Gladius de Deus
Donator
Merhaba,
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, ben MemoryHackers'ın yapıcı eleştirilere değer verdiğini ve forumda neyi nasıl yaptığına yönelik üyelerle şeffaf bir ilişkiye sahip olmaya önem gösterdiği düşünüyorum, bu sebeple anlam veremediğiniz şeylere söylenip boş boş mesaj atmak yerine en azından orangutanın bile anlayabileceği süper basit bir şekilde yapılanlara sakince anlam vermeye çalışın. Buna bağlı olarak MemoryHackers forumlarında özellikle yapılan hack güncellemeleri ile ilgili yönetimin konu açıp "evet!! bu oyunun hilesi güncelleniyor!" demesini beklemeyin. Orta zekalı bir sirk maymunu bile bir süre sonra sağ blokta yeşil kullanılabilir kırmızı kullanılamaz sarı güncelleniyor mantığını anlayabilir. Herşeyden önce burada ücretsiz bir hizmet alındığı gerçeğini unutmamak lazım, en çok korkacağınız şey insanları yaptığı bu işten soğutmak olmalı. O yüzden ben bahsedeceklerime başlamadan önce bizlere sundukları bu hizmetten dolayı kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum, varolun!
Yaklaşık bir yıldır aranızdayım, bu zamana kadar sessiz kalsam da forumda gördüğüm ve öneride bulunacağım şeyleri sizlere aktarmak istiyorum. MemoryHackers Forumlarının yönetim yapılanması oldukça değişik bir yapı ve her zaman şans vermeye, bu verilen şanslarla değerler kazanmaya meyilli bir yapı. O yüzden ne forumda, ne sitede, ne de MemoryHackers'in bir başka mecrasında yaptıklarınız, yapacaklarınız ve yapmak istedikleriniz bir veya iki kişinin yapabileceği şeyler değiller. Özellikle internet ortamında bu tarz bir yönetim yapılanması kurmak çok kolay değil, ancak bu zamana kadar elinizden gelenin en iyisini yaptığınızı görüyorum. Bu süre zarfında örneğin D.Mod olan kişilerden beklediğiniz verimi alamadığınız elbette olmuştur. Ancak şans tanıma felsefesiyle edindiğiniz, foruma ve üyelere katkılar sağlamış 1 kişi bile bu felsefenin doğru görülmesi için yeterli.
Geçenlerde bu bölüme konu açamadığım için "Üye Grupları ve Özellikleri" adlı konuda cevap olarak belirtmiştim. 6 adet üye grubu var ve bu üye gruplarına erişim boş boş mesaj atılsa bile ulaşılabilecek şeyler. Örneğin; Griffin Premium üye şeklinde erişilmesi zor olan bir üye grubundakilere ek özellikle verilmeli. Yani bu gruptaki üyeler herhangi bir yönetimsel yetkilere sahip olmayacaklar. Sadece bu ünvanla onurlandırılacaklar ve farklı seviyede yönetim bölümlerine erişim hakkı elde edip yönetimsel konularda fikir belirtebilecekler, ancak bu üye grubu alımlarında tutucu olmalısınız.
Böyle bir öneride bulunmamda ki ana sebep vakit ayıramadığı veya sorumluluk almak istemediği için yönetici olmaktan kaçınan ancak bölümlere üst seviye katkıda bulunan üyeleri de onurlandırmak, üyelere bölümlere katkı yapmanın sadece yöneticilerin işi olmadığını göstermek içindir. Verdiğiniz Griffin Üyeliğe sahip kullanıcılar forum içi herhangi bir konuda kural ihlallerinde bulunmaları halinde bu örnek dışı hareketin bir sonucu olarak ünvanlarını kaybetmeliler. Bu aynı şekilde Efsane üye, Ultra üye şeklinde ki üye grupları içinde olabilir.
Bu yazıda bahsedeceğim son husus, yine bu gruplar üzerine, gördüğüm kadarıyla MemoryHackers forumlarında sahip olunabilen gruplar (Pasif Üye, Aktif Üye, Onaylı Üye, Süper Üye, Ultra Üye ve Efsane Üye) kademe kademe artış gösterirken çeşitli özel bölümlere erişebilmek, daha geniş mesaj kutusu, avatar ve imza bazlı çeşitli ayrıcalıklara sahip. Ancak farketmiş olabileceğiniz üzere bu grupların ayrıcalıklarının tamamı forum üzerinde. Belki ilerleyen dönemlerde hedeflerinizden birisi en azından Griffin Üye grubu tarzındaki kişilerin Discord, Facebook veya benzeri gibi MemoryHackers ile ilişkili mecralarda da çeşitli ufak ayrıcalıklar edinmesi, örneğin forumda Griffin Üye grubuna erişmiş üyelere Discord adresinde özel bir yetkilendirme verebilirsiniz. İlerleyen dönemlerde en azından bu mesajımdan sonra MemoryHackers'ın bu farklı kolları arasındaki bağları arttırmak için çalışmalar yapacağına inancım tam.
Bahsettiklerimin tamamı henüz detaylı planlanmış değil, dolayısıyla çeşitli şeyler siteye uygun hale getirilip değiştirilebilir, daha iyi bir formül bulunabilir, fikir olabilir veya yapılmayabilir. Öneri öneridir..
Okuduğunuz için teşekkürler, iyi forumlar.
Son düzenleme: