Üniversite 1.dönem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Evet arkadaslar merhaba ben bilgisayar müh 1.sınıf öğrencisiyim ve maalesef ilk dönem berbat bitti vizelerden yüksek almama rağmen finallerden +41 şartı var ve ben bundan dolayı 3 dersten kaldım ortalamam 1.75 sınıfta falan kalma nasıl veya sizce yanlış bölüm mü seçmişim çok kararsızım bırakmayı bile düşünüyorum ne yapmalıyım sizce büyük hevesle gelmiştim fakat morelim aşırı bozuk hayal kırıklığı var.

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
korkutma kanka yav ben de bilgisayar programcılığındayım mühendisliğe geçmeyi düşünüyorum elbet buradan çok daha zordur ama yıkıp geçmesin bizi :d

Onaylı Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
korkutma kanka yav ben de bilgisayar programcılığındayım mühendisliğe geçmeyi düşünüyorum elbet buradan çok daha zordur ama yıkıp geçmesin bizi :d
Aslında aşırı zor değil sadece bölümüm ingilizce ve sınavlarda soruları anlamadım bu yüzden düşük aldım yoksa türkçeye çevirince rahat çözüyorum ama bilmiyorum ki ya morelim bozuk seni de korkutmıyım yaparsın ya :D

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
İlk döneminden ders tekrarına düşmezsin kardeşim. Sene sonunda eğer 1.80 altına bir kez daha düşersen o dönem aldığın tüm dersleri tekrar almak zorunda kalırsın yani sınıfta kalırsın. Benim sana nacizane tavsiyem 2.00 altına GNO olarak sakın düşme. Gerçekten hem mezun olurken çok sorun yaşarsın hemde öğrencilik hayatını stres altında yaşarsın.

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
kanka üniversite için bence bir dönem daha bekle ama bir isteksizlik vb hissedersen bence zorlama çünkü ileride bu mesleği yapacaksın eninde sonunda bir şekilde bitirirsin bölümü dersleren kalsanda alttan falan alırsın diğer dönemler verirsin ya da kaldığında bütler var daha sonra 3 ders sınavları var hepsinde kalman lazım. demek istediğim dersleri her türlü eninde sonunda geçersin ama kendin ne istiyorsun onada bakman lazım

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Aslında aşırı zor değil sadece bölümüm ingilizce ve sınavlarda soruları anlamadım bu yüzden düşük aldım yoksa türkçeye çevirince rahat çözüyorum ama bilmiyorum ki ya morelim bozuk seni de korkutmıyım yaparsın ya :D
Hazırlık okumadın mı dostum zayıf ingilizce ile elbette ilerletilmez o bölüm :D

Average Leo Messi enjoyer
Onaylı Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
You can take those 3 courses at summer, if you did well B+ your GPA is going up again

Uzman Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
her universitenin kendi yonetmeligi var farkli farkli isliyor bu durumlar o yuzden en dogru bilgiyi danisman hocandan veya ogrenci islerinden alirsin

comme un bébé
Ultra Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Kendini ileriye dönük nasıl görüyorsun bilmiyorum fakat gerçekten inancın yoksa boşa vakit kaybetmenin manası yok. Farklı başarılı olacağın bölümlere yönelmek daha doğru olacaktır.

Onaylı Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Kendini ileriye dönük nasıl görüyorsun bilmiyorum fakat gerçekten inancın yoksa boşa vakit kaybetmenin manası yok. Farklı başarılı olacağın bölümlere yönelmek daha doğru olacaktır.
Vardı aslında bölüme de çok ilgim var fakat ne bileyim hayal kırıklıgına ugradım yanlıs mı yaptım acaba diye düşünmeye basladım

BİR TÜRK
Süper Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
kendi üniversiten ile temasa geçmen lazım her üniversitenin farklı yönelgesi var dostum ...

Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
vallaha dostum bende bilgisayar müh okuyacaktım açık konuşmak gerekirse pekde iyi ünilerde tutmuyordu benim hedefim yazılım uzmanı olmak o yüzden bende hem kötü ünide hemde daha zor bir bölüm olan pc müh yerine izmirde dokuz eylülde bilgisayar öğretmenliği okumaya karar verdim buradan yazılım bilgimi ilerletiyorum ayrıca sınavlarıma oldukça kolay ortaokul çocuğu bile geçer sınavlardan sana tavsiyem uzun vadeli plan kur ne istediğini iyi düşün eğer istediğin gerçekten pc müh ise okuyacaksın kankam kaçarın yok . ama eğer diyorsan ki altarnetif seçenekler var ve daha mantıklılar o zaman cesur ol ve adım at derim

shelx000

S
Evet arkadaslar merhaba ben bilgisayar müh 1.sınıf öğrencisiyim ve maalesef ilk dönem berbat bitti vizelerden yüksek almama rağmen finallerden +41 şartı var ve ben bundan dolayı 3 dersten kaldım ortalamam 1.75 sınıfta falan kalma nasıl veya sizce yanlış bölüm mü seçmişim çok kararsızım bırakmayı bile düşünüyorum ne yapmalıyım sizce büyük hevesle gelmiştim fakat morelim aşırı bozuk hayal kırıklığı var.
korktum 1 tık :c

Lft Hyrnı
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Yeni hilelerde Bu konu Ne işi var

Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
biraz daha bekle 2 dönem sonda karar vermeni tavsiye ediyorum

Bu günümüze şükür
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Hocam öncelikle işleyişi çözmen lazım neler isteniyor biraz daha derslerin için araştırma yapman lazım ekstra kaynaklardan bişiler öğrenmen denemen yanılman gerekiyor ki kavrayasın ben mimarlık okuyorum hocalarım yapmadıgını bırakmıyor bana da ama unutma başarıyı kimse bize düz yollarda sunmaz herkesin başarmak için aşması gereken yollar vardı bırakmak sadece vazgeçmek değil bırak dönem uzasın ama sen pes etmezsen herşey çok daha kolay olucak unutma edison bile 1999. deneyinden sonra bırakmasını istedikleri halde hayır 1999 deneyimim oldu demiştir.

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
şuan gözümü korkuttun artık bilgisayar müh düşünmüyorum

Seçkin Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
kanka fazla zaman geçmeden iyice düşün çünkü üniversite illa biter kalma yok zaten kaldığın dersleri tekrar şimdiki gibi alıp sınavlarına giriyorsun sadece fakat asıl mesele üniversite bitince başlıyor. Birde öğrenim geri ödemeli öğrenim kredisi alıyorsan oda bir dert oluyor o yüzden yapmayacağın veya önü kapalı bir bölüm okumadan önce 10 kere düşün. Ki yapmak istiyorsan bölümün okunabilir bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...