TurkNet sağlayıcısı iyi mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fire obey Ice
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Selam dostlar,

Yıllardır Türk Telekom kullanıyoruz, memnunum ama 16 megabit hız yeterli gelmiyor hele 0,71'lik upload'ı saymıyorum bile. :D
TürkNet bana 35 megabit download ve 8 megabite kadar upload çıkarıyor ama VDSL olarak diyor.
VDSL kablosuz internetti sanırım ama tam hatırlamıyorum. Eğer kabloluysa hiç girişmeyeceğim.
Varsa bilen söyleyebilirse sevinirim.

Bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum, teşekkürler.

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Türknet iyidir ama kabloneti de öneririm reis eskiden csgo da pingim 25 felandı.

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
vdsl kablosuz değil kablolu bağlantı sağlıyor fibere yakın denebilir türknetin tek eksiği sanırım modem vermiyorlardı ben internet alacağım zaman 6 ay önce falan araştırmıştım modemi ayriyetten kendin satın alman gerekiyor

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
arkadaşlar madde 1 zorunlu olmadıkça firmaların verdigi modemleri kullanmayın. zorunluluk nedir? türktelekom işyerlerine kastılı olarak başka modem kullanamayacakları fiber vermekte idi ve istesenizde modem değiştiremiyordunuz verdikleri modemde patates ayrıca port açma vs gibi bi ton derdi var hala devam ediyorlarmi bilmiyorum sahada çok kez gördüm. sorun 2 ahmet firması mehmet firması farketmez altyapı türktelekom altyapısıdır vdsl mantığı temelde şudur size 3 km uzaktan değilde 300 500 metreden bakır kablo gelir , mahallede bi fiber dağıtım panosu vardır merkezi oradan bakırlarla dagıtırlar bu sayede 35 mbit bazen 80 85 mbit gibi hizlara erişilebilmektedir. buraya kadar kağıt üzerinde çok ekonomik yarı fiber bizim gibi ülkelere ekonomik çözümdür ama pratikte bu iş tam bir şerefsizlik abidesidir bu ekonomik paketten bile çalanın adı başta türktelekom sonrada hükümetimizin politikalaridir. Bu kodumun panosunu 1k daireye 35 yada 80 vericek şekilde degilde bazi yerlerde 500 dairelik koyuyorlar ama bu 500 daireligi 1k hatta 2k daireye satıyorlar. sorun şu ki bunu denemeden asla bilemezsiniz. telefonda verilen bilgiler asla doğru değildir hepsi kağıt üstündedir pratik ise tamamen kısmet şans . Türktelekom bazen bu 500 den 400 ü kendine aliyor 100 ünü turknet gibi diğer firmalara paylaşıyor. Fakat paylaşırkende diyorki burda 500 var 250 bana 250 size ama pratikte öylemi =? hayır kendi müşterilini memnun etse eywallah o 400 üde 2k gibi satıyor ve sonuç 35 aliyosunuz 12 geliyor 15 geliyor 20 geliyor yada ilk 1 2 ay güzel sonra fişinizi çekip havuza takiyorlar allah ne verdiyse ping kopma hız düşmeleri ve birçok arıza . özetle kardeşim dene fakat hız testi yapmadan sözleşmeyi imzalama , hadi diyelim ketenpereye geldin imzaladın hemen sonrasında iptal et. modeme vereceğiniz para vdsl için asus dsl n16 serisi fena degildir 350 lira para 1 kere veriri kullanırsınız fakat türktelekom gibi firmaların size vereceği antensiz modem eder fiyati bu gün 150 200 lira ama fatuyrada size taahüte bölüp 450 liradan çakıyorlar. üstüne sözde artık cayma bedeli yok ama o cayma bedelini siz modem aldıgınız için indirim kullandıgınız için çatır çatır çakıyorlar. buda hükümet politikası müjde artık firmalar cayma bedeli alamayacak! dediler sonra baktıkki firmalar zorla sattıkları modemin havadan yaptıkları indirimin parasını ister olmuş e ne değişti şimdi? hiç birşey son 20 yıldır türkiyede internet ŞANSA kullanılıyor. 20 senedir atıyorum ZAR'ı mertan kardeş :)

Kaju
Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
ben eskiden kullanıyordum bi sıkıntı yaşamadım

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
ben şuanda kullanıyorum memnunum aklına bi şey takılırsa sor elimden glediğince cevaplamaya çalışırım

Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Vdsl dediği şey senin bulunduğun bölgedeki merkeze kadar fiberle gelip senin evine kadar olan kısmın bakır kablo olması
altyapın yoksa kesinlikle bulaşma derim banada 35mbps internet vadediyorlardı fakat çektirdiğimizde 4mbps in üstüne çıkmadı altyapın yoksa tercih edebileceğin en iyi internet turkcell superbox veya vodafone redbox olmalı altyapı olmayan yerlere sanki 2012 de yaşıyormuşuz gibi leş internetler veriyorlar verdiğin paranın karşılığını tam olarak veremiyorlar :/

re work
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Açıkcası 10 aydır kullanıyorum. Hiç sıkıntı yaşamadım. Fakat iç tesisatın eski ise hangi firmadan alırsan al sorun yaşarsın. Cat6 temiz kablo çektir ekiplere.

