Bilgisayarı uzun süre açık tutmak zararlı mıdır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Merhaba. Bildiğiniz üzere Epic Games Star Wars: Battlefront 2'yi bedava verdi ve bende çıkar çıkmaz alıp indirmeye başladım. İnternetim yavaş olduğu için bu indirme 30 saati buluyor. Bilgisayarı bu kadar süre açık tutmak zararlı mıdır?

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Yani bilgisayarının gücü ne verimine bağlı ama cok acık tutmak ısı yaydığı için evet baya bir problemle karşılaşa bilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Bilgisayarınızın ne kadar iyi olduğuna bağlıdır, tek zararlı şey çok fazla elektrik tüketmesidir.

``Hiç Gerek Yok Fezaya Uçmaya ``
Banlı Üye
7 HİZMET YILI
Üstad kasanın bileşenlerindeki soğutucular bağlı . Eğer bilgisayarın güçlüyse indirme esnasında pcden başka işlem yapmıyorsan bekleyebilirin ama bence 12 saatte sonra 2 saat kapat biraz çalışmaması daha iyi olur

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Hocam sisteminizi yüzde yüz kullanacağı için uzun süre tutmak ömrü biraz kısaltabilir.

Süper Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
30 saat açık kalırsa bir şey olmaz ama içinin rahat etmesi için 10 saat 10 saat 10 saat 3 kerede indirebilirsin 2 saat dinlendirip mesela.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
pc ye göre değişir benim pcyi 2 gün kapatmadığım günler oluyodu bi sıkıntı yaşamadım

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
bu şimdi sıkıntı çıkarmaz fakar performansını çok yıpratıyorsa zaman geçtikçe bilgisayarın ömrünü kısaltır

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Dert etmen biligsayarın indirme işlemi sırasında ne kadar güç harcadıgı, işlemci sıcaklık ve kullanım değerleridir. Bilgisayar eğer dizüstü ise güç tasarrufu modunda sadece indirme işlemi kalacak şekilde bırakırsan sorun olmaz eğer masaüstü ise de yine aynı durumlar önemli. 15. saat gibi falan 1 saat ara verip bilgisayarın tazelenmesine vs. izin verirsen bir sorun çıkacağını sanmam. Uzun indirme süreleri Türk Community'sinin en büyük sorunlarından biri oldugu için zaten büyük indirmelerde genelde bilgisayarlar uzun süre açık kalıyor...

Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
pc iyise koymaz ama biraz yavaşlar 1 gün falan kullanma düzelir ama yavaşlamaya da bilir

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Pc'nin ne kadar güçlü olduğuyla alakalı. Benim eski külüstürle 5 saatten fazla nonstop oyun bile oynayamazdım ki yenisiyle allahına kavuşturur valla. Geceleri indirmeye koyup gündüz dinlendirirsin hem de ailenden dolayı hız sıkıntısı yaşamamış olursun :D

Uzman Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
bilgisayarlar zaten uzun çalışmak için ayarlanmış mantıken birşey olmaz saçma çünkü

Bjorn Lothbrok

B
Zararlı olacak bir durum yok kasa içi soğutma iyiyse eğer, elektrik faturasından yana zararınız olur. Saatlerce,aylarca,yıllarca açık bırakılan sistemler var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...