Türkiye'de iyi bir üniversite okumak şart mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
bana kalırsa okum yani türkiyede okumad çok zengin olan binlerce kjişi var okuyacaksand ya pilotluk veya bilgiseyar üzeri oku

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
eğer iyi bir kariyer iyi bir yerlere gelmek istiyorsan zorunlu ama ailen zengin felansa o kadar takılmaya gerek yok

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
evet malesef, artık bir sosyal statü belirtisi oldu

Seçkin Üye
Ödüller
4
Sosyal
3 HİZMET YILI
Üni ve lise baya etkiliyo knk hayatını ne kadar iyi kazanırsan o kadar sağlam çevreni oluşturmanda yardımcı olur sana okullar

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Ebeveyn veya akraban zenginse dünya sana güzel , diğer türlü mecbur okumak lazım diye düşünüyorum

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
eyer amele olmak istemiyorsan veya bir e ticaretle uraşmıyorsan malesf dostum evet

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bence Yok kanka ya illa okuyacağım diye bir şey yok havada okursan daha iyi olur

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Üniversitede sadece çok fazla bilgi öğrenmekle kalmaz, aynı zamanda sizi daha nitelikli hale getirirsiniz.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Beyler, üniversite sınavım var şu an. Lise son sınıfım ama eğitim sistemine baktığımda pek bir şey olacağımı düşünmüyorum, sınava pek çalışmadım. Temelim sağlam ama soru çözümü yapmıyorum. Neyse elimde bir program var ders çalışmak için ama üniversite için değip değmeyeceğini öğrenmek için size soruyorum. Herhangi bir üniversite bölümünü okurken kendimi geliştirmek mantıklı olur mu? Düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.
Aga her şey sınav değil inan bana bunu üniversitelilerin ortaokul mezunları altında çalıştığını gördüğünde anlıyosun

Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Bence Bu devırde Okumaya Gerek Yok yıllarını Bosa Heba edersın Meslek cıkıslı olup Kendı Isını Kur Yada Meslegın Uzerıne calısmak ıcın Ne kadar erken Atılırsan O Iyıdır

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Beyler, üniversite sınavım var şu an. Lise son sınıfım ama eğitim sistemine baktığımda pek bir şey olacağımı düşünmüyorum, sınava pek çalışmadım. Temelim sağlam ama soru çözümü yapmıyorum. Neyse elimde bir program var ders çalışmak için ama üniversite için değip değmeyeceğini öğrenmek için size soruyorum. Herhangi bir üniversite bölümünü okurken kendimi geliştirmek mantıklı olur mu? Düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.
Yes off course, otherwise you dont get a good job

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
hayır şart değil. bir şeye yeteneğin yatkınlığın falan varsa okul dışında değerlendirip o işten para kazanmaya bakarsan hem sıkılmazsın hemde yaptığın şeye iş gözüyle bakmayacağın için güzel olur. ben mürettebat olmak istiyordum kursuna gidecektim denizi sevdiğim için araya deprem girdi şimdi bir fabrikada çalışmak durumundayım maalesef

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
İyi bir üniden ziyade yapıcağın meslekte ileride mutlu olucakmısın olmıcakmısın sözü daha değerli bunu düşündükten sonra eğer okursan kendini zorlarsın fakat rahat bir şey istiyorsan iyi bir üni şart fikrimce.

Reaper
Ultra Üye
Ödüller
8
Sosyal
8 HİZMET YILI
Üniversite eğitimi alırken kendinizi geliştirmeyi düşünmeniz harika. Bir dereceye sahip olmak sadece iş bulmakla ilgili değildir, aynı zamanda kişisel büyüme ve gelişimle de ilgilidir.

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Beyler, üniversite sınavım var şu an. Lise son sınıfım ama eğitim sistemine baktığımda pek bir şey olacağımı düşünmüyorum, sınava pek çalışmadım. Temelim sağlam ama soru çözümü yapmıyorum. Neyse elimde bir program var ders çalışmak için ama üniversite için değip değmeyeceğini öğrenmek için size soruyorum. Herhangi bir üniversite bölümünü okurken kendimi geliştirmek mantıklı olur mu? Düşüncelerinizi yazarsanız sevinirit
tr de üni okumak boş,onun yerine kendinizi geliştirip istediğiniz alana yönelin

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Kanka imkanın varsa kesinlikle yurtdışını düşün derim

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Değerli kardeşim sadece üniversite okumakla iş bitmiyor. Bir işe girmek için bile mutlaka bir referans isteniyor yada kısacası torpil. Sen kendini hangi alanlarda yetiştirmek istiyorsan velhasıl severek yapabileceğin ne ise o doğrultuda hareket et. Bir zaman sonra göreceksin ki yaptığın iş ne olursa olsun senin içindeki cevheri gören birileri mutlaka çıkacaktır. Bu vesile ile sana hem burs sağlayacaklar hem de mezun olduktan sonra iş vereceklerdir. Artık kariyer işi sana kalıyor nereye kadar gitmek istersen ağır adımlarla ilerle ki elindekinin kıymetini bilesin. Allah yar ve yardımcın olsun.

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Hayır şart değil çünkü ben lise terk birisiyim ve okumadığım halde bir sürü iş var her tarafta kimse okudunmu diye sormuyor valla.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Akademik bir uğraş sahibi olmak ve o sosyal çevreyi tanımak kesinlikle hayatta önemli bir artıdır ama bunu yapmayarak çok daha fazla para kazanan insanlar da tabiki var. Seçim tamamen kişiye bağlı. Ticari bir planın varsa ve buna güveniyorsan üniversiteyi tercih etmeyebilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...