Türkiye'de yaşanan deprem felaketi kader mi yoksa ihmal mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
fakir doyar evde yemekle zengin oynar çekle senetle kader planı diyenin çocukları yurtdışında sefa sürüyor ihmalin en fazlası bizim ülkede

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
inançlıysan az çok kader olayı da var ihmal olayı tartışılamaz zaten ekstra olarak hükümet tarafından biliniyordu diğer devletler biliyolardı olacağını o kadar büyükelçilik kapatıldı deprem seneryosu hazırlandı tüm tr çök tutun olayını yaptı falan bunun küresel boyutu da var.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
depremin olması kaderdir ihmal binaların bu kadar dayanıksız olmasında

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
kesinlikle ihmal daha büyük depremlerden çok daha az yara alan ülkeler var

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
ihmal kardeşim, ben bu milleti anlayamıyorum hala güney doğu deprem bölgesi niçin erdoğana verdi, adam kader diyor ulan kader. Siz önlemini almazsanız tabii kader olur bu, bırakın bari önlem olduktan sonra deprem olsun ona kader diyelim, kağıt gibi duvar yapıyorsunuz müteahhit desen yunanistana kaçıyor

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
kesinlikle kader olduğunu düşünmüyorum. Tabii ki yazılı böyle bir şeyin olacağı ancak ihmal çok fazla. Yani ikiside var bana göre ancak ağır masan kader değil..

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Ben şunu öncelik olarak düşünürüm. Bu bölge de deprem olacağı zaten en başından beri belli başlı bir şeydi. Bağıra çağıra seslerini insanlara duyurmaya çalışan bir kaç kesim vardı. Devlet bünyelerine burada öncesinden önlem alması için bilgiler gider. Ancak devlet buna müdehale etmez. Kalkınmış bir ülke buna önceden bir müdehale söz konusudur. Fakat daha gelişmekte olan ve gelişemeyen ülkeler müdehale etmez. Çoğu kişi kadere inanca bağlar. Saygı duyarım. Fakat Allah kullarına bir de kullansınlar diye beyin vermiş. Bunu kullanmayıp halen kader demek mantık dışıdır. Çünkü tedbir senindir tevekkül Allaha bırakılır. Ancak gel ki bunu insanlara anlat.

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Benim görüşüm ihmalden kaynaklı bu kadar can kaybı yaşanmıştır. Depremin yaşanması tabii ki kader fakat bu kadar hasara uğramamız kesinlikle ihmalden ötürüdür. Daha dayanıklı binalar yapılması gerekiyor. Depremde hayatını kaybeten bütün vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine sabır diliyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Saglam olmayan zeminlere ev yapıldı yıllardır söylenen bi durumda kahramanmaraş depremi yani kader degil önlem alınmadı.

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Bu ülkede doğru düzgün yapılan neredeyse hiç bir iş yok. Müteahhit malzemeden çalar yapı denetim denetlemez belediye vermemesi gereken yere inşaat ruhsatı verir o da yetmezmiş gibi otopark olan bina projelerinde 3 kuruş harç parası almak için tadilat projesini onaylar binaların en alt kat duvarlarının yıkılmasına duvar yerine cam koyulmasına işyeri yapılmasına izin verir. Dere yataklarına vatandaş ev yapar hükümet başı çıkıp övünerek imar affını biz verdik der. En alt kademeden en üst kademeye kadar her yerde sorun var. Bu cahil toplum bu mantıkta düşündüğü sürece bu ülke de hiçbir şey düzelmez. Deprem oluyor devlet yardım yapmıyor. Binaların altında insanlar canlıyken askeri oraya ilk gün değil 3.gün yolluyor. Tweetter vb sosyal medya kurumlarını hatta interneti kapatıyorlar o bölgede. Seçim oluyor halk yine onlara oy veriyor. Bu millete ne yapsalar az yani gram üzülmüyorum. İnşallah bir sonraki depremde ülkenin yarısı yıkılır milyonlarca insan ölür. Kader der geçerler...

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
ikisi de var fakat bu kadar ölüm ihmalden kaynaklanıyor

Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Üzücü bir durum içim parçalanıyor kader kader nereye kadar kader. Zenginin çocuğuna neden bu kader olmuyor.

yse

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Buradakilerin buna kader diyebilecek kadar mal olduğunu düşünmüyorum. Deniz kumundan yapılan kolonlar doldurulmamış betonlar sonucu deprem bölgesi bir ülkede olası bir senaryoydu zaten. Hala önrmlem almıyoruz ve bundan sonra büyük istanbul depremi olucak, ben değil bilim söylüyor zaten.

Onaylı Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
Yaşanan depremin bizzat içindeydim, biz insanoğlu çok aç nefsi doymayan bir kul olduğumuz için herşeyden kaçırıyoruz sırf iki kuruş fazla para kazanmak için dairenin kolonunu kesip yer açmak insan hayatını paraya değişmek gibi, elbette kader ama çok fazla bir ihmal var doğal afetler allahtan gelen bişey ama evleri bu şekilde malzemeden çalarak yapmak bizim eserimiz.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Tabii ki de ihmal. Yıkılma tehlikesi olan binalar denetlenmeliydi.

Winchester
Donator
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Kader herkesin başına gelebilir ama ihmal sadece fakirlerin başına geliyor. depreme dayanıklı binalar adı altında satılan müteahhitler nerde şimdi? hepsi yurtdışına kaçtı fazla para kazanıcam diye kaç kişinin canına sebep oldular.

😀
Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Depremin olması kader. Ama yıkımlar ihmal

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...