Twitch bit dolandırıcılığı yüzünden kapatılır mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gerekeni yaptık Clarke
Banlı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Alayı 40 sene ile yargılanmalı hırsız adiler af yok aga bunlara

Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Kara para aklama meselesi ince işler devlet bakmak bakmaz birden bir bakar para cezasını bir döşer ağzın açık kalırsın. Vergilerini ödemiyor ise özellikle yayıncılar bir zaman sonra ağır bir para ve hapis cezası ile karşılaşabilir. Platform konusuna gelirsek eğer bu işin hakkından gelemezlerse bence Twitch önceden Youtube' a olduğu gibi Türkiye' de yasaklanabilir

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
kapanmaz ama bu işi yapanlar cezalandırılır. burdan ekmek yiyen sadece bu bit olayını yapanlar değil

Arap Sukru Ayrılacagım              ⇆  ◁  ❚❚  ▷  ↻
Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Birisi şu konuda beni aydınlatabilir mi? Yayıncılar mı hırsızlık yaptı yoksa başka biri mi? Anlayamadım şu bit olayını. Bit denince aklıma sadece bit geliyor :D
Bildiğim kadar olayın başı bir hacker tarafından az izlenen yayıncılar hacklenip gelip talbosu ortaya çıkarılıyor ve bir çoğunun dudak uçuklatan rakamlar olduğunu söyliyebilirim dolayısıyla twitch üzerinden bit aracılığı ile kara para (yasa dışı yollar ile kazanılmış para) haklandığını ve bu yayıncıların yüzdelik pay aldığı söyleniyor .

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Türkiye'de erişime kapatılacağını pek sanmıyorum ancak bazı kişilerin canı çok fena yanıcak zannımca

Onaylı Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
bence imkansız böyle bir konu yüzünden sadece tr giriş engellenir belki wiki gibi

Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Birisi şu konuda beni aydınlatabilir mi? Yayıncılar mı hırsızlık yaptı yoksa başka biri mi? Anlayamadım şu bit olayını. Bit denince aklıma sadece bit geliyor :D
Olay bir grup şahısın çalıntı ccler ile twitch üzerinden insanların parasını kullanarak yayıncılara bit atıyor, yayıncılar da komisyon veriyorlar. 3D secure olmadığı için sadece kart bilgisi ile rahat rahat gönderim yapabiliyorlar. Doğrudan hırsızlık değil ama yine de bilmelerine rağmen yaptıkları için yayıncılara hırsız diyorlar. Bundan site sorumlu değil sorumlu tutulacak biri varsa bu çalıntıyı yapan kişilerdir ama cc dünyasında da banka parayı ters ibraz ile geri talep eder şirket de verir. Şirket insiyatifine göre yayıncıdan parayı geri alır ve bu kadar. Genelde kimsenin başı yanmaz bu işlerde

Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Olay bir grup şahısın çalıntı ccler ile twitch üzerinden insanların parasını kullanarak yayıncılara bit atıyor, yayıncılar da komisyon veriyorlar. 3D secure olmadığı için sadece kart bilgisi ile rahat rahat gönderim yapabiliyorlar. Doğrudan hırsızlık değil ama yine de bilmelerine rağmen yaptıkları için yayıncılara hırsız diyorlar. Bundan site sorumlu değil sorumlu tutulacak biri varsa bu çalıntıyı yapan kişilerdir ama cc dünyasında da banka parayı ters ibraz ile geri talep eder şirket de verir. Şirket insiyatifine göre yayıncıdan parayı geri alır ve bu kadar. Genelde kimsenin başı yanmaz bu işlerde
Gerçekten merak ettiğim, ama araştırmaya erindiğim bir konuydu. Aydınlandım, teşekkürler. :)

ALIKKAN
Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Belki TR için bit donate'ini kapatırlar ama komple kapatmazlar mümkün dahilinde değil

Come here and let me show you
Uzman Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
Bu kadarcık olaydan dolayı dünya devi bir platform kapatılır mı sence? Şöyle düşün:

Dünyaya dondurma satıyorsun ama ürünlerinin bazılarını bilerek bozuk gönderiyorsun. Hiçbir şekilde firma bu konuda suçlanmaz aracı market yani yayıncılar suçlanır.
------------------------------------------------------------------------- ⇩
------------------------------------------------------------------------- ⇩
------------------------------------------------------Bit hırsızlığı yapan twitch yayıncıları

J A N T İ L E N D İ N
Ultra Üye
Ödüller
8
5 HİZMET YILI
Kapatılmaz ama başına çok sıkıntı aştı bu olay belki baya baya yasak gelir twitche yaptırım bile uygulanabilir

Süper Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Sanmıyorum bunu diğer sitelerden de yapabilirlerdi ama türkiyede twitch kapanabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...