Tesla Hisseleri Rekor Teslimatlara Rağmen Kar Marjı Endişeleriyle Düşüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
𐱅𐰇𐰼𐰚
Süper Moderator
Ödüller
10
3 HİZMET YILI
:yazı:

Tesla hisseleri rekor teslimatlara rağmen kar marjı endişeleriyle düşüyor.

Tesla hisseleri, agresif fiyat indirimlerinin sadece mütevazi bir artışa neden olmasıyla, elektrikli araç üreticisinin kar marjlarıyla ilgili artan endişelerin etkisiyle yaklaşık %4 düştü.

Ocak ayında araçlarının fiyatlarını %20'ye kadar indirdikten sonra, Tesla birinci çeyrekte 422,875 araç teslim etti ancak bu rakam, önceki çeyreğe göre sadece %4 arttı.

Birkaç analist, bu rakamların CEO Elon Musk'ın 2023 için 2 milyon teslimat hedefine ulaşmak için bu yıl daha fazla fiyat indirimine ihtiyaç olup olmadığı konusunda sorular ortaya çıkardığını söyledi.

Adsız tasarım.png

Hargreaves Lansdown'da bir hisse senedi analisti olan Sophie Lund-Yates, "Tesla'nın fiyat indirimleri şimdilik açıkça istenen etkiye sahip olsa da, fiyatların kaç kez indirilebileceğine bir sınır var" dedi. "Yıl için belirlenen teslimat hedefleri zor görünüyor ve son iki yılda keskin düşüşlere rağmen şirketin değerlemesi üzerinde daha fazla baskı olabilir" diye ekledi.

Tesla'nın Ocak ayında başlattığı fiyat savaşı, Rivian Automotive ve Lucid Motors gibi zarar eden EV start-up'ları ve Ford Motor Co gibi köklü otomobil üreticileri üzerinde baskı yaratmasına rağmen, aynı zamanda şirketin sektör lideri marjlarına yönelik endişeleri de artırdı.

Bernstein analistleri, Tesla'nın "hacim hedeflerine ulaşmak için bu yıl veya gelecek yıl fiyatları daha da düşürmesi gerekeceğini ve marjları artıran baskılar yaratacağını" söyledi.

"Ancak biz, fiyat indirimlerinin sektör karlılığını (dahil Tesla'nın karlılığını) zayıflattığını, ancak otomotiv devlerinin büyük cepleri olduğunu ve geri adım atmalarının olası olmadığını düşünüyoruz" diye eklediler. Tesla hisseleri, teslimat raporu öncesinde geçen hafta %9 değer kazanmasına rağmen, 200 dolarda işlem görüyordu.

Ancak bazı analistler, özellikle pil metali lityumun fiyatlarının düşmesi gibi EV'lerde kullanılan malzemelerin fiyatlarının düşmesinin, üretim maliyetlerini düşürmeye ve fiyat indirimlerinin etkisini dengelemeye yardımcı olabileceğine dikkat çekti.​

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Elon musk ve tesla hakkındaki haberleri takip etmek benim için ilginç tesla'nın elektrikli araçlarına olan ilgi her geçen gün artıyor ve bu şirketin araç teslimatlarını artırmak için fiyat indirimleri yapmasına neden oluyor ancak bu indirimlerin şirketin kar marjlarını düşürmesi endişesi var

HER OYUNUN BİR AÇIĞI VARDIR
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Teslanın kar etmeme ihtimali yok bence boşuna endişeleniyorlar .
Elon musk ve tesla hakkındaki haberleri takip etmek benim için ilginç tesla'nın elektrikli araçlarına olan ilgi her geçen gün artıyor ve bu şirketin araç teslimatlarını artırmak için fiyat indirimleri yapmasına neden oluyor ancak bu indirimlerin şirketin kar marjlarını düşürmesi endişesi var

Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Teslanın ileride çok çok daha fazla satış sayılarına ulaşacağı neredeyse kesinken anlık bir düşüş olur diye düşünüyorum uzun vadede artmaya devam edecektir.

hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI

Tesla hisseleri, agresif fiyat indirimlerinin sadece mütevazi bir artışa neden olmasıyla, elektrikli araç üreticisinin kar marjlarıyla ilgili artan endişelerin etkisiyle yaklaşık %4 düştü.

