change my mind
Uzman Üye
Selamlar arkadaşlar,
Yıllardır A101’den aldığım 50 TL’lik standart siyah kulak içi kulaklıkları kullanıyordum. CS2 ve PUBG’de daha iyi ses kasmak için yaptığım araştırmalar sonucunda TANGZU Wan'er S.G II IEM kulaklık aldım. Ancak şu an ciddi bir sorun yaşıyorum.
Yaşadığım Sorunlar:
Yıllardır A101’den aldığım 50 TL’lik standart siyah kulak içi kulaklıkları kullanıyordum. CS2 ve PUBG’de daha iyi ses kasmak için yaptığım araştırmalar sonucunda TANGZU Wan'er S.G II IEM kulaklık aldım. Ancak şu an ciddi bir sorun yaşıyorum.
Yaşadığım Sorunlar:
- CS2'de özellikle AK-47 sesi başta olmak üzere silah sesleri çok garip geliyor. Bildiğim AK sesi gibi değil; aşırı keskin, metalik ve adeta kulağımı tırmalıyor.
- Eski kulaklığımda sesler daha "kapalı" ama rahattı, bu kulaklıkta sesler çok parlak ama rahatsız edici.
- Kulaklığı önce monitör jakına takmıştım (ses çok kötüydü), şimdi anakartın arkasındaki yeşil jaka taktım. Ses kalitesi arttı ve dip ses azaldı ama o keskinlik/tırmalama hala devam ediyor.
- SteelSeries Sonar kullanıyorum. Kendime göre bir EQ ayarı yaptım (Bassları biraz artırıp, orta seslerde oynamalar yaptım).
- Windows üzerinden uzamsal ses kapalı.
- CS2 içinde EQ profili "Doğal"da duruyor.
- Bu yaşadığım durum tamamen bir alışkanlık meselesi mi? (Yıllarca kalitesiz kulaklık kullandığım için beynim bu detaylı sesleri mi reddediyor?)
- Wan'er S.G II kullanıp CS2/PUBG için "işte bu" dediğiniz bir SteelSeries Sonar EQ ayarı var mı?
- Anakartın arkasına takınca kablo kısa kalıyor, uzatma kablosu kullanmak bu kulaklığın sesini bozar mı veya gecikme yapar mı?