Türkiye'de orta sekment bir araba alamamak, bir ülkeyle kıyas

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
aga öyle bir hale geldik ki araba için para biriktirirken fiyatları dahada artıyor biriktirmeye doyamadım :rem::rem:

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
her şeye zam geliyo dolar düşüyo fiyat düşmüyo
some fırsatçı problems

Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
O tarz güzel arabaları alamamak üzücü.

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
harbiden çok sıkıntı benden büyükler vardır 18 yaşını doldurmama 4 ay kaldı 4 ay sonra ehliyet alıcam birikmiş 100k param var 15 yaşından beri çalışıyorum ailem de destek oldu araba almak istiyorum ama düzgün araba bulamıyorum sıfır

Dınsıpiy
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
harbiden çok sıkıntı benden büyükler vardır 18 yaşını doldurmama 4 ay kaldı 4 ay sonra ehliyet alıcam birikmiş 100k param var 15 yaşından beri çalışıyorum ailem de destek oldu araba almak istiyorum ama düzgün araba bulamıyorum sıfır
Hocam yaşlarımız aynı o paraya bırak sıfırı 2.el düzgün bulabilirsen şanslısın :(

Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Bizim burada tofaş kaç paradan başlıyor ve insanlarda bunu seve seve alıyor anlamıyorum adamlar 2.el arabalara bizimkilere bak ne kadar yükseğe satsam diye bakıyor

Dınsıpiy
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Bizim burada tofaş kaç paradan başlıyor ve insanlarda bunu seve seve alıyor anlamıyorum adamlar 2.el arabalara bizimkilere bak ne kadar yükseğe satsam diye bakıyor
25-28 yıl önceki Tofaş'ları kullanıyoruz kendimiz üretmediğimiz sürece bu durum değişmeyecek bak kanka örnek:
senin Amerika'da bir araba şirketin var ve Türkiye'ye açılmak istiyorsun araban 10, 000 $ bunu Türkiye'ye giren her aracın için devlet 12, 000 $ vergi alıyor yani bizim ülkemiz aracı üretenden fazla kazanıyor tek kuruş harcamadan Teslanın ülkemizde satılmama sebebini bu olarak görüyorum gerçi satılsa ne olacak para mı var

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Hayır hocam bu araç ucuz falan olmayacak yine zengin kesim binecek inan bana

Nasıl %51 parçaları yabancı ülkelerde üretilen bir araba yerli ve milli olabilir

Yok efendim motor Alman kaput İtalyan tekerlek Türk malı biz buna milli diyelim millet yutar kafasındalar

Yüzde şu kadarı Yerliymiş bu kadarı yabancıymış , şahsen hiç umurumda değil hocam , piyasaları düzeltecek onca işsiz insana iş aş kapısı açılacaksa yapılsın.

Zaten ülke neden bu duruma geldi , üretim zayıflığımızdan , Çıkartsınlar togg mok zok hiç fark etmez yani :)

Şunu da söylemekte fayda var Amacına uygun fiyatla piyasaya sürsünler , vestelin telefonlarındaki gibi içinde kaç nesil eski işlemciyi koyup 2-3 gb ram koyup fiyatını da gidip 3-4 bin lira yapmasınlar. Aksi takdirde rekabet olmaz rekabet olmayınca da biz kullanıcılar olarak hiç işimize yaramaz isterse altın kaplama yapsın fiyatı uçuk yada ulaşılamaz olsun bizlere gelmez.

Dınsıpiy
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Yüzde şu kadarı Yerliymiş bu kadarı yabancıymış , şahsen hiç umurumda değil hocam , piyasaları düzeltecek onca işsiz insana iş aş kapısı açılacaksa yapılsın.

Zaten ülke neden bu duruma geldi , üretim zayıflığımızdan , Çıkartsınlar togg mok zok hiç fark etmez yani :)

Şunu da söylemekte fayda var Amacına uygun fiyatla piyasaya sürsünler , vestelin telefonlarındaki gibi içinde kaç nesil eski işlemciyi koyup 2-3 gb ram koyup fiyatını da gidip 3-4 bin lira yapmasınlar. Aksi takdirde rekabet olmaz rekabet olmayınca da biz kullanıcılar olarak hiç işimize yaramaz isterse altın kaplama yapsın fiyatı uçuk yada ulaşılamaz olsun bizlere gelmez.
Bu ülke bir tane araba fabrikasıyla düzelmeyecktir hocam, bunu ikimizde çok iyi biliyoruz
esnafın vergisini arttırarak ülkenin en zengin X holdinginin milyarlık vergi borcunu silerek ülkeyi kalkındıramayız

Excited Dance GIF by POKÉMON Detective Pikachu

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Bu ülke bir tane araba fabrikasıyla düzelmeyecktir hocam, bunu ikimizde çok iyi biliyoruz
esnafın vergisini arttırarak ülkenin en zengin X holdinginin milyarlık vergi borcunu silerek ülkeyi kalkındıramayız

Excited Dance GIF by POKÉMON Detective Pikachu

Dediğim gibi her şeyin başlangıcı eğitimden geliyor , toplum çok çabuk kandırılıyor o bu şu gibi şeyler istismar edilerek , toplum ayık olmazsa daha çok konuşuruz bu gibi konuları , elin adamı yurtdışında %20 sigaraya içkiye zam yapacak hükümet diye, meclise protesto yürüyüşü yapıyorlar, yada çiftçiler ekstra vergi haberi duyunca traktörleri çekip römorklara hayvan dışkısı yani gübreyi yükleyip kamu kurumunun önüne dökebilecek cesarete ve hakkını arayacak tepkisini gösterecek idraka sahipler.

Bizimkilerede mikrofon uzatınca ben hep 50 liralık benzin alıyorum zaten beni pek etkilemiyor diyor. Araba camı filmlerine yapılan tepki nasıl karşılık gördü kanunu tekrar düzenlediler , aynısını başka haklı konularda yapabilse bu millet istediğini alacak ama nerdee..

Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
ülkede kolay kolay araç alınmaz bide virüs var herşey pahalı bu durumda hiç alınmaz ülkenin düzeleceğini pek sanmıyorum

Seçkin Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
ekonomik alanda yettersiz oldugumuz için malesef göz yumucaz.

Banlı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
ötv ler düştü orta sekment alınabilir aslında

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Şu an ki devirde 2.el araç almaktansa 0 araç almak çok daha mantıklı en azından hiç binilmemiş alıyosun .

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Yorumlarca fazlaca TOGG gördüm fakat bildiğim kadarıyla aracın sırf o enerji ünitesi 200k. Merak ediyorum fiyatlar ne olacak. Diğer markalara oranla az vergi alınsa diğer markalar yatırımını çekerler ve fabrika kapama yoluna giderler diye ön görüyorum bu da işsizlik oranını aşırı miktarda arttırır. Bence bu çıkartılan araçlar daha çok yurt dışına pazarlama yapmak için çıkartılacak ve ülkemizin jeopolitik konumu ve dolar kuruna bakarsak yurt dışındaki insanları Tesla yerine TOGG almaya itebilir fakat Teslanın pazarlaması kolay olsun diye Avrupaya fabrika açacağı da söyleniyor. Özetle bizim paramızın gösterilen modelleri almaya yeteceğini zannetmiyorum çünkü bu modellerin asıl amacının dünyaya pazarlama olduğunu düşünüyorum fakat Tesla buna ne kadar izin verir veya ne gibi karşı hamleler gösterir bilinmez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...