Üniversitede Makine vs Mekatronik mühendisliği

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
4 HİZMET YILI
Arkadaşlar merhaba size bir sorum olacak. Tercih yaparken iki bölüm arasında kaldım
Mekatronik ve makine mühendisliği. Sizce hangi bölümü tercih etmeliyim? Bilgi sahibi olanlar yazarsa sevinirim.

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Makine mühendisl seçebilirsin daha fazla maaşı alırsın

Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Bence makine ama bol bol qarastir bide kqc k dasin bu sene

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Öncelikle kesinlikle gelir bazında tercih yapmıyoruz, üzülürsün yıllar sonra. Hangi işe yıllar yıllar boyu emeğini vereceksin bunu bi' belirle. Mekatronik, tanımı gereği makine mühendisliğinin uzmanlık alanı olan makineleri akıllı ve elektronik bir hale getirmeyle ilgilenir. Makine mühendisliğini ise açıklamama gerek yoktur sanırım. Bu farka göre tercihlerinde fikir bulabilirsin

Efsane Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
makine mühendisliğinin iş alanı daha geniş ama mekatronik mühendisliği son zamanlarda çok hyplandı ileride daha etkili olacaktır karar senin

Gariban bir Sivaslı
Ultra Üye
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Mekatronik müh. makine mühendisliğinin alt dalı gibi düşünülebilir diye biliyorum. Dolayısıyla makine mühendisliğini seçmen daha yararlı olacaktır. Tabiki de foruma sorup forumun cevabıyla tercih yapma. Bir öğretmenle pdrciyle görüş.

Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Mekatronik müh. makine mühendisliğinin alt dalı gibi düşünülebilir diye biliyorum. Dolayısıyla makine mühendisliğini seçmen daha yararlı olacaktır. Tabiki de foruma sorup forumun cevabıyla tercih yapma. Bir öğretmenle pdrciyle görüş.
Kesinlikle forumla olacak is degil pdrci birisine veya bi muhendise sor daha iyi

Elbet bir gün buluşacağız
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Kardeşim bende makina mühendisliği okuyorum. Ben makinayı seçtim ama buna sen karar vermelisin, başkaları değil. Yıllarca bu işi yapıcaksın. İnternetten ikisinin de yaptığı işlere bak. Ona göre kararını ver derim. İyi Forumlar

Uzman Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Yapacağın en doğru şey bu bölümlerden mezun olmuş kişiler ile konuşmak olacak. İyi forumlar dilerim.

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Makine mühendisliğine olan ilgi azaldı ve dersleri aşırı zor eğer özel bir ilgin yok ise mekatronik seçmeni öneririm

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Makine mühendisliğini seçmeni öneririm zor ama başarabileceğini inanıyorsan gerçekten istemen yeterli tercih senin yinede

Uzman Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
bilen kişilere sorman senin icin faydalı olur kanka

Seçkin Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Makine mühendisliği daha geniş alanı kapladığı için bunu tercih ederdim

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Mekatronik tavsiye ederim

Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Hocam bence makine mühendisliği en iyisidir çünkü geleceği açık ve bitmeyecek bir meslek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...