Bu ülkeden bir şey umuyormusun cidden ben seneye gidiyorum istersen sanada yardım ederim iş bulma vize konusundaSanayinin güçü, belki bizde bi 20 30 sene sonra TOGG lar alırız ucuz fiyatlara kim bilir.
kanka eğer öyle yaparsan bir tanede devlete almaya hazır ol derimBu ülkede 10bin ₺ aşağı düşse seviniriz en iyisi diğer ülkelere gidip para biriktirip Türkiye’ye gelip harcamak
Hayır hocam bu araç ucuz falan olmayacak yine zengin kesim binecek inan banaSon derece haklısın acı ama gerçek , bu durumdan kurtulmanın tek çözümü var Eğitim eğitim eğitim , sorgulamayan eğitim oranı düşük toplumlar kalkınamaz.
TOGG için inşşat çalışmaları 2021 yılı içerisinde bitmesi bekleniyormuş , 2022 yılının sonlarına doğru ilk üretim yapılacakmış bakalım belki piyasayı bir nebze düzeltebilir.
Hayır hocam bu araç ucuz falan olmayacak yine zengin kesim binecek inan bana
Nasıl %51 parçaları yabancı ülkelerde üretilen bir araba yerli ve milli olabilir
Yok efendim motor Alman kaput İtalyan tekerlek Türk malı biz buna milli diyelim millet yutar kafasındalar
Dostum hiç bir ülke kendi yerli %100 olarak aracını üretemez neden dersen arabayı en küçük civatasına kadar yapman için şehirler büyüklüğünde fabrikalar kurman gerekli mesela togg aracını ele alalım bir aracı yapman için en basitinden 5000 kalıp gerekli plastik ve kaporta kalıplarını saymıyorum bile yeni model bir araç cıkardığin icin piyasaya arge giderleride dahil en az 10 milyar dolarlık bir yatırımdan söz ediyoruz bu konuda dostumHayır hocam bu araç ucuz falan olmayacak yine zengin kesim binecek inan bana
Nasıl %51 parçaları yabancı ülkelerde üretilen bir araba yerli ve milli olabilir
Yok efendim motor Alman kaput İtalyan tekerlek Türk malı biz buna milli diyelim millet yutar kafasındalar
Zam gelmeyen tek şey sadece alğımız nefes onada yakında zamlı vergi uygulanırsadece arabaya zam gelmedi ya herşeye geldi çok kötü oldu pc dizek dedik 5 k lık olan 10 k olmuş
Bilmiyorum be kanka en kötü ihtimal biraz vergiler azalsa keşkeDostum hiç bir ülke kendi yerli %100 olarak aracını üretemez neden dersen arabayı en küçük civatasına kadar yapman için şehirler büyüklüğünde fabrikalar kurman gerekli mesela togg aracını ele alalım bir aracı yapman için en basitinden 5000 kalıp gerekli plastik ve kaporta kalıplarını saymıyorum bile yeni model bir araç cıkardığin icin piyasaya arge giderleride dahil en az 10 milyar dolarlık bir yatırımdan söz ediyoruz bu konuda dostum
yani bir aracı civatasına kadar bir ülkenin üretmesi neredeyse çok zor mecbur dışarı yaptırması gerekli
Togg aracına da gelirsek ne kadar yerli denilse de aracın %50lik üretimi yurtdışından ithal gelecek o zaman nasıl %100 yerli bir araç olabileceği konusu da her zaman tartışılır
biz yerli araba alacağız diye hayal kurarız ama vergilerden dolayı devlete 2 togg parası daha ödersin
welcome to tax haven
Zam gelmeyen tek şey sadece alğımız nefes onada yakında zamlı vergi uygulanır
türkiye'de yaşıyorsun dostum vergiden hiç bir zaman kaçışın yokBilmiyorum be kanka en kötü ihtimal biraz vergiler azalsa keşke
Türk olmaktan gurur duyuyorum,
türkiye'de yaşıyorsun dostum vergiden hiç bir zaman kaçışın yok
Azalacağını da hiç zannetmem
Hocam emin ol kimse bundan memnun değil ama bir sonraki s**çimde herkesin oyu yine belli (ben hariç) bize herşey müstehakpay esnasında kendime 2 kardeşime 1 veren ben devlete 3 verecek kadar akpsever değilim
hep belimizi büken bu vergiler dostumTürk olmaktan gurur duyuyorum
Türkiye'de yaşamaktan nefret ediyorum....
Sözlerin bittiği nokta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?