TANGZU Wan'er S.G II Aldım Ama CS2'de Sesler Çok Garip (AK-47 Kulağımı Tırmalıyor)

change my mind
Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Selamlar arkadaşlar,

Yıllardır A101’den aldığım 50 TL’lik standart siyah kulak içi kulaklıkları kullanıyordum. CS2 ve PUBG’de daha iyi ses kasmak için yaptığım araştırmalar sonucunda TANGZU Wan'er S.G II IEM kulaklık aldım. Ancak şu an ciddi bir sorun yaşıyorum.

Yaşadığım Sorunlar:
  • CS2'de özellikle AK-47 sesi başta olmak üzere silah sesleri çok garip geliyor. Bildiğim AK sesi gibi değil; aşırı keskin, metalik ve adeta kulağımı tırmalıyor.
  • Eski kulaklığımda sesler daha "kapalı" ama rahattı, bu kulaklıkta sesler çok parlak ama rahatsız edici.
  • Kulaklığı önce monitör jakına takmıştım (ses çok kötüydü), şimdi anakartın arkasındaki yeşil jaka taktım. Ses kalitesi arttı ve dip ses azaldı ama o keskinlik/tırmalama hala devam ediyor.
Kullandığım Ayarlar:
  • SteelSeries Sonar kullanıyorum. Kendime göre bir EQ ayarı yaptım (Bassları biraz artırıp, orta seslerde oynamalar yaptım).
  • Windows üzerinden uzamsal ses kapalı.
  • CS2 içinde EQ profili "Doğal"da duruyor.
Sormak İstediklerim:
  1. Bu yaşadığım durum tamamen bir alışkanlık meselesi mi? (Yıllarca kalitesiz kulaklık kullandığım için beynim bu detaylı sesleri mi reddediyor?)
  2. Wan'er S.G II kullanıp CS2/PUBG için "işte bu" dediğiniz bir SteelSeries Sonar EQ ayarı var mı?
  3. Anakartın arkasına takınca kablo kısa kalıyor, uzatma kablosu kullanmak bu kulaklığın sesini bozar mı veya gecikme yapar mı?
Bu kulaklığı kullanan veya benzer bir geçiş (kalitesiz kulaklıktan IEM'e) yapan arkadaşların tecrübelerine çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Hocam hayırlı olsun öncelikle, güzel günlerde kullan. Yazdıklarını okuyunca yaşadığın durumu az çok anladım. Şunu net söyleyeyim: Bu tamamen kulaklık bozuk meselesi değil. Tangzu karakter olarak biraz parlak ve üst frekansları belirgin veren bir iem. Cs2 gibi oyunlarda da silah sesleri zaten agresif miksleniyor. Özellikle ak-47 sesi üst frekanslarda pik yaptığı için, detaylı ve parlak bir kulaklıkta tırmalayıcı gelebiliyor. Eski kulaklığın daha kapalı çaldığı için sana daha “rahat” gelmiş olabilir. Şu an aslında daha fazla detay duyuyorsun ama beynin buna alışık değil. Bir diğer konu da besleme meselesi. Monitör çıkışı zaten zayıf olur, anakart arkasına takınca düzelmesi normal. Ama onboard sesler genelde iem’leri tam kontrol edemiyor. Temiz bir usb dac/amp kullandığında ses daha kontrollü, daha dolu ve daha pürüzsüz gelebilir. Sertlik olayı tamamen bitmeyebilir kulaklığında kalitesinden dolayı olduğu için ama çok daha dengeli olur tabii ki. Eq tarafında ise bass artırmak yerine 3–4 khz ve 7–8 khz civarını çok hafif kısmayı dene. Tiz törpülemek genelde daha işe yarıyor. Cs2 içinde de “doğal” doğru tercih uzamsal kapalı kalması da iyi. Uzatma kablosu konusuna gelirsek; kaliteli ve çok uzun olmayan bir kablo gecikme yapmaz. Analog sinyalde lag olmaz. Ama çok kalitesiz bir kablo dip gürültü yapabilir, ona dikkat etmen lazım çokta ucuzuna gitmeden orta yollu bir şey alsan kafidir.