Ülke neden gelişmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Ülke eelden gidiyeeeeeeaahhhh :D
Post automatically merged:

Babamın kanser ilacına aylık 2050 TL verdiğim doğrudur.Neyseki 6000 dolar vermıyorum.ahaha şaka gibisin !

Armut piş ağzıma düş.. Ameliyat masrafı ile ilaç masrafını bir tutana ne diyeyim ki ?
İlaç ithal ? Bu yüzden ? bunu mu anlatayım sana gerçekten ?

Troll seni ;)

The story about good
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Buraya uzun uzun yazardım ancak , anlayacak 3 5 kişi olduğundan ve ayrıca topluma açık bir platform olduğundan benim açımdan iyi olmaz . Ayrıca şunları eklemek isterim , tarihi bilmememiz , tarihin unutturulması , dindarın okumadığı Kuran , Atatürk'çünün okumadığı Nutuk , toplumca okumamamız , dünya planları , bazı insanların yaptığı büyük planlar ve çağların planlanmış şekilde yaşatılması , kalıplaşmış düşünceye saldırılması , gençlerin beyinlerine saldırılması , gençlerin sapıklaştırılması , gençlerin aptallaştırılması , cahillerin çok olması vs vs liste gider uzar

Black Desert
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
nasıl gelişsin kardeşim 26 yaşındayım 2 çocuğum var , geçen seneye kadar kendi işimi yapıyordum, 14 yaşından beri çalışırım , sürekli kendi işimizi yaptığımızdan tahsilde yapamadık ya işin başında duracan ya da eşe dosta bırakacak çalacak , hoş kendimiz durduk ne oldu elemanın sigortası olmuş bin lira ee bu adamın maaşı var yemeği var yolu var 1 adamın maliyeti 4 bin lira devlet senin en büyük ortağın eğer iş yeri açacak eleman çalıştıracaksan. hiç eleman çalıştırmasan bu sefer ne bayramın var ne gecen ne gündüzün ne evin hayır kazansan geçimini sağlasan bunları aramazsın bütün bunlara rağmen yetişmemesi zoruna gidiyor zaten adamın . 14 yaşından beri aynı iş de değil ha mobilya üretiminden satışına ,telekomünikasyondan ,cafe ye , neler neler . evlendiğim dönem asgari ücret 1400 liraydı bi hesap yaptım dedimki geçinilir arkadaş afedersin s.... işini gücünü diye ben girip bi yerde çalışayım , elemanıydı kirasıydı uğraşmayım dedim . ben ne bileyim herifin biri çıkacak 2 laf edecek domatesi patatesi 10 lira olacak yani evlenecek adamın düşüneceği son şey enfilasyondu , memleket ekonomisiydi .
daha bugün iş görüşmesine gittim otelin birine bellboy hiç yapmadığım bir iş heriflerde oturduğum bölgede bellboy bulamazlar ki öyle trustik biryer değil gel başla dediler . iyi arkadaş çok güzel
ne alacam ben asgari ücret (2020 tl )

otele gitmem için her gün 2 vasıta gidiş 2 vasıta dönüş günlük 12 tl sırf otobüs bileti (aylık 312tl, 26 günden hesabı 4 gün izinliyim say)
ev kirası 700 lira + 100 aidat (800 tl )
elektrik(100-120)+su(50-60)+doğalgaz(yaz 20 30 - kış 350 400/ortalama 150 den hesapladım)+internet(80)+cep telefonları(50+50 hatunun ve benim) ortalama 500 tl
2 haftaya bir 150 liralık pazar alışverişi (300 tl)
aylık market alışverişi (500 tl)
ne etti hacılar 2400+

iyi çoluk çocuk ne yapacak ? daha bu hesabın içerisinde sigara yok onuda koysan 2 güne 1 paket desen 195 tl
çocukların beziydi kıyafetiydi yazlığı kışlığı montu ayakkabısı derken ben çıkamadım bu işin içinden yıllardır .

yani şu hesaba baktığında benim kendime hayrım yok ki vatana millete bi yararım dokunsun da memlekette gelişsin .
böyle olduğu sürecede bu ülke hiç bir şekilde gelişmez gelişemeyecek .

