Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Teknoloji dünyaya faydalı mıdır, zararlı mıdır? (Tartışma konusu)
hocam bence herşeyin olduğu gibi teknolojininde yaraları ve zararlı var ama hangisi daha ağır basar onu bilemiyorum ama bence kullanan kişiden kişiye değişir kanser için tedavi bulmaya çalışan adam da teknoljiden yararlanıyor ataom bombası yapan adamda
Yüzeysel bakıldığında teknoloji gelişimi, hem bireyler, hemde birey için yararlı durumdur. Yalnız, yüzeysellikten çıkıp, herhangi bir teknolojiyi soruşturup, hakkında vukuf edinirseniz ya da sadece soruşturursanız; teknolojinin doğaya, bireye, atmosfere bir çok zararını bulur ve öğrenirsiniz. Gelişen teknoloji karşısında ve hayatımızın her yönüne giren teknolojiden uzaklaşmak, etkisinden kaçmak olanaksızdır. Her ne kadar teknoloji zıttı birey olsanız bile, teknolojiye muhtaçsınız, bunun yararı kadar hayatınıza giren zararlarını çekmek zorundasınız. Çoğu gelişen teknoloji, sizin yararınıza mı, zararınıza mı bakmaz, bunu umursamazlar.
i my thought every technology has two side. one is beneficial to the world and another is harmful to the world.. now the point depends on the technology that how much beneficial and how much harmful...
Çok öznel bir soru tamamen kişiden kişiye değişen birşey şuanki durumda zulmün arttığı adaletsizliğin olduğu sorumsuluğun popilisliğin yaygın olduğu dünyada şuan için teknoloji kötülüğün yayılmasına olanak sağlıyo buda zararlıymış gibi görünüyor aslında insan ve toplumla alakalı bir durum insanlığın durumu söylediklerimizin tam tersine olsaydı bu sefer teknoloji iyiliğin yayılmasında insanlığa faydalı olacaktı.
sağlık, eğlence açısından yararlı. çoğu hastalığın tedavisi teknoloji sayesinde çok kısa sürede çözülebiliyor.
ama dünya açısından kötü. malum küresel ısınma. mevsimler değişti. baharları yaşamadan ya direkman yaz ya da direkman kış.
Bence iki tür teknoloji var: kötü ve iyi, kötü teknoloji zaten geride kalan teknolojidir, örneğin gazla çalışan otomobiller, ancak iyi olan teknoloji elektrikli otomobiller, başka bir şey, kirletmiyorlar, kirli değiller , gezegeni korumayı düşünen yeni teknoloji en iyisidir.
Dostum ne olduğuna nasıl kullanıldığına bağlı. Teknolojik bir sürü silah var insan öldüren ama hayat kolaylaştırsan da yüzlerce teknoloji harikası alet var. Gerçekten güzel bir soruya değindin düşünmeye devam edeceğim.
faydası kadar zararı zararı kadar faydası var sen nasıl kullanırsan onu görürsün mesela ben full zararına kullanıyorum pc bağımlılığı var sigara gibi
ama işte yapacak bişi yok bağımlılık