Sürekli hata veriyor bilgisayar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Selamlar sabah bilgisayarı açtığım zaman Windows güncellemesi gelmişti, güncellemeyi yaptıktan sonra 10 dakika kadar ekran gelmedi. Gelmeyince bilgisayarı tuşundan açıp kapattım ve bu hatayı vermeye başladı. Meğersem bilgisayara overclock yapılmış bu nedenle fazla watt gönderdiğinden dolayı hatayı alıyorum. Bilgisayara erişimim var ama ne ses aygıtını algılıyor ne ekran kartını ne de işlemciyi. Nasıl düzeltebilirim. Format atamıyorum önemli dosyalar var.

Ekli dosyalar

• IMG-20230213-WA0002.jpg
    IMG-20230213-WA0002.jpg
    77.7 KB · Görüntüleme: 18
bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
Selamlar sabah bilgisayarı açtığım zaman Windows güncellemesi gelmişti, güncellemeyi yaptıktan sonra 10 dakika kadar ekran gelmedi. Gelmeyince bilgisayarı tuşundan açıp kapattım ve bu hatayı vermeye başladı. Meğersem bilgisayara overclock yapılmış bu nedenle fazla watt gönderdiğinden dolayı hatayı alıyorum. Bilgisayara erişimim var ama ne ses aygıtını algılıyor ne ekran kartını ne de işlemciyi. Nasıl düzeltebilirim. Format atamıyorum önemli dosyalar var.
Birinden içinde pardus kurulu bi usb al sistemi onla aç önemli dosyalarını usbye at sonra format at başka yol yok gibi

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
oncelikle bios resset lemelisin bilgisayarın fişini çek ve anakart uzerındekı bıos pılını yanı saat pili şeklinde bir pil olucak onu cıkart ve aç boyle dene olmaz ise yapıcak bırsey yok mavi ekrtan hatası mı bılemedım ne hatası ama bu tur hatalar genellıkle ram lerden kaynaklı ram lerı de sok tek tek dene olucaktır olmaz ıse format :D

Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur
Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
3 HİZMET YILI
benim eski laptopdada olmuştu hiç bir şekilde açılmıyordu format ile hallettim ben .

Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
oncelikle bios resset lemelisin bilgisayarın fişini çek ve anakart uzerındekı bıos pılını yanı saat pili şeklinde bir pil olucak onu cıkart ve aç boyle dene olmaz ise yapıcak bırsey yok mavi ekrtan hatası mı bılemedım ne hatası ama bu tur hatalar genellıkle ram lerden kaynaklı ram lerı de sok tek tek dene olucaktır olmaz ıse format :D
Mavi ekran hatası değil de bilgisayarda direkt hata var ekran kartı driverlerini indirmeyi denedik indiriyoruz algılamadığı için kurulum yapıp düzeltemiyoruz

Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Birinden içinde pardus kurulu bi usb al sistemi onla aç önemli dosyalarını usbye at sonra format at başka yol yok gibi
Bilgisayar hiçbir şeyi algılanıyor. Usb belleği taktım ama algılamadı bir dosya indirmesi de yapamıyorum

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Mavi ekran hatası değil de bilgisayarda direkt hata var ekran kartı driverlerini indirmeyi denedik indiriyoruz algılamadığı için kurulum yapıp düzeltemiyoruz
dostum sistem güncellemesinden dolayı windows kendisini boot edemiyor
0xc0000098 hatası bu anlama geliyor

eğer bilgisayarda geri dönüşüm noktan varsa Sistem Geri Yüklemesi yapmaktır. Bilgisayarında yaptığın değişikliği tarih öncesine geri getirmen gerekli
bilgisayardan f1' e basıp kurtarma onarımına girdiğinde,pc başlatmaya yönlendirecek seni eğer orada da mavi ekran veriyorsa format son çaren olabilir

bu konuda önerebileceğim program;
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
(ama windows 10 için uyumlu olduğunu bilmiyorum buradaki linkin)

Easy Recovery Essentials

güncel programın linki

sitede program için uygun açıklama yazar
bu program windows 10'daki başlatılamayan windows için çare olabiliyor

bu program fayda etmezse ise tek çare format

1.EasyRE'yi PC'ye indirin, yazılımı bir CD'ye veya USB'ye kaydet

2. EasyRE'yi taşıyan USB/CD'yi çöken bilgisayara bağla ve bilgisayarı yeniden başlat. EasyRE bilgisayarı taramaya başlayacak ve kurtarma seçeneklerinin bir listesini görüntüleyecektir.

görünen sistem kurtarma seçenekleri ;

442.png
Post automatically merged:

Bilgisayar hiçbir şeyi algılanıyor. Usb belleği taktım ama algılamadı bir dosya indirmesi de yapamıyorum
usb demi algılamıyor dostum ?

Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
dostum sistem güncellemesinden dolayı windows kendisini boot edemiyor
0xc0000098 hatası bu anlama geliyor

eğer bilgisayarda geri dönüşüm noktan varsa Sistem Geri Yüklemesi yapmaktır. Bilgisayarında yaptığın değişikliği tarih öncesine geri getirmen gerekli
bilgisayardan f1' e basıp kurtarma onarımına girdiğinde,pc başlatmaya yönlendirecek seni eğer orada da mavi ekran veriyorsa format son çaren olabilir

bu konuda önerebileceğim program;
(ama windows 10 için uyumlu olduğunu bilmiyorum buradaki linkin)

Easy Recovery Essentials

güncel programın linki

sitede program için uygun açıklama yazar
bu program windows 10'daki başlatılamayan windows için çare olabiliyor

bu program fayda etmezse ise tek çare format

1.EasyRE'yi PC'ye indirin, yazılımı bir CD'ye veya USB'ye kaydet

2. EasyRE'yi taşıyan USB/CD'yi çöken bilgisayara bağla ve bilgisayarı yeniden başlat. EasyRE bilgisayarı taramaya başlayacak ve kurtarma seçeneklerinin bir listesini görüntüleyecektir.

görünen sistem kurtarma seçenekleri ;

Ekli dosyayı görüntüle 85769
Post automatically merged:

usb demi algılamıyor dostum ?
Evet usb de algılamıyor hatta anakartı bile klavye ve mouseyi kullanabileyim diye kapatıp açıyorum az önce biostan ramlerin voltajını düşürdüm ekran kartının sürücüsünü indirmeyi deniyorum

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Evet usb de algılamıyor hatta anakartı bile klavye ve mouseyi kullanabileyim diye kapatıp açıyorum az önce biostan ramlerin voltajını düşürdüm ekran kartının sürücüsünü indirmeyi deniyorum
biosa girebiliyorsan bilgisayarı güvenli modda açabiliyor musun ?

Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
zaten Usb ile Windows üzerinden bir işlem yapmayacaksın başka bi yerden/birinden usb alıcaksın başka bir işletim sistemi yardımıyla format atmadan dosyalarını kurtarıcaksın sonra format atacaksın

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
bu ramin dolu olmasından kaynaklanıyor olabilir ama bu başıma gelmeye başladığında yeni bir pencere kuruyorum ve sihirli bir şekilde benim için düzeltiyor lol

Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
arkadaşın başınada geldi bu açılmıyordu pc tek çaresi format malesef alabiliyorsan usb ile önemli şeyleri al format at

Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
zaten Usb ile Windows üzerinden bir işlem yapmayacaksın başka bi yerden/birinden usb alıcaksın başka bir işletim sistemi yardımıyla format atmadan dosyalarını kurtarıcaksın sonra format atacaksın
bu ramin dolu olmasından kaynaklanıyor olabilir ama bu başıma gelmeye başladığında yeni bir pencere kuruyorum ve sihirli bir şekilde benim için düzeltiyor lol
arkadaşın başınada geldi bu açılmıyordu pc tek çaresi format malesef alabiliyorsan usb ile önemli şeyleri al format at
Bilgisayarı halamla beraber kullanıyorum kendisi avukat ve yedekleyemeceğim dosyalar bulunuyor bu nedenle format atmadan çözüm bulmam lazım. Kurtarma noktası da almadım. Biostan ramlerin voltajını düşürdüm bu sayede indirme yapabiliyorum anakart büyük ihtimalle hasar aldı yüksek voltaj yüzünden

Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
Bilgisayarı halamla beraber kullanıyorum kendisi avukat ve yedekleyemeceğim dosyalar bulunuyor bu nedenle format atmadan çözüm bulmam lazım. Kurtarma noktası da almadım. Biostan ramlerin voltajını düşürdüm bu sayede indirme yapabiliyorum anakart büyük ihtimalle hasar aldı yüksek voltaj yüzünden
Hiç bir şey yapamıyorsan bilgisayarcıya götürmek zorundasın

Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Hiç bir şey yapamıyorsan bilgisayarcıya götürmek zorundasın
Ekran kartı driver ini indirdikten sonra çoğu şeyi görmeye başladı. Biosa girdim ve voltaj arttırarak fanlar da sorun var mı diye baktım sorun yoktu. Ramlerin voltajı arttırdım sorun yoktu girdim Bi gta açıp sistemi zorladım sorun çıkmadı fps düşüşü yoktu sıra aç kapat işine girince ana kart hata vermeye başladı ana kartta sorun var overclock sayesinde hasar aldı büyük ihtimalle

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Birinden içinde pardus kurulu bi usb al sistemi onla aç önemli dosyalarını usbye at sonra format at başka yol yok gibi dostum

Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Birinden içinde pardus kurulu bi usb al sistemi onla aç önemli dosyalarını usbye at sonra format at başka yol yok gibi dostum
Kardeşim anakart hasar almış diyorum sen yorumların aynısını yazıyorsun format atsam bile o anakart hata vermeye devam edecek Voltaj düşürünce bilgisayarı açabiliyorum ama performans düşüşü alıyorum. En az 8Bin TL masraf var formatla çözülmez bu

Üye
3 HİZMET YILI
maalesef format atman lazım 1 yıl önce aynısını ben de yaşadım bilgisayar mühendisi arkadaşıma soruduğumda formatdan başka çözüm yok dedi.

Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Son çare olarak asusa başvurdum ve bilgisayara yaptığım ayarları yapsam bile birşeyin çözüşmeyeceğini, bu yüzden Asus Aı3 Uygulamasını indirerek ayarları daha da arttırmamı böylelikle ya çözüm olacağını ya da sistemin yanacağını söylediler. Şuan kumar oynuyorum konuyu kapatabilirsiniz sayın adminler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...