Ocak ayında araçlarının fiyatlarını %20'ye kadar indirdikten sonra, Tesla birinci çeyrekte 422,875 araç teslim etti ancak bu rakam, önceki çeyreğe göre sadece %4 arttı.

Birkaç analist, bu rakamların CEO Elon Musk'ın 2023 için 2 milyon teslimat hedefine ulaşmak için bu yıl daha fazla fiyat indirimine ihtiyaç olup olmadığı konusunda sorular ortaya çıkardığını söyledi.

Ekli dosyayı görüntüle 89369

Hargreaves Lansdown'da bir hisse senedi analisti olan Sophie Lund-Yates, "Tesla'nın fiyat indirimleri şimdilik açıkça istenen etkiye sahip olsa da, fiyatların kaç kez indirilebileceğine bir sınır var" dedi. "Yıl için belirlenen teslimat hedefleri zor görünüyor ve son iki yılda keskin düşüşlere rağmen şirketin değerlemesi üzerinde daha fazla baskı olabilir" diye ekledi.

Tesla'nın Ocak ayında başlattığı fiyat savaşı, Rivian Automotive ve Lucid Motors gibi zarar eden EV start-up'ları ve Ford Motor Co gibi köklü otomobil üreticileri üzerinde baskı yaratmasına rağmen, aynı zamanda şirketin sektör lideri marjlarına yönelik endişeleri de artırdı.

Bernstein analistleri, Tesla'nın "hacim hedeflerine ulaşmak için bu yıl veya gelecek yıl fiyatları daha da düşürmesi gerekeceğini ve marjları artıran baskılar yaratacağını" söyledi.

"Ancak biz, fiyat indirimlerinin sektör karlılığını (dahil Tesla'nın karlılığını) zayıflattığını, ancak otomotiv devlerinin büyük cepleri olduğunu ve geri adım atmalarının olası olmadığını düşünüyoruz" diye eklediler. Tesla hisseleri, teslimat raporu öncesinde geçen hafta %9 değer kazanmasına rağmen, 200 dolarda işlem görüyordu.

Ancak bazı analistler, özellikle pil metali lityumun fiyatlarının düşmesi gibi EV'lerde kullanılan malzemelerin fiyatlarının düşmesinin, üretim maliyetlerini düşürmeye ve fiyat indirimlerinin etkisini dengelemeye yardımcı olabileceğine dikkat çekti.​
Kapitalizm (dış güçler) elinde ki mazotlu dizelli benzinli araçları elden çıkarmaya çalışıp elektrikli araçlara yönelmeye çalıştığını duydum ne kadar doğru bilemem, :d

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Tesla alanında çok fazla rakip var ve bu durumları kızıştırıyor firmalara elektrikli araç sektöründe bir hayli yatırım yapıyor.Teslanın uzaya yönelmesi gerektiğini düşünüyorum orada çok daha fazla müşteri var.

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI

Ekli dosyayı görüntüle 89369

tesla sağlam şirket her türlü toparlar

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
kendimde dizel mekanikeriyim yani pompa enjektör revizyonu yapıyorum...

dizel ve benzinli araçlar 10 seneye kalmadan ortadan kaldırmaya çalışacaklar

çünkü rağbet elektrikli araçlar olacak...

LoL Script User but I am Twitch Main
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Elon Musk stabil düşünen bir isim. O yüzden çok sorun olacağını sanmıyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Her an hersey olabilir. Muskun sağı solu belli değil. Vezir de eder rezil de

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
elon musk ın bazı işleri şımarık ve manipülatif yane ne olacağı belli olmaz

Ultra Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
Ambargolar dan korkuyor olabilirler ama pek sanmıyorum.

Ultra Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
Elon musk yaparsa herseyin iyisini yapar ve güvenilir adam o yüzden teslaya herkesin ilgisi cok

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
elektrikli araba gelecekte çoık olucak ama şuanda en iyi tesla yapıyor her türlü kar ederler

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
tesla gerçekten alınabilecek hisselerden

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...