- Moderatör
- #1
Admin
Toplu taşıma araçlarını kullanırken birçoğumuzun rastladığı yetersiz bakiye sorunu hepimizin canını sıkan bir olaydı. Bu sorunu ortadan kaldırmak istenildi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni başlattığı uygulama ile Ankaralılar’ın metro, Ankaray, EGO otobüsleri, ve özel toplu taşıma araçlarına kredi kartı veya banka kartı ile binilmesi için bir yönerge hazırladı.Uygulamayı kullanan vatandaşlar artık kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapabilecek.Kart bedeli ise 3 Türk Lirası(TL) olarak belirlendi.
Ankaralıları mutlu etmiş olan bu sistem bugünden itibaren kullanılmaya başlandı.EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu, Mastercard Türkiye Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, E-Kent Genel Müdürü Ceyhun Kazancı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile bir organizasyon kuruldu ve iş birliği için imzalar atıldı.İmzalar atıldıktan sonra 1 Ocak 2019 tarihinde bu sistem resmi olarak devreye girecek.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, yeni sistemle ilgili kısa bir açıklama yaptı.‘’Ankaramıza gelen misafirlerimiz ve turistlerimiz Ankarakart’ı temin edecek yeri arama ve bulmayla uğraşmayacak. Cebindeki kredi kartı veya bankamatik kartıyla tek binişlik ücret olan 3 lirayla bu ulaşım hizmetini almış olacak. Büyük bir rahatlık getirmiş oluyoruz.’’ dedi.Özel halk otobüsleriyle ilgili ayrı bir çalışma da sürdüğünü ve kısa süre içerisinde bu sisteme geçireceğini söyledi.
Mastercard Genel Müdürü Yiğit Çağlayan ise, ‘’Türkiye’de vatandaşlarımıza toplu taşımada neyi değiştirmek istersiniz diye sorduk. %70’i ‘yetersiz bakiye sorununu çözün’ dedi. Biz de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteği ile temassız kart kabulü uygulamasını Ankara’da başlatıyoruz. Bugün akıllı şehir dediğimiz bu uygulama Londra, Madrid, Chicago, St. Petersburg gibi çok az kentte yapılabilmiş durumda.’’ diyerek yeni sistemin ne kadar gerekliği olduğunu göz önünde bulundurdu.
Ankaralılar toplu taşıma araçlarına biniş ücreti olarak 3 TL olmasından ne kadar memnun orası tartışılır tabi...
Ankaralılar toplu taşıma araçlarına biniş ücreti olarak 3 TL olmasından ne kadar memnun orası tartışılır tabi...