Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yaşayan efsane
Banlı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
:yazı:

Starlink uydu ağı büyük bir arıza yaşadı ve internet hizmetinde kesintiye yol açtı.

ABD, Kanada, Yeni Zelanda, Büyük Britanya, İrlanda, Fransa ve Almanya'daki kullancılar, Amerikan uydu operatörü hizmetlerini 60-90 dakika aralığında kullanamadı. Şu anda her şey stabil olarak çalışıyor. Kesintinin nedeni, Starlink çevrimiçi olduktan sonra terminallerin yazılım güncellemesi alması olduğunu belirttiler. Starlink şu anda hala beta testinde ve SpaceX kesinti hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı. SpaceX, Starlink uydularının yaklaşık 1.700'ünü alçak dünya yörüngesine fırlattı ve son zamanlarda Elon Musk, Starlink'in Web erişimi için 100 bin internet terminali sağladığını söyledi.

:resim:

7qucphz.jpg

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
allahtan hayvan gibi pahalı da bizi ilgilendirmiyor.

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
mikemmel haber de bize ne bundan kanki? bak ben sana türkiyeden bi haber vereyim işinize yarar benim gibi altyapı arızası yaşayıp vodafone redbox kurumsalla 25 mbitte olsa alayimda iş görsün 10 mbitten iyidir derseniz altını çiziyorum DEMEYİN! hayatımda gördügüm en saçma dolandırıcılık. Vekron telekoma baglı satiş temsilcileri işletmemize geldi 3 saat satış personeline derdimi anlattim para nedir lan boşver parayı 200 degil 300 ödeyeyim ama bana 25 verin bana bu lazim 15 20 kabulum değil lazim degil dedim . Neyse bu adam biraz mal çıktı her satış personeli gibi dükkanin içinde çıkar telefonunu dedim açtik speed testi baktik 35 mbit hız var dedim gözünle gördün demekki burda şebeki yogunlugu yok saat 4 yogun saatler ve 35 aliyoruz yanii ben 25 alicam bide 25mbps 24 saat degil sabah 7 akşam 7 eywallah banada o lazim anlaştık üstüne de bastım bak bi yamuk olmasın ha modemde az degil fazla almam lazim 300 mbps modem neticetede. Modem geldi ve ben hiç şaşırmadım test 25 i zorluyo aninda 10 mbps sabit sonra akşam 7 oldu hala sabit 5 mbps ye düşmüyor neyse 60 günde adamlara zorla ulaştim elimde ne sözleşmede numara var ne vodafone müşteri hizmetleri ulaşlabiliyor hat düşüyor kazayla ulaştim ariza biraktim dönmed,iler bu gün aradim 2 saat kadınla tartıştım salak ya bunlar milletide salak sanıyolar galiba kadın diyoki daha önce size dönülmüş ariza giderilmiş dedim arayan olmadı ses kaydı varsa dinleyin paylaşamam diyor e dedim telefonda mesajda yok benlede görüşmediniz neyle kanitlicaksiniz bana ulaştiginiz? cevap yok neyse bu salak karı hız düşüklügünmü arıza kaydı olarak alamam dedi dedim uzatma ben kerizleyecegin son insanım aklını alırım şimdi sen 25 mbps vericem dedigin yerde yogunluk vardir diyosun modemin dibine başka vodafone hat koyuyorm 35 aliyor benimki 10 sabit beni kısıtlamışsınız bu ne demek diyorum? arıza degil diyor salaga dedimki kardeş benim paketim sabah 7 akşam 7 25 sonrasinda 5 mbps degilmi dedim? evet dedi e bu akşam 5 e düşmüyor 10 da sabit kaliyor buda ariza degilmi dedim? evet arıza dedi zorla kayıt açtırdım kadına ya bırak ellun muskı bize faydası olmaz şu ülkede internet in İ si varsa öpün başiniza koyun ayda 1 kurşun döktürün 90 dakika internet kesintisini o hızlara ve o teknolojik kablosuz internete ben haber yapma geregi duymam şahsen olabilir adamlar UZAYDA LAN uzayda bizimkiler 500 metre öteden 20 mbps veremiyor...

