Türkiye ve Türk insanları...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
lol
Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Canlar selam, yine ben yine psikolojik bir konu. Almanya görmüş insanım, 8 yıl orada yaşadım aynı zamanda 8-9 tane farklı ülke gezdim ama Türkler gibisini görmedim. Uzun zamandır Türkiye'de yaşıyorum. Baya yıl oldu ama hala burayı benimseyemedim, ne olursa olsun Türk insanlarını hep diğer ülke insanlarından farklı gördüm ve hala görüyorum. İnsanlarda bitmez bir stres, ergenlerin önceki yıllara göre daha çok serserileşmeye çalışması(son yıllarda), 30 yaşına gelmiş adamın hala kişiliğini bilmemesi veya kendini tanıyamaması, aşırı ilgi meraklısı olma, insanların hepsinde bipolar bozukluk varmışçasına 1 gün mutlu 1 gün sinirli 1 gün üzgün davranması, kimse neyi neden yaptığını bilmiyor; medeniyet neredeyse yok. Aynı zamanda bizim ülkenin insanları batılılaşmak için ayrı bir çaba harcıyor sanki, bana mı öyle geliyor bilmiyorum. Örnek vermek gerekirse:
İçtiğini, milli olduğunu, sevgilisi olduğunu herkese gösterme, ülkede gayrimüslimlerin artması(her inanışa saygım sonsuz), özgür ve çağdaş bir Türk genci olduğunu göstermek için dövme veyahut pirsing yaptırma vb.

Tabi ki herkes istediğini yapabilir kimse karışamaz. Ama bu az önceki cümlede bahsettiğim lafı son yıllarda sürekli duymaya başladım, sanki insanlar özlerini reddediyor.
Ek olarak, insanlarda aşırı bir özentilik var.

Almanya'daki hayatı yeterince gördüm. İnsanlar hala aynı mesela, 8 yıl önceki Almanya insanıyla şuanki Alman insanının gözle görülebilir bir farkı yoktur. Ama durum Türkiye'de farklı, insanlar sürekli değişiyor.
Orada, bütün ilişkiler dengeli ve ayarında ama buraya baktığımızda ya insanlar aşırı samimi ya da aşırı samimiyetsiz. Her şeyin ayarını kaçırıyorlar.
20 yaşındaki bir Türk genci, 20 yaşındaki bir Alman gencine kıyasla daha çocuksu ve çok ilgi istiyor; Türkler dış görünüşe ayrı bir takıyor. Tamam makyaj bütün dünyada var ama Türkiye'de bu artık bambaşka bir hal almış durumda.

Orayı çok özledim ve üniversitem bittiğinde oraya yerleşmeye düşünüyorum. Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa sizde de durum böyle mi?

Not: Her inanışa, her kültüre saygılıyım. Sadece tepkim her şeyin aşırı ve ölçüsüz olması.

Fikirlere kurşun işlemez
Ultra Üye
Ödüller
9
6 HİZMET YILI
Bana göre bu içinde bulunduğumuz durum popüler kültürün köleleri diyebileceğimiz adamlar ve bu adamları örnek alıp bilinçsiz yetişmiş, kendini bile tanımaktan aciz kalan insanların eseridir. Bizim toplumumuzda belirli bir bilinç akışı yok ve her gün, her birey kendi benliğini ve özünü unutuyor. Diğer bir diyeceğim şey ise biz Türkler olarak genelimiz olmak istediğimiz yere odaklanarak olduğumuz yerin doğasını, özünü ve tadını unutuyoruz. Bilmiyorum ne kadar açıklayıcı cümleler kurdum fakat durum böyle kendi bakış açımdan yansıtacak olursam.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum millet olarak şu son dönemde zor bir dönemden geçiyoruz hekes geçim derdinde,ekonominin ne durumda olduğu belli millet bugünü geçirdiğine sevinip yarınını düşünüyor
Birde şu şekilde bir durum var bizim insanımız çok uyanık iğne deliğinden ışığı görsün oradan fili bile geçirecek cinsten
kafalar zeki,pırıl pırıl fakat gel gelelim ne kadar müslüman bir devlet olsakta insanlık namına ölmüş bir milletiz ne yazık ki çünkü o kültürü çoktan kaybettiğimiz için herkes birbirine soğuk
Bende avrupaya gidip görmüş bir adamım
Avrupadaki ödediğin faturanin fazlası bikevsana geri dönüyor adamların sosyal devlet bakış açısı bile başka olduğu için bizim bu sisteme geçmemiz imkansız gibi 😔

Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
4 HİZMET YILI
içinde bulunduğumuz ortamda sistemde zaten çok fazla popüler kültür algısı var birde üstüne geçim sıkıntıları tv.dizi sinemalarda gereksiz beyini çöp etmeye yarıyan bi ton materyalin olması cabası bugün aldığın şeyi yarın alamıyosun başka bi yola gidiyorsun sistem değiştirmek çok olsa gerek artık iyileştirmeleride yapsakta nereye kadar iyileşir muama

my faith is as much as god believes in m
Ultra Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
Belli bi düşünceye sahip insanlar yada genç kesim diyim dışarda yaşanan refah seviyesinden haberdar bunun için ülkeden gidebilen gidiyor mecburiyetten yada fırsat bulamayıp kalan insan ise burda zor şartlarda kendini yürütmeye devam ediyor malesef artık bıkmış durumdayız kendim de dahil artık güler yüzlü olamıyoruz malesef eğer şanslı doğmadıysan yada iyi bi özgeçmişin yoksa geçinmek için cok zor durumlardan geçmen lazım ve bunu yaparken diger insnlara güleryüzlü davranmak imkansız bnce

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Yabancıya çok iyi davrarnır kendi ırkından olana sahip çıkmaz...

Uzman Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Keske avrupa görebilseydim

Efsane Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Türk insanı harbiden çok yüzsüz, bende mesleğim gereği 20den fazla ülkede bulundum. Bizim millet kadar aç ve fırsatçısı yok. Gelişmemiz gereken çok şey var.

Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
İnsan kalitesi olarak bu kadar geri olmamızın bir çok sebebi var. Tek diyebileceğim insan kalitemizi kısa vadede geliştiremeyeceğiz orası kesin.

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Canlar selam, yine ben yine psikolojik bir konu. Almanya görmüş insanım, 8 yıl orada yaşadım aynı zamanda 8-9 tane farklı ülke gezdim ama Türkler gibisini görmedim. Uzun zamandır Türkiye'de yaşıyorum. Baya yıl oldu ama hala burayı benimseyemedim, ne olursa olsun Türk insanlarını hep diğer ülke insanlarından farklı gördüm ve hala görüyorum. İnsanlarda bitmez bir stres, ergenlerin önceki yıllara göre daha çok serserileşmeye çalışması(son yıllarda), 30 yaşına gelmiş adamın hala kişiliğini bilmemesi veya kendini tanıyamaması, aşırı ilgi meraklısı olma, insanların hepsinde bipolar bozukluk varmışçasına 1 gün mutlu 1 gün sinirli 1 gün üzgün davranması, kimse neyi neden yaptığını bilmiyor; medeniyet neredeyse yok. Aynı zamanda bizim ülkenin insanları batılılaşmak için ayrı bir çaba harcıyor sanki, bana mı öyle geliyor bilmiyorum. Örnek vermek gerekirse:
İçtiğini, milli olduğunu, sevgilisi olduğunu herkese gösterme, ülkede gayrimüslimlerin artması(her inanışa saygım sonsuz), özgür ve çağdaş bir Türk genci olduğunu göstermek için dövme veyahut pirsing yaptırma vb.

Tabi ki herkes istediğini yapabilir kimse karışamaz. Ama bu az önceki cümlede bahsettiğim lafı son yıllarda sürekli duymaya başladım, sanki insanlar özlerini reddediyor.

Almanya'daki hayatı yeterince gördüm. İnsanlar hala aynı mesela, 8 yıl önceki Almanya insanıyla şuanki Alman insanının gözle görülebilir bir farkı yoktur. Ama durum Türkiye'de farklı, insanlar sürekli değişiyor.
Orada, bütün ilişkiler dengeli ve ayarında ama buraya baktığımızda ya insanlar aşırı samimi ya da aşırı samimiyetsiz. Her şeyin ayarını kaçırıyorlar.
20 yaşındaki bir Türk genci, 20 yaşındaki bir Alman gencine kıyasla daha çocuksu ve çok ilgi istiyor; Türkler dış görünüşe ayrı bir takıyor. Tamam makyaj bütün dünyada var ama Türkiye'de bu artık bambaşka bir hal almış durumda.

Orayı çok özledim ve üniversitem bittiğinde oraya yerleşmeye düşünüyorum. Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa sizde de durum böyle mi?

Not: Her inanışa, her kültüre saygılıyım. Sadece tepkim her şeyin aşırı ve ölçüsüz olması.
makyaj olayı dışında katılıyorum polonyada kızların türklerinkinden 3 katı daha fazla makyaj var. Ama üstteki çoğu şeyin basit nedeni var. 1 gün mutlu 1 gün mutsuz olayı ekonomik dengesizlik ve adelete güvensizlik. Müslümanların azalışının nedeni internet bilginin daha kolay ulaşılabilir olması insanların artık dini baskıdan bıkması gibi nedenler. Özentilik her nesilde var. 20 yaşındaki alman genciyle türk gencinin farklı olmasının nedenleri aşırı açık değil mi yaşam koşullarının farkı çok büyük ve almanlar kuzey avrupada biz akdeniz insanıyız tabi ki çok fark olucak. Son olarak gidebiliyorsan git almanyaya.

lol
Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Bana göre bu içinde bulunduğumuz durum popüler kültürün köleleri diyebileceğimiz adamlar ve bu adamları örnek alıp bilinçsiz yetişmiş, kendini bile tanımaktan aciz kalan insanların eseridir. Bizim toplumumuzda belirli bir bilinç akışı yok ve her gün, her birey kendi benliğini ve özünü unutuyor. Diğer bir diyeceğim şey ise biz Türkler olarak genelimiz olmak istediğimiz yere odaklanarak olduğumuz yerin doğasını, özünü ve tadını unutuyoruz. Bilmiyorum ne kadar açıklayıcı cümleler kurdum fakat durum böyle kendi bakış açımdan yansıtacak olursam.
Evet, katılıyorum dostum.

