Spora Başlıyorum Neler Almalıyım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Merhaba Arkadaşlar Neler Almalıyım Derken Takviye Olarak Demek İstedim. Daha Önce Definasyona Girdim 1Haftada 5 Kilo Verdim Ve Ardından 2 Hafta Hastalandım Ama Hiçbir Takviye Almadığım İçin Olduğunu Düşünüyorum Neler Tavsiye Edersiniz

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Merhaba Arkadaşlar Neler Almalıyım Derken Takviye Olarak Demek İstedim. Daha Önce Definasyona Girdim 1Haftada 5 Kilo Verdim Ve Ardından 2 Hafta Hastalandım Ama Hiçbir Takviye Almadığım İçin Olduğunu Düşünüyorum Neler Tavsiye Edersiniz
Öncelikle, definasyon sürecinde yaşadığınız kilo kaybı normaldir çünkü kalori alımınızı kısıtlayarak ve düzenli egzersiz yaparak vücudunuzdaki yağ oranını azalttınız. Ancak, sonrasında hastalanmanız nedeniyle kilo kaybı yaşadığınızı düşünüyorsanız, öncelikle sağlığınızın düzelmesine odaklanmanızı öneririm. İyi bir beslenme planı ve yeterli dinlenmeyle vücudunuzun iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz.

Sağlıklı bir beslenme planı için, yeterli miktarda protein, karbonhidrat ve yağ içeren dengeli bir diyet öneririm. Yeterli miktarda su içtiğinizden ve lif alımınızın yeterli olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca, hastalığınız sırasında takviyeler almadığınızı belirtmişsiniz, ancak vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri almak için takviyeler almak faydalı olabilir. Ancak, takviyeler almadan önce bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.

Ayrıca, egzersiz yapmak da sağlıklı bir yaşam tarzının önemli bir parçasıdır. Ancak, hastalık döneminizde dinlenmeye odaklanmalısınız ve vücudunuzu zorlamamalısınız. İyileştiğinizde, egzersiz yapmaya yeniden başlayabilirsiniz, ancak yavaş yavaş başlamalı ve vücudunuzun sınırlarını aşmamalısınız.

Son olarak, sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürmek için düzenli olarak uyku almak, stresi yönetmek ve sigara ve alkol tüketimini sınırlamak önemlidir.

Umarım bu tavsiyeler yardımcı olur. Ancak, hastalığınız devam ederse veya endişeleriniz varsa, bir sağlık uzmanıyla görüşmeniz önerilir.

Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
1. Creatine
2 Multi Vitamin D vitamini ve çinko bulunsun yoksa al
3. Omega 3

Bu spor da egolifting tarzında yapmanı önermem (yer ve zamanı var tabi ama sağlığın daha önemli bir yerin sakatlamak daha kötü olacaktır senin için) program arıyorsan sana yardımcı da olurum bodybuilding,powerlifting tarzı programlar mevcuttur

Yaralarım vücudumda değil ruhumda
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Ya kanka şu diyet kalori falan diyenleri sal.Olay basit mk.Hamur işi,yağlı yiyecekler bildiğin zararlı yiyecekleri azaltıcan.Protein ve karbonhidrat dengeli beslenicen.Sürekli pilav yiyemessin.Her gün yumurta yenmezzz.Sen vücut geliştirme yarışmasına mı katılacaksın?Günlük kalori hesabı falan bir zaman sonra sıkılır bırakırsın.Hani millet abdest almaya üşeniyor ve namaz kılmıyor ya sende bu detaylara çok takılırsan kısa zamanda bırakırsın.
1-Hamburger,pizza,patates kızartması canın istiyorsa ye.(önemli olan bunları rutin haline getirip düzenli yememek)
2-Sürekli aynı yiyecekleri yeme.(yumurtayı haşla,kızart veya menemen yap.Pilav yerine proteinli başka besinlerle değişiklik yap)
3-Motivasyon(Sporu yaşam tarzı haline getirmen lazım.Mesele kız tavlama veya yazın şekil görünmekse olmaz.Sporu eğlenceli hale getir)
4-Amino asit(Bunu alınca spordan sonra kas yorgunluğu olmuyor.)
5-Protein tozu(Bunu yeterli beslenemiyorsan destek amaçlı al.Hem beslenip hem bunu alırsan kilo yapıyor)
6- Steroid gibi zararlı şeylerden uzak dur.Kısa sürede yapam diye doğal kastan vazgeçme.Bunu ve sporu bırakınca sarkıyolar.Amino asit ve protein tozu kullanarak Steroid ve zararlı hızlı kas yapan maddeler olmadan doğal kas yaptım.4 ay bile gitmesem tekrar gidince 1 haftada vücut topluyor.
EN ÖNEMLİSİ:Spor salonunda mutlaka kızlar olsun.Kesinlikle ve kesinlikle kız-erkek karışık spor salonuna git.Ortamda kız olmayınca +9 kro atletle,donla ve leş gibi ter kokusuyla salonda gezen tipler çok oluyor.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
dostum preworkout alacaksan ucuz ürünleri kullanma çünkü hiçbir işe yaramıyor(gözle görülür şekilde). Bunun yerine önerim yarım yemek kaşığı türk kahvesi ve soda içmen.

