Usb Bellek İle Bilgisayar Performans Artırma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Griffin Premium
Ödüller
12
8 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar Usb Bellek ile Performans Artırmak mümkünmüş Araştırdım biraz baktım.​
Ben inanmıyordum ama çoğu kişi az da olsa artırdığını söylüyor.
Bende sizlere bu işlemin nasıl yapıldığını anlatacağım. Çoğu kişi biliyordur ama ben bilmeyenler için yazıyorum. Hadi Başlayalım.

LAZIM OLANLAR
1-USB Bellek ( 4 GB Ve Üstü )
NOT : Ready Boost Özelliği Sizde Görünmüyor İse Usb Belleğiniz Desteklemiyor Demektir.
ÖNEMLİ : Bu İşlem Yani ReadyBoost İşlemi Usb Bellek Ömrünü Kısalatabilir. Herhangi Bir Bozulmada Sorumluluk Almıyorum Arkadaşlar Ona Göre Uygulayın
Ben Denemiştim Herhangi Bir Sorun Olmadı Ama Nolur Nolmaz

Usb Belleğimizi Takıyoruz Bilgisayara Arkadaşlar Flaşı Biçimlendirelim Önemli Dosyalarınız Yok İse Daha Sağlıklı Olur Biçimlendirmek.

Usb Belleğimize Sağ Tıklayalım
Özellikler Diyelim.

Ekran Alıntısı.PNG

Açılan Kısımda ReadyBoost Özelliğine Tıklayalım Sarı İle Belirtiğim Yer Eğer Burası Sizde Gözükmüyor İse Usb Belleğiniz Desteklemiyor Demektir. Hiç Uğraşmadan Çıkın.
Ekran Alıntısı.PNG

ReadyBoosta Tıkladıktan Sonra Bizi Şu Şekilde Bir Ekran Karşılayacak Dediklerimi Uygulayın.
Ekran Alıntısı.PNG

Bu Kısımda Bu Aygıtı ReadyBoost'a ada Seçeneği Var Bunu İşaretleyin. Daha Sonra Sitem Hızlandırma İçin Ayrılan Alan Şeklinde Bir Bölüm Var Bu Kısımda Bende 14.602 Yani 14GB Kullanacak Siz Bunu Düşürebilirsiniz.
Flaşınızın Boyutuna Göre Bu Sayı Değişiklik Gösterebilir.

Ekran Alıntısı.PNG

Sarı Renkle Belirtiğim Yerleri Benim Gibi Uygulayın.
Alta Yazan En İyi Performans İçin Windows 14602 MB Ayırmayı Öneriyor Yazısında Size Burada Farklı Bir Sayıda Belirleyebilir Siz Ona Göre Sistem Hızlandırmaya Ayrılan Alandan Değiştirebilirsiniz.
Sarı Renkle Belirtiğim Yerleri Benim Gibi Yaptıysanız Uygula Diyip Tamam Diyip Çıkabilirsiniz.
dd.PNG

Usb Belleğiniz İçine Böyle Bir Dosya Gelecektir. Eğer Bu Dosya Geldiyse İşlem Başarı İle Gerçekleşmiş Demektir.
Eğer ReadyBoost İşlemini Kapatmak İstiyorsanız Usb Belleğinize Sağ Tıklayıp Özellikler-ReadyBoost Bölümüne Gelip Bu Aygıtı Kullanma Seçeneğini İşaretleyip Uygula Seçeneğine Tıklayarak Çıkabilirsiniz.

dddd.PNG

Ben ReadyBoosta 14602 MB Verdiğim İçin Usb Belleğimin Hepsini Kullanıyor. Siz Daha Düşük Değer Verirseniz Usb Belleğinizde Yer Kalacaktır.

Umarım İşinizi Görür Arkadaşlar Bilmeyenler Denesin Denerim Azda Olsa Bir Artış Gösterir.
İyi Günler

Üye
7 HİZMET YILI
bu özellik hiçbir işe yaramıyor tabi eğer 1gb ram iniz yoksa.

