Türkiye’de evlilik neden bu kadar zor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
ekonomiden tutda birsürü neden sayarım ama bence en başında gelen dediğim gibi ekonomi insanı en zor o zorluyor

Ultra Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
türkiye de evlenmeyin arkaşlar evlenilmez gerek yok bu ekomide zaten gerçek aşk diye bir şey de yok

Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
  1. Cultural and traditional expectations: Turkey is a country with strong cultural and traditional values, which can place a significant amount of pressure on individuals and couples to conform to societal norms and expectations.
Post automatically merged:

1. Economic factors: The cost of living in Turkey is relatively high, and many people struggle to make ends meet. This can lead to financial stress in marriages, which can contribute to marital problems and divorce.

Üye
3 HİZMET YILI
Ekonomi büyük bir faktör ama bir erkek olarak karşı cinsin davranışları beni daha da delirtiyor. Bazı sıkıntıları yoktan var edebiliyorlar.

Walker
Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Ekonomi ve çoğu insan evlenmeyi tercih ettiğini sanmıyorum

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Hayat pahalı ve zor o yüzden.O kısım a vakit gelmiyor.
Post automatically merged:

Hayat pahalı ve zor o yüzden.O kısım a vakit gelmiyor.

[̲̅H̲̅][̲̅I̲̅]̇[̲̅L̲̅][̲̅E̲̅]
Seçkin Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
knk çünkü ekonomi berbat. evlilik yapayim desen bir ton masraf

Üye
3 HİZMET YILI
Maalesef toplumsal baskılar birçok erkeği evlilik için varlıklarını feda etmeye zorluyor ve bu da yüksek boşanma oranlarına yol açıyor. Bence ilişkilerde mal varlığı veya toplumsal normlar yerine, karşılıklı saygı, iletişim ve duygusal uyum gibi değerlerin öncelikli olması için kültürel beklentilerimizi değiştirmemiz önemli.
Sebep cokta anlatması uzun olur :D

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Evet arkadaşlar evlilik yaşı gelen bir çok erkek, sahip olduğu hemen hemen bütün varını,yoğunu araba,miras, hatta bilgisayarını bile (bu forumdakilerin en değerlisi :) ) evlilik için feda ediyor sırf kültürel dayatmalar için bir senede kazanacağının 2-3 katı (en minimal hesaplama ile) evlilik için harcamak zorunda kalıyor ve günümüzde boşanmalar belkide hiç olmadığı kadar artmış durumda,sizce bu durumu nasıl değiştirebiliriz?
evlilik çok kutsaldır tabi ki gönül herkesin istediği biriyle ve istediği şekilde evlenebilmesi fakat ülkemizdeki maddi ve ekonomik sorunlardan kaynaklı durumlar dan dolayı kimse çok kolay bir şekilde evlenemiyor

Yaralarım vücudumda değil ruhumda
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Bunun sebebi %90 ekonomi.Ölüyorum,bitiyorum diye evlenen adam 1 sene sonra boşanma davası açıyor.Neden diye sorunca her gün mesai yapıyorum ve yine yetmiyor diyor.Bekar iken arabam vardı şimdi yok.Yaşam standartım düştü.Köpek gibi çalışıyorum yüküm ağır diyor.Boşananlara sorun asla bir daha evlenmem diyor:)İşin içine maddiyat girince aşk karın doyurmuyor anlıcanız.Banada arabayı sat evlen diyorlar:)Honda'yı satıp düğün yap.Düğün paralarıyla zar zor tofaş alırım.Şimdi parfüme 600 tl verirken 100 tllik alırım.Ayakkabı çakma her gün mesai yada.Sonuç evlencem yaşam standartım düşçek.Birde çoçuk olunca eve gelmem işte yatarım:)

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Evet arkadaşlar evlilik yaşı gelen bir çok erkek, sahip olduğu hemen hemen bütün varını,yoğunu araba,miras, hatta bilgisayarını bile (bu forumdakilerin en değerlisi :) ) evlilik için feda ediyor sırf kültürel dayatmalar için bir senede kazanacağının 2-3 katı (en minimal hesaplama ile) evlilik için harcamak zorunda kalıyor ve günümüzde boşanmalar belkide hiç olmadığı kadar artmış durumda,sizce bu durumu nasıl değiştirebiliriz?
bu ülkede araplardan kalan saçma sapan kültürler yüzünden bundan. gerçek türklük bu değildir. ayrıca artan dolar vs.de tabii ki bu durumu etkiler. görgü kurallarımızı kültürümüzü elden geçirmek lazım.

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
kim ne derse desin kardeşim herşey sadece PARA aksini kimse iddia edemez.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Ekonomi kötü diye evlenmeyecek mi insanlar hocam? Evet şartlar zor olabilir ama sırf gösteriş için israf edilen çok büyük bir maliyet

Ekonomi kötü diye evlenmeyecek mi insanlar hocam? Evet şartlar zor olabilir ama sırf gösteriş için israf edilen çok büyük bir maliyet yok mu?
sen evlenmek istiorsan hiç birsey yapmasan bile bir ev düzmek zorundasın evin mar mı yok sa vay halıne kiralar almıs basını gidiyor adam ahıra 5 bin tele kira istiyor sadee insanları zorlıyan duğun masrafı değıl türkıyenın tüm sartları

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
götürüsü getirisinden çok fazla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...