Ultra Üye
Ödüller
9
Sosyal
7 HİZMET YILI
Sorun takviyeden kaynaklı değil vücudun hiç yapmadığı birseye 1 hafta boyunca maruz kalınca bir dışa vurum olmuş tabi bir çok etken var usutmus olabilirsin vücudun kendini bırakmış olabilir vs vs kısacası nedenini tahmin etmek çok zor en iyisi bir doktora görün

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
When it comes to working out, eating before you go can keep your blood sugar steady. That means plenty of energy for cardio and strength training.

Nutrition tip: Mix protein, healthy fats and a bit of good carbs. And sure, throw in some healthy desserts after (you’ve earned it!). Here are the top picks for what to eat right before a workout.

1. Whole grain toast, peanut or almond butter and banana slices

There’s a reason that runners love their post-race bananas — the fruit is packed with simple carbs, natural sugars and, best of all, potassium. That electrolyte helps prevent muscle cramps and can be lost through sweat. Peanut or almond butter has healthy fat, and the toast is all about blood-sugar-steadying complex carbs.

2. Chicken thighs, rice and steamed vegetables

Looking for the best meal before gym time? Consider this classic, which blends protein and complex carbs. Plus, the fiber in the veggies helps with digestion. Choosing chicken thighs over breasts is a personal preference, but dark meat has more of the good fat you need to keep from getting hangry during your workout.

3. Oatmeal, protein powder and blueberries

The complex carbs in oatmeal are broken down in your system slowly, which means more sustained energy. Up the nutrition by adding a scoop of protein powder. Fruit like blueberries, raspberries or cherries contain antioxidants — super helpful substances that help to prevent cell damage. Also: delicious.

4. Scrambled eggs, veggies and avocado

Go ahead, use the whole egg. They’re packed with high-quality protein and, if you’re including the yolk, you’ll get all eight essential amino acids. Those boost muscle building and recovery. Avocado gives you that healthy fat fix, and the veggies are nutrient-rich powerhouses, no matter which you pick.

5. Protein smoothie

Protein powder is a must — but after that, go for what you like best. Milk or almond milk, mixed berries, bananas, peanut butter, avocado, even some leafy greens are all fair game. You’ll get fast-digesting carbs, plus those healthy fats and protein.

Find what works for you

Maybe your bestie is the protein shake queen, but you try it and … blech. That’s okay. Like exercise, there’s no one-size-fits-all when it comes to pre-workout options. What to eat right before a workout means what’s right for you.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Benim tavsiyem youtube konusunda olacak. Herkesin verdiği tavsiye tabikide kendine göre yararlı olabilir. Ancak her hocanın metodunu denenerek güzel bir sonuç alamazsın benim gözümde. Çünkü her hocanın kendine göre metotları ve teknikleri vardır. Yani tavsiyem internet mecrasında gözünü birine kestirip o kişi ile uzun süreli devam etmen. Şimdiden kolay gelsin hocam.

Onaylı Üye
Ödüller
4
Sosyal
7 HİZMET YILI
güzel bi matara iyi bi havlu ve ayrietten eşyalarını koyabileceğin güzel bi çanta harici alman gereken çok bişey yok, yeni başladığın için herhangi bir supplement kullanman gerekmiyor.

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Hocam Öncellikle spor hayatınızda başarılar Allah kaza bela göstermesin ilk öncelik olarak tuz, şeker, hamur işleri, işlenmiş gıdalar, abur cubur ve çeşitleri, fast food, gereksiz yağlı yiyecekleri hayatınızdan silip atmanız gerek öncelik olarak doğal ve dengeli beslenme daha sonra ise C vitamini olmassa olmazdır doğal olarak Portakaldan tut greyfurt, çilek, kavun, kivi, biber, mandalina, limon doğal yoldan almanız gerek daha sonra Tiamin gerekli çeşitli bakliyatlardan alabilirsiniz yanı sıra pancar, badem, ceviz, fındık, ıspanak gibi çeşitlerlede vücudunuzun tiamin eksikliğini giderirsiniz yanı sıra alabilceğiniz takviyeler ise : Glutamin, Karnitin, Beta-Alanin, Arjinin, BCAA, Kreatin, whey proteini olabilir eklemeden geçmiyim bu saydığım takviyeler yağda yakar ve yeşil çay ekstreside yağ yakmak için birebirdir bu takviyeleri rahatlıkla bulabilir tükete bilirsiniz ama önceliğiniz doğal yollardan olsun az yiyin öz yiyin iyi sporlar hocam

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
amacın kas yapmak mı kilo vermek mi

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Amacına bağlı, ama en çok gereken şey sana yiyecekler. Onun dışında aldığın her şey biraz kandırmaca. Çok prof değilsen boş şeyler

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Bence başlarda hiç bir şey alma. Çünkü sıkılıp bırakma ihtimalin de var sonuçta. Bi başla bakalım biraz zaman geçsin, zaten oradaki hocalar duruma göre senin fiziğine göre yardımcı olacaktır sana.

