzman Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
Bence yeni kişilikler ve çok fazlasıyla yeni gençlerin biraz daha egoist olmasından kaynaklı bence
Katılmıyorum, bu önceden de vardı alakasız olduğunu düşünüyorum. Örnekleri YouTube üzerinde çok fazla var 2011 - 2014 arası özellikle tabi o zamanlar sadece YT için değil FB'de aynı dediğin konu altında tarz şeyler vardı. :)

인생은 짧고 고통스럽다
Süper Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
Herhangi bir sonu yok Instagram olmadan önce ne varsa eskidi ve şimdi Instagram var zaman sürekli biz farketmesek de tekrar eder

3068
Uzman Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
Herhangi bir sonu yok Instagram olmadan önce ne varsa eskidi ve şimdi Instagram var zaman sürekli biz farketmesek de tekrar eder

Ben sonunun olduğunu inanıyorum bu Dünya'da hiç bi' şey kalıcı değildir hocam her an her şey olabilir. Bu açıdan bakmak lazım. :)

인생은 짧고 고통스럽다
Süper Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
Ben sonunun olduğunu inanıyorum bu Dünya'da hiç bi' şey kalıcı değildir hocam her an her şey olabilir. Bu açıdan bakmak lazım. :)
Sosyal medya evren gibidir her zaman genişlemeye devam eder buna engel olmazsın maalesef. Kalıcı değildir tabiki buna hiçbir lafım yok ama eskiden olan her şeyi yerini dolduracak yeni şeyler mutlaka vardır.

Uzman Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
reis valla önceden arkadaşlarla discorddan takılırdık çok saran bi ortam vardı ama şuan heves falan kalmadı valla haklısın

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Popüler kültürün hızla saçmalaması kalitesizliğin üst seviyelere çıkması ve insanların saçma düşüncelere bile saygı göstermesi bunların başlıca sebeplerinden.

3068
Uzman Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
Sosyal medya evren gibidir her zaman genişlemeye devam eder buna engel olmazsın maalesef. Kalıcı değildir tabiki buna hiçbir lafım yok ama eskiden olan her şeyi yerini dolduracak yeni şeyler mutlaka vardır.

Tabi bu elbette olacak, mantıklı yorum teşekkürler. :)

reis valla önceden arkadaşlarla discorddan takılırdık çok saran bi ortam vardı ama şuan heves falan kalmadı valla haklısın

Katılıyorum.

eskiden vine lar çekilirdi bukadar toxiclik sataşima prim yoktu ondandır

Sorma ya aga çok iyiydi özellikle Aykut Elmas ve Halil İbrahim Göker çok iyiydi zamanın da ama Aykut Elmas sanırsam diğer Vine içerik üreticilerini pek takip etmiyordum zaten fakat Aykut Elmas olayı bi' başkaydı Halil de aynı şekil de mesela ama adam şimdi Twitch'e sardı bu şekil de o yüzden diyorum zaten eski tadı vermiyor diye, yorumun için teşekkür ederim. :)

ރ
Uzman Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Her şey paraya bağlı olduğu için hiç bir şeyin eski tadı yok artık. Eskiden günlerimizi, aylarımızı hatta yıllarımızı bir oyuna verip gelişmeye çalışırdık o yüzden zevk alırdık şimdi ise önüne gelen parayı basıp istediğini yapıyor. Dünyadaki haksız kazanç gereğinden fazla arttı hele ki Türkiye'de...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...