Arkadaşlar merhaba size bir sorum olacak. Tercih yaparken iki bölüm arasında kaldım
Mekatronik ve makine mühendisliği. Sizce hangi bölümü tercih etmeliyim? Bilgi sahibi olanlar yazarsa sevinirim.
Öncelikle kesinlikle gelir bazında tercih yapmıyoruz, üzülürsün yıllar sonra. Hangi işe yıllar yıllar boyu emeğini vereceksin bunu bi' belirle. Mekatronik, tanımı gereği makine mühendisliğinin uzmanlık alanı olan makineleri akıllı ve elektronik bir hale getirmeyle ilgilenir. Makine mühendisliğini ise açıklamama gerek yoktur sanırım. Bu farka göre tercihlerinde fikir bulabilirsin
Mekatronik müh. makine mühendisliğinin alt dalı gibi düşünülebilir diye biliyorum. Dolayısıyla makine mühendisliğini seçmen daha yararlı olacaktır. Tabiki de foruma sorup forumun cevabıyla tercih yapma. Bir öğretmenle pdrciyle görüş.
Mekatronik müh. makine mühendisliğinin alt dalı gibi düşünülebilir diye biliyorum. Dolayısıyla makine mühendisliğini seçmen daha yararlı olacaktır. Tabiki de foruma sorup forumun cevabıyla tercih yapma. Bir öğretmenle pdrciyle görüş.
Kardeşim bende makina mühendisliği okuyorum. Ben makinayı seçtim ama buna sen karar vermelisin, başkaları değil. Yıllarca bu işi yapıcaksın. İnternetten ikisinin de yaptığı işlere bak. Ona göre kararını ver derim. İyi Forumlar