Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bir Bilgisayarcı Arkadaşım Bana SSD lerin Kullanım Ömrü Olduğunu Ve Bir Süre Sonra Çöp Olduğunu Söyledi Sizce Bu Doğrumu
Eğer Böyle Birşey Varsa Ömrü Ne Kadar?
Arkadaşının dediği doğru ama çok uzun bir süre boyunca zaten kullanabiliyorsunuz 8-10 yıl arasında kullanım süreleri var
not : bu süreler kişinin kullanımına göre değişkenlik gösterebilir iyi forumlar .
Fiziksel disklere oranlara çok daha yüksek ömürleri var ama tabii ki sonsuza kadar kullanılacak ürünler değiller. Yine de SSD teknolojileri çok büyük bir farkla üstün.
modern bir ssd ömrü boyunca ortalama olarak yaklaşık 700 TB veri yazana kadar diye biliyorum ve Tabii ki bu ortalama bir değer olduğunu için bazıları daha uzun süre, bazıları daha kısa süre dayanabilir. Dolayısıyla, mevcut SSD'nizin ne kadar veri yazdığınızı görebilirseniz, tahmini kalan ömrünü hesaplayabilirsiniz.
Arkadaşının dediği doğru ama çok uzun bir süre boyunca zaten kullanabiliyorsunuz 8-10 yıl arasında kullanım süreleri var
not : bu süreler kişinin kullanımına göre değişkenlik gösterebilir iyi forumlar .
Modern bir SSD, ömrü boyunca ortalama olarak yaklaşık 700 TB veri yazana kadar hayatta kalacaktır. Tabii ki bu ortalama bir değer olduğunu için bazıları daha uzun süre, bazıları daha kısa süre dayanabilir. Dolayısıyla, mevcut SSD'nizin ne kadar veri yazdığınızı görebilirseniz, tahmini kalan ömrünü hesaplayabilirsiniz.
ssdlerin belirli bir ömrü var tabiki ancak harddisklere göre gayet daha uzun ömürlü gündelik kullanımlar için alıyorsanız zaten senerce kullandırır binlerce tb veri aktarımı yapılabiliyor
ssd yönünden anlatmak gerekirse ssd lerde hdd lerde olduğu gibi hdd diski barındırmadığından sağlamlık açısından ve performans yönünden her halükarda hdd lerin önüne geçiyor
her şeyin bir ömrü olduğu gibi ssdlerinde kullanıma göre 8-10 yıl ömrü var, tabi ssd yi windows için kullanıyorsan sıkıntı yok ancak oyun için kullanıyorsan ssd nin ömrü otomatik yarı canına düşecektir
Sarsma testlerinde de görülüyor ki ssd ler hdd lere hareketli ortamlarda ve darbelere karşı olduğu kanıtlanmış oluyor
Bir Bilgisayarcı Arkadaşım Bana SSD lerin Kullanım Ömrü Olduğunu Ve Bir Süre Sonra Çöp Olduğunu Söyledi Sizce Bu Doğrumu
Eğer Böyle Birşey Varsa Ömrü Ne Kadar?