Türkiye'de orta sekment bir araba alamamak, bir ülkeyle kıyas

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dınsıpiy
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar size başıma gelen garip olayı anlatıcağım.

Bizim dükkana babamın arkadaşı geldi Audi A4 2012 model almış boş paket.
150-180 arası değişiyor fiyatları adamda öyle bir hava varki anlatamam size ona bu fotoyu gösterdim:
Ardından altaki fotoyu bizim farkımız bu işte dedim bir şey diyemedi :D

39E27E6D-32AA-4126-A4EA-2F6D271AC8D1.png
831371C8-036F-4A97-B355-09C6C2E5B2E3.png

Son düzenleme:
Kendine Yaslanan Dik Yürür
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Sanayinin güçü, belki bizde bi 20 30 sene sonra TOGG lar alırız ucuz fiyatlara kim bilir.

Dınsıpiy
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Sanayinin güçü, belki bizde bi 20 30 sene sonra TOGG lar alırız ucuz fiyatlara kim bilir.
Bu ülkeden bir şey umuyormusun cidden ben seneye gidiyorum istersen sanada yardım ederim iş bulma vize konusunda
Bu ülkeden hiç bir şey medet umma kanka herkes cebini düşünüyor ;)

Yalanlar insanlığın içindeki en basit kötülüktür
Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Biz sırbistan'dan araba alıyoruz, orada ucuz olduğu için daha karlı oluyor 3 yıl kullanıyoruz sonra aracı iskeletine dahi herşeyini satıyoruz, aldığımız parayı misliyle çıkartıyor araç parçaları, daha mantıklı olduğunu düşünüyorum şahsen

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Bu ülkede 10bin ₺ aşağı düşse seviniriz en iyisi diğer ülkelere gidip para biriktirip Türkiye’ye gelip harcamak :D

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Son derece haklısın acı ama gerçek , bu durumdan kurtulmanın tek çözümü var Eğitim eğitim eğitim , sorgulamayan eğitim oranı düşük toplumlar kalkınamaz.

TOGG için inşşat çalışmaları 2021 yılı içerisinde bitmesi bekleniyormuş , 2022 yılının sonlarına doğru ilk üretim yapılacakmış bakalım belki piyasayı bir nebze düzeltebilir.

Dınsıpiy
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Son derece haklısın acı ama gerçek , bu durumdan kurtulmanın tek çözümü var Eğitim eğitim eğitim , sorgulamayan eğitim oranı düşük toplumlar kalkınamaz.

TOGG için inşşat çalışmaları 2021 yılı içerisinde bitmesi bekleniyormuş , 2022 yılının sonlarına doğru ilk üretim yapılacakmış bakalım belki piyasayı bir nebze düzeltebilir.
Hayır hocam bu araç ucuz falan olmayacak yine zengin kesim binecek inan bana

Nasıl %51 parçaları yabancı ülkelerde üretilen bir araba yerli ve milli olabilir

Yok efendim motor Alman kaput İtalyan tekerlek Türk malı biz buna milli diyelim millet yutar kafasındalar

Hilesiz hiç bir oyun kalmayana kadar devam
Süper Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Araba değil de daha çok motor seviyorum 5 sene önce 15 bin TL'ye alacağım motor simfi 30 Bin TL olmis para biriktirmeye çalıştıkça fiyatı artıyor :D

Seçkin Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
sadece arabaya zam gelmedi ya herşeye geldi çok kötü oldu pc dizek dedik 5 k lık olan 10 k olmuş :(

Seçkin Üye
5 HİZMET YILI
Her sey pahalı olmus araba fiyatları inecek ama ne zaman

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI

Nasıl %51 parçaları yabancı ülkelerde üretilen bir araba yerli ve milli olabilir

Yok efendim motor Alman kaput İtalyan tekerlek Türk malı biz buna milli diyelim millet yutar kafasındalar

Dostum hiç bir ülke kendi yerli %100 olarak aracını üretemez neden dersen arabayı en küçük civatasına kadar yapman için şehirler büyüklüğünde fabrikalar kurman gerekli mesela togg aracını ele alalım bir aracı yapman için en basitinden 5000 kalıp gerekli plastik ve kaporta kalıplarını saymıyorum bile yeni model bir araç cıkardığin icin piyasaya arge giderleride dahil en az 10 milyar dolarlık bir yatırımdan söz ediyoruz bu konuda dostum
yani bir aracı civatasına kadar bir ülkenin üretmesi neredeyse çok zor mecbur dışarı yaptırması gerekli
Togg aracına da gelirsek ne kadar yerli denilse de aracın %50lik üretimi yurtdışından ithal gelecek o zaman nasıl %100 yerli bir araç olabileceği konusu da her zaman tartışılır
biz yerli araba alacağız diye hayal kurarız ama vergilerden dolayı devlete 2 togg parası daha ödersin :D

welcome to tax haven
sadece arabaya zam gelmedi ya herşeye geldi çok kötü oldu pc dizek dedik 5 k lık olan 10 k olmuş :(
Zam gelmeyen tek şey sadece alğımız nefes onada yakında zamlı vergi uygulanır

Son düzenleme:
“Asgari ücret gibiyim kimse benimle geçinemiyor”
Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Ülkece tek sorunumuz üretmek yerine vergi.Kısaca örnek daha 2 gün önce almış olduğum razer marka klavye üretilen ülkede (59 DOLAR)
Ama benim ülkem ne diyor.Ne gerek var üretmeye daya vergiyi, 380 liraya aldığım ürünün 62 lirası vergi.Bunu üreten kişi 59 birim kazanıyor,benim ülkem 62 birim vergi alıyor.
Ama olsun bizim galaksi kainatın lideri reisimiz ayağına taş değmesin.

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Acı gerçekler umarım en azıdan 80 90 alabiliriz.

Dınsıpiy
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Dostum hiç bir ülke kendi yerli %100 olarak aracını üretemez neden dersen arabayı en küçük civatasına kadar yapman için şehirler büyüklüğünde fabrikalar kurman gerekli mesela togg aracını ele alalım bir aracı yapman için en basitinden 5000 kalıp gerekli plastik ve kaporta kalıplarını saymıyorum bile yeni model bir araç cıkardığin icin piyasaya arge giderleride dahil en az 10 milyar dolarlık bir yatırımdan söz ediyoruz bu konuda dostum
yani bir aracı civatasına kadar bir ülkenin üretmesi neredeyse çok zor mecbur dışarı yaptırması gerekli
Togg aracına da gelirsek ne kadar yerli denilse de aracın %50lik üretimi yurtdışından ithal gelecek o zaman nasıl %100 yerli bir araç olabileceği konusu da her zaman tartışılır
biz yerli araba alacağız diye hayal kurarız ama vergilerden dolayı devlete 2 togg parası daha ödersin :D

welcome to tax haven
Zam gelmeyen tek şey sadece alğımız nefes onada yakında zamlı vergi uygulanır
Bilmiyorum be kanka en kötü ihtimal biraz vergiler azalsa keşke :(

Live Or Die
Onaylı Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
pay esnasında kendime 2 kardeşime 1 veren ben devlete 3 verecek kadar akpsever değilim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...