Seçkin Üye
7 HİZMET YILI
Allahtan bizi etkilemiyor zaten türkiye interneti yavaş bizimki bozulsaydi eğer ayvayı yemistik :D

Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
mikemmel haber de bize ne bundan kanki? bak ben sana türkiyeden bi haber vereyim işinize yarar benim gibi altyapı arızası yaşayıp vodafone redbox kurumsalla 25 mbitte olsa alayimda iş görsün 10 mbitten iyidir derseniz altını çiziyorum DEMEYİN! hayatımda gördügüm en saçma dolandırıcılık. Vekron telekoma baglı satiş temsilcileri işletmemize geldi 3 saat satış personeline derdimi anlattim para nedir lan boşver parayı 200 degil 300 ödeyeyim ama bana 25 verin bana bu lazim 15 20 kabulum değil lazim degil dedim . Neyse bu adam biraz mal çıktı her satış personeli gibi dükkanin içinde çıkar telefonunu dedim açtik speed testi baktik 35 mbit hız var dedim gözünle gördün demekki burda şebeki yogunlugu yok saat 4 yogun saatler ve 35 aliyoruz yanii ben 25 alicam bide 25mbps 24 saat degil sabah 7 akşam 7 eywallah banada o lazim anlaştık üstüne de bastım bak bi yamuk olmasın ha modemde az degil fazla almam lazim 300 mbps modem neticetede. Modem geldi ve ben hiç şaşırmadım test 25 i zorluyo aninda 10 mbps sabit sonra akşam 7 oldu hala sabit 5 mbps ye düşmüyor neyse 60 günde adamlara zorla ulaştim elimde ne sözleşmede numara var ne vodafone müşteri hizmetleri ulaşlabiliyor hat düşüyor kazayla ulaştim ariza biraktim dönmed,iler bu gün aradim 2 saat kadınla tartıştım salak ya bunlar milletide salak sanıyolar galiba kadın diyoki daha önce size dönülmüş ariza giderilmiş dedim arayan olmadı ses kaydı varsa dinleyin paylaşamam diyor e dedim telefonda mesajda yok benlede görüşmediniz neyle kanitlicaksiniz bana ulaştiginiz? cevap yok neyse bu salak karı hız düşüklügünmü arıza kaydı olarak alamam dedi dedim uzatma ben kerizleyecegin son insanım aklını alırım şimdi sen 25 mbps vericem dedigin yerde yogunluk vardir diyosun modemin dibine başka vodafone hat koyuyorm 35 aliyor benimki 10 sabit beni kısıtlamışsınız bu ne demek diyorum? arıza degil diyor salaga dedimki kardeş benim paketim sabah 7 akşam 7 25 sonrasinda 5 mbps degilmi dedim? evet dedi e bu akşam 5 e düşmüyor 10 da sabit kaliyor buda ariza degilmi dedim? evet arıza dedi zorla kayıt açtırdım kadına ya bırak ellun muskı bize faydası olmaz şu ülkede internet in İ si varsa öpün başiniza koyun ayda 1 kurşun döktürün 90 dakika internet kesintisini o hızlara ve o teknolojik kablosuz internete ben haber yapma geregi duymam şahsen olabilir adamlar UZAYDA LAN uzayda bizimkiler 500 metre öteden 20 mbps veremiyor...
Öncelikle lütfen noktalama işaretlerini kullanın. Yazdığınız yazıyı okurken gözlerim kan ağladı. Vodafone RedBox'ı bilmem ama zamanında Vodafone Supernet kullanmış bir kullanıcı olarak şu zamana kadar kullandığım en stabil internet diyebilirim. Tabi yaklaşık 3-4 sene önce kullandım, ve o zamanlarda hala bu işler bugünki kadar problemliydi :D Ama hiçbir şekilde arıza yaşamadım. Tabiiki, rasyonel olarak benim arıza yaşamamam hiçbir şey ifade etmeyecektir.
Bu iş biraz şans işi hocam. Türkiye'de yaşadığımız için şans işi oluyor ya, neyse... Altyapınız yoksa, yapılabilecek pek bir şey kalmıyor. O yüzden bir yere taşınırken, dükkan alırken altyapı sorgualamayı unutmayın. Yoksa altyapı yok diye taşınabilir internet dalgasıyla uğraşmak zorunda kalırsınız ki tam bir para tuzağıdır kendileri :peepoNice:

Dınsıpiy
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
İyi ki Vodafone RedBox satın almadım. Teşekkürler bilgi için.

Bum Be RedZz
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Türkiye için özel bir fiyatlandırma yapılabilirse aşırı iyi olur.

Donator
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
tr de int hızının durumları belli. Tr de olsaydı o sıkıntı hiç kullanmamakla yakın olurdu

Seçkin Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
ileride çok ses getiricek gibi merakla bekliyoruz