波マリファナ
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
kendisi "flash disk üzerinde yaratılan swap file" değildir. swap/page file gibi, sık erişilen dll, ocx gibi işletim sistemini harddiskte random access yapmak zorunda bırakan işlemleri, özellikle de küçük dosyaları flash diske kopyalayarak sistem performansını arttıran bir işletim sistemi özelliğidir. bir de şu güzelliği var: flash diske yazılan verileriniz aes-128 ile şifreleniyor ve münasebetsizin biri çekip usb flash diskinizi aldığında sistem cache'indeki dosyaları harddiskten okuyarak çalışmasına devam ediyor.
ama pcnin açılış hızında artma oyunlarda fps arttırma gibi bir hayalin varsa unut gitsin pek bir işe yaramıyor ki sistemin oldukça kötü ise sürücü okumayla meşgul olup çok az da olsa fps kayıpları yaşanabiliyor ancak iş yapıyorum dersen google chromede biraz daha sekme açabilir dosya açımında çok az fark yaratabilirsin pcnin açılma süresi ram değil hdd ile alakalı olduğundan çok geç açılıyorsa hdd değiştirmeni laptoplarda öneririm çoğu laptop hdd değişimini destekliyor ve gözle görülür fark yaratabiliyor ancak tabi rb gibi ucuz bütçeli olmuyor :)

Griffin Premium
Ödüller
12
8 HİZMET YILI
kendisi "flash disk üzerinde yaratılan swap file" değildir. swap/page file gibi, sık erişilen dll, ocx gibi işletim sistemini harddiskte random access yapmak zorunda bırakan işlemleri, özellikle de küçük dosyaları flash diske kopyalayarak sistem performansını arttıran bir işletim sistemi özelliğidir. bir de şu güzelliği var: flash diske yazılan verileriniz aes-128 ile şifreleniyor ve münasebetsizin biri çekip usb flash diskinizi aldığında sistem cache'indeki dosyaları harddiskten okuyarak çalışmasına devam ediyor.
ama pcnin açılış hızında artma oyunlarda fps arttırma gibi bir hayalin varsa unut gitsin pek bir işe yaramıyor ki sistemin oldukça kötü ise sürücü okumayla meşgul olup çok az da olsa fps kayıpları yaşanabiliyor ancak iş yapıyorum dersen google chromede biraz daha sekme açabilir dosya açımında çok az fark yaratabilirsin pcnin açılma süresi ram değil hdd ile alakalı olduğundan çok geç açılıyorsa hdd değiştirmeni laptoplarda öneririm çoğu laptop hdd değişimini destekliyor ve gözle görülür fark yaratabiliyor ancak tabi rb gibi ucuz bütçeli olmuyor :)

Bunun Üstüne Konuyu Siliyorum.
:D

Ultra Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Hocam ben dönüştürücü ile hard diski usb 3.0 taşınabilir hale getirdim onda 500gb yer var şimdi benim pc de 508 gb ram mi olacak ?

Griffin Premium
Ödüller
12
8 HİZMET YILI
Hocam ben dönüştürücü ile hard diski usb 3.0 taşınabilir hale getirdim onda 500gb yer var şimdi benim pc de 508 gb ram mi olacak ?

:) Öyle birşey olmayacak Ram değil bu biraz performans artırıyor. Hard Disk Oluyor mu Bilmiyorum Yanlış Yorum Da Yapmak İstemiyorum.
Eğer destekliyorsa bi dene performans illaki artacaktır googlede sekme olsun program açılış hızı felan etkiler denemekten zarar gelmez dene bi :)
Ram mi olacak :D demen biraz güldürdü Ram olmuyor bu işlemi yapınca :)

Üye
7 HİZMET YILI
Yukarıda arkadaş özetlemiş ayrıca bi de ben eklemek istiyorum flash bazlı depolama sürücülerine disk birleştirme yapılmamalıdır.

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
16 gb ram var 4 gb lık belleğim var hepsini yapsam bir şey olur mu yada riskler neler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...