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
preworkout kullanabilirsin antremanlardan once, onun disinda zararli yaglari ve bos karbonhidrati tuketmeyi birak fazlasiyla yoruyor sindirim sistemini, en son da kafein tuket antremanlardan once daha az yorgun hissedeceksin.

Ultra Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
Spor yapmaya başlamak için aşağıdaki temel ekipmanlara ihtiyacınız olabilir:

1. Spor Ayakkabıları: Spor yaparken uygun ve destekleyici bir spor ayakkabısı giymek önemlidir. Ayaklarınızın rahat etmesini ve doğru şekilde desteklenmesini sağlayacak bir spor ayakkabısı seçmeye dikkat edin. Spor yapacağınız aktiviteye ve ayak tipinize uygun olan bir model tercih edin.
  2. Rahat Spor Kıyafetleri: Spor yaparken rahat hareket etmenizi sağlayacak ve teri vücuttan uzaklaştıran spor kıyafetleri tercih edin. Esneklik sağlayan, teri emen ve cildinizi kuru tutan kumaşlardan yapılmış kıyafetler tercih edebilirsiniz.
  3. Havlu: Spor yaparken terleyeceğiniz için bir spor havlusuna ihtiyaç duyarsınız. Terinizi silmek veya spor salonunda kullanmak için bir havlu edinmek önemlidir.
  4. Su Şişesi: Egzersiz sırasında hidrasyonu sağlamak için su içmeyi unutmamak önemlidir. Su şişesi veya spor için tasarlanmış bir şişe edinerek spor yaparken susuz kalmamaya özen gösterin.
  5. Spor Eldiveni (isteğe bağlı): Ağırlık antrenmanları veya spor salonunda yapılan egzersizler için spor eldivenleri kullanabilirsiniz. Bu eldivenler, ellerinizi korur ve daha iyi bir kavrama sağlar.
  6. Spor Çantası: Tüm spor ekipmanlarınızı taşımak için bir spor çantası edinmek işinizi kolaylaştırabilir. Spor çantanızda spor ayakkabıları, kıyafetler, havlu ve diğer ekipmanlarınızı düzenli bir şekilde taşıyabilirsiniz.
Ekipman seçerken, yapacağınız spor türüne ve bütçenize uygun olanları tercih etmeye dikkat edin. Spor yaparken konforlu ve doğru ekipmanlar kullanmak, performansınızı artırır ve olası sakatlanmaları önler. Ayrıca, spor yapmaya başlamadan önce bir sağlık kontrolünden geçmek de önemlidir.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
spor yanında takviye olarak vitamin almanı öneririm

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Ya kanka şu diyet kalori falan diyenleri sal.Olay basit mk.Hamur işi,yağlı yiyecekler bildiğin zararlı yiyecekleri azaltıcan.Protein ve karbonhidrat dengeli beslenicen.Sürekli pilav yiyemessin.Her gün yumurta yenmezzz.Sen vücut geliştirme yarışmasına mı katılacaksın?Günlük kalori hesabı falan bir zaman sonra sıkılır bırakırsın.Hani millet abdest almaya üşeniyor ve namaz kılmıyor ya sende bu detaylara çok takılırsan kısa zamanda bırakırsın.
1-Hamburger,pizza,patates kızartması canın istiyorsa ye.(önemli olan bunları rutin haline getirip düzenli yememek)
2-Sürekli aynı yiyecekleri yeme.(yumurtayı haşla,kızart veya menemen yap.Pilav yerine proteinli başka besinlerle değişiklik yap)
3-Motivasyon(Sporu yaşam tarzı haline getirmen lazım.Mesele kız tavlama veya yazın şekil görünmekse olmaz.Sporu eğlenceli hale getir)
4-Amino asit(Bunu alınca spordan sonra kas yorgunluğu olmuyor.)
5-Protein tozu(Bunu yeterli beslenemiyorsan destek amaçlı al.Hem beslenip hem bunu alırsan kilo yapıyor)
6- Steroid gibi zararlı şeylerden uzak dur.Kısa sürede yapam diye doğal kastan vazgeçme.Bunu ve sporu bırakınca sarkıyolar.Amino asit ve protein tozu kullanarak Steroid ve zararlı hızlı kas yapan maddeler olmadan doğal kas yaptım.4 ay bile gitmesem tekrar gidince 1 haftada vücut topluyor.
EN ÖNEMLİSİ:Spor salonunda mutlaka kızlar olsun.Kesinlikle ve kesinlikle kız-erkek karışık spor salonuna git.Ortamda kız olmayınca +9 kro atletle,donla ve leş gibi ter kokusuyla salonda gezen tipler çok oluyor.
Son satır tr gym özet

Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
öncelikle heme protein tozuna başlamanı önermem çünkü vücutta var zaten belli bir depolama sonra doktor kontrolunde alabılırsınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...