Boş
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Ülke Gelişmiyor Derken bi kaç kez düşünün önce yazın
Ekonomimiz güzel gekısıyor amerikan başkanı ekonominizi mahvedeceğiz dediği gün dolar tarih rekoru kiriyor ama amerikan başkanı bunu rusyaya yapamaz neden çünkü rusya gelişmiş bir ülke istersen sen düşün

Üye
9 HİZMET YILI
Ülkemizin bir ülküsü yok.İsrail gibi bir ülküye ihtiyacımız var,bizi sürekli yükseltecek.

Ultra Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Onu Bunu Bırakın Çok Geç Kaldık Neden Konu Sahibinin Belirttiği Gibi Parti Kavgalarından Dışarıya Bakamıyoruz Adamlar Gelişiyorda Gelişiyor.
Biz Daha Kendi Ülkemizin Partisine Rakip Oluyoruz Anca Akılları Başlarına Geldide Partiye Boş Adamlar Alfabeyi Ezbere Bilmeyen Adamlar Gelmiyor Artık En Azından Lise Bitirmişler Falan Geliyor
(Beyler Son 5 Yıl İçinde Ülkede Savunma Sanayide Büyük Bir Artış Var [eskiye oranla])

⚡Süper Güçlerim Var⚡
Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Bence başkalarına bakmadan önce kendimize bakmalıyız evet o başkaları kötü yönetiyor veya iyi yönetiyor fark etmez önce kendimize bakmalıyız çok vasat durumdayız Gençliğe bakarak bunu söylüyorum.Cidden acınası bi durumdayız Atatürkün Gençliği bumuydu sizce :/ Bence bu gençliğin temel nedeni aileler çocuk bilinçli biri olmuyor gelmiş 16 yaşına , 7 yaşında bir çocukla farkı yok akıl , beyin olarak. Kimse kendine bakmıyor hep birilerini eleştiriyor (çoğunlukdan bahsediyorum).
Ben düşüncelerimi belirttim bana göre böyle herkese göre değişebilir.

Bilinmiyor
Efsane Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
Ekonomimiz güzel gekısıyor amerikan başkanı ekonominizi mahvedeceğiz dediği gün dolar tarih rekoru kiriyor ama amerikan başkanı bunu rusyaya yapamaz neden çünkü rusya gelişmiş bir ülke istersen sen düşün
sence bu ülke sadece dolar'la mı ilerliyor

Kurucu
Ödüller
23
10 HİZMET YILI
Siyasete girmeden birilerine sallamadan muhabbetinizi edebilirsiniz. Konu taşınmıştır. Yorum olsun diye yorum yapanlar yapmasın pls

Süper Üye
7 HİZMET YILI
Bir ülkenin ilerlemesini duraklatmak için 2 etken var. Biri hukuğun bozulması biri de eğitimin bozulması. Gerisini anlayın artık.

Boş
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
@LmaR sen herhalde bu yazıyı yazdığın bilgisayarı cebinde taşıdığın telefonu evde izlediğin televizyonu bindigin arabayi sekerle aliyorsun bunlar dolarla alınmıyormu ülkeye

Bilinmiyor
Efsane Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
@LmaR sen herhalde bu yazıyı yazdığın bilgisayarı cebinde taşıdığın telefonu evde izlediğin televizyonu bindigin arabayi sekerle aliyorsun bunlar dolarla alınmıyormu ülkeye

parayla alıyorum çalışarak emek harcıyarak ve gayet'de memnunum dolar 10tl dahi olsa beni etkilemiyor ;)

Banlı Üye
7 HİZMET YILI
bir sürü sebebi var yaz yaz bitmez. diğer ülkelerde adamlar yollar, köprüler, hastahaneler, okullar gibi insanların yararına olabilecek şeyler yapınca biz onu yaptık biz bunu yaptık biz geldiğmizde bunlar yoktu biz yaptık BİZ YAPTIK demiyorlar, adamlar yapıyor bırakıyor sonraki projeye geçiyor. 1 yol yapıyor 2 yıl aynı yolu anlatıp duruyorlar. sen devletsin bunu yapmak zorundasın senin görevin zaten bunu yaptıktan sonra insanların gözüne sokamazsın. tek amaçları x partisi n partisni kötülesin kuyusunu kazsın.

zamanına yardımına koştuğumuz kore şuan katlanır telefon yapıyor biz ise ledli ekmek dolabı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...