Moderatörün son düzenlenenleri:
rara ѕυnт cara
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Düşüncelerine birebir katılıyorum.Bahsettiğin gibi gençlerimiz her geçen gün özellikle sosyal medya etkisi ile değişime uğruyor ve genel olarak insanlarımızda kendini bir halt sanma olayı çok fazla, insanlar kendini sürekli üstün gösterme ve kanıtlama çabası içerisinde ben şu dönemde arkadaş dahi edinmiyorum (arkadaş sayım iki elin parmağını geçmeyecek düzeyde.)
Güzel ülkemin insanları gün geçtikce kötüye gidiyor yazık...

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
karşılaştırdığın ülke almanya tabii ki karşılaştırma yapabilirsin buna lafım yok elbette bu saydıklarının başı eğitimden geçiyor adamlar okuyor ilk önce bizimkiler gibi kulaktan duyma bilgilerle veya safsatalara inanmıyorlar bu ülkede ki eğitimi bitirdiler kardeşim almanya'da ki disiplin bu ülkede olsa başka bir yerde olurduk ve tabii ki devletin ülkeyi şeffaf bir şekilde yönetmesi cebe atmaması da gerekiyor bunların neticesinde bir de kanka millet geçim sıkıntısında almanya'da böyle bir şey yok adam asgari ücretle çalışsa bile huzurlu neden istediğini alabiliyor abi adam millet o yüzden stresli, sıkıntılı, dertli kaç tane baba var evine ekmek götüremediği için intihar eden elektrik parasını ödeyemediği için intihar eden gençler almanya'da hangi öğretmen maaşı yetmediği için intihar ediyor veya polisi veya doktoru hele ki doktoru tabii ki öğretmenlikte kutsal bir meslek ama almanya'da doktora şiddet var mı hangi doktor ülkesinden gitmek istedi yani bunları da göz önünde bulundurursk o yüzden türk milleti aptalllaştırılmaya çalışılıyor cahil bırakılsın okumasın araştırmasın sorgulamasın istiyor bunların sonucunda da dediklerin ortaya çıkıyor kankam umarım kendimi net bir şekilde ifade edebilmişimdir sana saygılar hocam
Post automatically merged:

Dostum millet olarak şu son dönemde zor bir dönemden geçiyoruz hekes geçim derdinde,ekonominin ne durumda olduğu belli millet bugünü geçirdiğine sevinip yarınını düşünüyor
Birde şu şekilde bir durum var bizim insanımız çok uyanık iğne deliğinden ışığı görsün oradan fili bile geçirecek cinsten
kafalar zeki,pırıl pırıl fakat gel gelelim ne kadar müslüman bir devlet olsakta insanlık namına ölmüş bir milletiz ne yazık ki çünkü o kültürü çoktan kaybettiğimiz için herkes birbirine soğuk
Bende avrupaya gidip görmüş bir adamım
Avrupadaki ödediğin faturanin fazlası bikevsana geri dönüyor adamların sosyal devlet bakış açısı bile başka olduğu için bizim bu sisteme geçmemiz imkansız gibi 😔
kanka burada bir şeyi düzeltmek istiyorum belki yanlış yazmışsındır bilmiyorum müslüman devlet demişsin burası müslüman devleti değil burası mavi gözlü dev adamın kurmuş olduğu laik bir türk cumhuriyetidir lütfen bunu düzelt yorumunda

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
türkler dostunun kazanmasını istemez kazanmasın diye neler yapar neler

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Derdini anlıyorum da kolay kolay değişecek hiçbir şey yok ülkemde

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
çok basit bana kalırsa bu çürüme ve yozlaşma yıllar öncesinde vardı zaten ama tabi ki ekonomik durum ve sosyal medyanın bu kadar yaygın olmaması, teknolojinin bu kadar gelişmiş olmamasından dolayı daha insancıl gözüktük sonra şirketler geldi ve birer makineler olduk ne yazık ki...

Ultra Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
türkler olarak birbirimizi desteklemek yerine birbirimizin kötülügünü düşünüyoruz çok yanlış birşey bence en başta gelen sorunlardan birisi bu zor bir dönemdeyiz

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI

TR ve Türk insanını halen tam anlamış değilim kimse anlamayaz farklı bir milletiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...