je vole dans l espace
Griffin Premium
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
100 megabit paket var, ilk aldığımız ay günde 10 15 kere internet gidiyordu 5 6 dakika geliyordu ondada 6 megabit veriyordu defalarca müşteri hizmetlerine mail attık defalarca ekip gönderdiler en son iptal ettireceğiz dedik ve sonraki gün düzelttiler şuanda geceleri bir kere rutin kesinti oluyor valorant 6 ping cs 20 ping gibi oynuyorum

Üye
9 HİZMET YILI
Çanakkalede türknet kullanıyoruz 85 megabit olarak gayette memnunuz hiç bir sıkıntı hiç bir problem yaşamadık (genel kesinti problemleri hariç tabiki) fakat türk netin tek eksiği m.hizmetleri olmaması ulaşmak biraz zaman alıyor biz interneti bağlattırmak için 1-2 hafta gibi bir süre bizi geri aramalarını bekledik oyunlarda 25 pingin üstüne çıkmıyor (evde 4 bilgisayar birden kullanıyor) işin özeti benim düşüncemi sorarsan şuana kadar hayatımda kullandığım en iyi internet diyebilirim tabi bulunduğun şehirin altyapısına göre ve türktelekomun türknete sağladığı alana görede değişiklilk gösterebiliyor

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
bi arkadaşım kullanıyordu baya iyi diyordu ama tam bilgim yok yinede duyduğum kadarıyla iyi deniliyor

Ölsemde davamız kalmaz yarım
Uzman Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
VDSL işine hiç girme fiber'den şaşma göz boyamak için öyle diyorlar ilk 5-6 ay 8 mbps upload veriyor sonra tık bir anda 1 e falan indiriyorlar fiber alt yapı hangi telekom hizmetinde varsa onu kullanmanı tavsiye ederim gerçi bende superonline kullanıyorum fakat indirme hızım 23-24 arası bundan 3-4 ay önce upload hızım 5-6 civarındaydı şuanda 1 mbps zor görüyorum,müşteri hizmetlerini arıyorum düzeltiyoruz diyorlar bakıyorum aynı alt yapı çalışmamız var deyip geçiştiriyorlar kısaca kimseye inanma :D fiber olan bir telekom hizmeti seç fakat şunu başta söyle sözleşme imzalarken benim upload ve download hızım sizin bana verdiğiniz hız gelicek herhangi bir düşüş durumunda aboneliğimi direk iptal ettiririm de bence

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
kablonet daha iyi kardeşim ping 25 30 larda olur onda ise 40 60 civarı olur hatta birisi instagrama girerse ping 200 e çıkabilir

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
uzun yıllardır türknet kullanıyorum tek sıkıntısı taşerön firma gibi bi arızan oluğunda 2. sınıf muamelesi gösteriyorlar türktelekom ekipleri hız konusunda tüm firmalar 16mbit internet verirken türknet bana 35 mbit verdi . diğer firmalar kotalı interneti verirken aynı fiyata türknet bana kotasız ADN siz internet verdi .şuanda türk telekom bana 24 mbit verirken türknet tam 45- 50 mbit internet veriyor . tamamen altyapısal.birşey daha var biri az verirken bu neden yüksek veriyor diye sorabilirsin.söyleyim kullanılan ekipman kalitesi senin internet merkezindeki portuna taktıkları bir cihaz biri 1lik takarken bunlar 5lik takıyor öyle düşün
modem ayriyetten türknetten alabiliyorsun ama önermem sipariş et yada yakınındaki bi yerden al VDSL / VDSL2 fiber destekli almayı unutma modemi.

türknet internet konusunda çok iyi . Arıza. Teknik destek . Abonelik başlatma /sonlandırma konusunda çileden çıkarır .

☾☆ ~ ☾☆
Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

ADSL (Asimetrik Sayısal Abone Hattı)
ADSL internet hizmeti 16 Mbps oranına kadar bant genişliği sağlar.

----
VDSL modem, VDSL altyapısını destekleyen modem türüdür.
VDSL ile 300 metreye kadar 55 mbps hıza, 1500 metreye kadar da 13 mbps hıza erişmek mümkündür.

Onaylı Üye
Ödüller
5
9 HİZMET YILI
Kanka alt yapın varsa çok iyi

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Altyapına bağlı ben kullanıyorum memnunum

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum 1gbyte hız geliyor arada bir hafta sonları ping giriyor ama yine güzel

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...