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
Öncelikle lütfen noktalama işaretlerini kullanın. Yazdığınız yazıyı okurken gözlerim kan ağladı. Vodafone RedBox'ı bilmem ama zamanında Vodafone Supernet kullanmış bir kullanıcı olarak şu zamana kadar kullandığım en stabil internet diyebilirim. Tabi yaklaşık 3-4 sene önce kullandım, ve o zamanlarda hala bu işler bugünki kadar problemliydi :D Ama hiçbir şekilde arıza yaşamadım. Tabiiki, rasyonel olarak benim arıza yaşamamam hiçbir şey ifade etmeyecektir.
Bu iş biraz şans işi hocam. Türkiye'de yaşadığımız için şans işi oluyor ya, neyse... Altyapınız yoksa, yapılabilecek pek bir şey kalmıyor. O yüzden bir yere taşınırken, dükkan alırken altyapı sorgualamayı unutmayın. Yoksa altyapı yok diye taşınabilir internet dalgasıyla uğraşmak zorunda kalırsınız ki tam bir para tuzağıdır kendileri :peepoNice:
dostum ilgin ve önerin iç.in çok sagol ama çalışan bir teknikerim noktalamaya vakit ayiramam mesajı anlasın insanlar aydınlansın mesele bu :D şans işi değil bu dolandırıcılıkta ısrar meselesi örnek şu ki vodafone redbox satış temiscilsi geldiginde bana 25 mbiti eğer bölge yoğun olursa alamazsın dedi adamla dükkanin ortasinda açtik telefonu ölçtük 35 şimdi benim redbox sürekli 10 mbit aliyor fakat modemin dibine başka vodafone hatlı telefonu koyup ölçüyorum 35 40 50 falan görüyor burda olay şu 25 adı altında çakıyolar sözleşmeyi ondan sonra sunucu dan 10 mbit sabit erişim sınırı koyuyorlar ve bunun bir arıza olmadıgını falan idda ediyorlar bunu bir düşünün gelişmiş bir ülkede böyle bir pazarlama tekniği ile o firma daha 2. müşterisinin şikayetinde direk kapatılır ceza falan değil ha direk kapatırlar. mesele altyapı teknoloji vs değil mesele anlayış olayın şans ile de alakası yok evimde şu an 200 mbps download 50 mbps upload superonline fiber var ama işeryimde 11 i geçemiyorum. kısacası internet vs gibi hizmet abonelikleri veren hizmet feren firmalar şu anda ülkemizdeki tüketici hakları kısmında o kadar hukuksuz ve mevcut olan 3-5 yasa da o kadar geç ve yavaş işliyorki resmen firmalar soyguna teşvik ediliyor siz siz olun sözleşmenizi test yapmadan almayın özetle abonelik başlatın ama hızınızı ölçmeden modem kurulmadan imza falan atmayın böyle bir hakkınız varmiş onbuda yeni öğrendim milenicom , dsmart ve türktelekomu modem kurdurup hızı begenmeyince sözleşmeyi imzalamadan iptal edip gönderdim 5 kuruşda ödemedim. gerekçe basit adamlar telefonda 27 alirsiniz 24 ten bi gram aşagı almazsiniz mümkünü yok efendim %90 geliyor size hat diyorlar teknikler bi geliyor 12 mbps lan bir insanın verdiği söz ile icraat arasında %75 fark olurmu el insaf adamlara telefonda bak ben teknikerim beni düdükleyemezsiniz hız yoksa gelmeyin boşuna diyorum %100 emin konuşuyorlar %75 eksik çıkıyor bahsi geçen hızlar 200 300 değil ha 24 mbps ülke bitmiş bilginiz olsun
Post automatically merged:

tekrar yazıyorum arkadaşlar REDBOX sakın almayın hız konusu yalan dolan 10 mbit yeter diyosanız alabilrsiniz ama heryerde çekmiyor bi turkcell değil yani hele ping hiç değil anca film falan izlenir yazlıkta ona okey bak o işe gider . Onun dışında telefonda size verilen internet hızlarına kesinlikle güvenmeyin heleki bölgenizde sorun varsa sorun yaşamış iseniz , çağırın firmayı gelsin kursun bağlantıyı personel modem ile giriş yapsın bir hız testi yapsin hız testi sonuçları işinize gelirse sözleşme imzalarsınız ha yok istediğiniz gibi değilse sözleşmeyi imzalamayip anında kuruş ödemeden iptal etme hakkına sahipsiniz gerek yok fantaziye çakallık yaparlar sözleşmeyi önden imzalamayın hızı görün öyle karar verin internet hızınızı görene kadar sözleşmeyi imzalamama hakkına sahipsiniz

Son düzenleme:
Fire obey Ice
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Redbox alsam mı diye düşünürken buna denk geldiğim iyi oldu. Telefonumda Vodafone kullanan biri olarak Allah belalarını kaldıra diyorum... Hani bir umut belki internet hizmetleri farklıdır ama yok, mal aynı mal demek ki. Teşekkürler dostum. 16 megabit de olsa yine Türk Telekom'dan devam bizde. :D

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
İnanına param olsa Starlink'e parama acımadan verirdim. Sırf bizim telekomünikasyon şirketlerine gıcıklık olsun diye yapardım bunu.

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
60-90 dakika çok büyük zaman kaybı milyon dolarlar kaybetmişlerdir :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...