kendisi "flash disk üzerinde yaratılan swap file" değildir. swap/page file gibi, sık erişilen dll, ocx gibi işletim sistemini harddiskte random access yapmak zorunda bırakan işlemleri, özellikle de küçük dosyaları flash diske kopyalayarak sistem performansını arttıran bir işletim sistemi özelliğidir. bir de şu güzelliği var: flash diske yazılan verileriniz aes-128 ile şifreleniyor ve münasebetsizin biri çekip usb flash diskinizi aldığında sistem cache'indeki dosyaları harddiskten okuyarak çalışmasına devam ediyor.
ama pcnin açılış hızında artma oyunlarda fps arttırma gibi bir hayalin varsa unut gitsin pek bir işe yaramıyor ki sistemin oldukça kötü ise sürücü okumayla meşgul olup çok az da olsa fps kayıpları yaşanabiliyor ancak iş yapıyorum dersen google chromede biraz daha sekme açabilir dosya açımında çok az fark yaratabilirsin pcnin açılma süresi ram değil hdd ile alakalı olduğundan çok geç açılıyorsa hdd değiştirmeni laptoplarda öneririm çoğu laptop hdd değişimini destekliyor ve gözle görülür fark yaratabiliyor ancak tabi rb gibi ucuz bütçeli olmuyor