Vahdettin Han hainmiydi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Türküz ölene kadar MÜSLÜMANIZ SONSUZA KADAR
Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Es Selamun Aleyküm sizlere günümüzde ve eski zamanlarında çok konuşulan bir konu hakkında konuşmak isterim.Vahdettin Han hainmiydi.çoğu kişi bu soruya evet derler fakat olayın aslını bilmezler.bildiğiniz üzere Şanlı Vatanımız düşmanlar tarafından işgal edilince kuvai milliye birlikleri oluştu.Vahdettin Han da milli mücadeleye ve kuvai milliyeye çok büyük yardımlarda bulunmuştur.fakat ingiliz baskısı yüzünden bu yardımları gizli bir şekilde yapmıştır.birde şöyle bir mevzu var Vahdettin Han kaçtı.böyle bir olay yoktur.Vahdettin Han sürgün edilmiştir.Mustafa Kemal Atatürk olası bir isyan için Osmanlı Hanedanına mensup kişileri yurtdışına göndermiştir.kaçtı diyenlere şöyle bir sorum var madem kaçtı kaçtıysa neden o zaman devlet hazinesinden bir kuruş dahi hiç alınmadı.bir de şu Vahdettin Han ın Türkler ile ilgili söylediği bir söz var o söz de bazı kesim tarafından yanlış bir şekilde empoze edilmişti.Vahdettin Han o sözü ittihat ve terakki için söylemiştir fakat malum kesim bunu çarpıtmayı başarmıştır.Vahdettin Han ile ilgili daha ayrıntılı bilgileri youtube dan Ahmet Şimşirgil hocanın videosundan öğrenebilirsiniz.yazımı okuyan herkes için çok teşekkür ederim

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Bende emin değildim fakat bilgi sayesinde tam öğrendim sağol kanka

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
bu ne uzum yazıdır reis
bence haindi yemin edebilirm ama ispatlayamam :d

ég ríf ykkur í bita
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
dostum bilgide hata var devlet hazinesinden istesede 1 kuruş dahi alamaz çünkü mondros ve mudanyada siyasi olarak varlığı yok sayılmış bir devletti hukuken yok sayılmış bir devletin hanedan mensubu devlet hazinesinden bir şey talep edemez çünkü devletler hanedan ile değil hanedanlar devlet ile anılır kaldı ki o buhranda kimseye verecek 5 kuruşumuz dahi yoktu olsa zaten tekalifi milliye emirlerine hiç ihtiyaç kalmazdı hain değildir kesinlikle mantıken hiçbir lideri devletine bir şey olsun istemez güçlü bağımsız egemen olsun ister ancak yöntemleri ve kararları tartışılır bir liderdi yurt dışına gönderilmesi evet isabetti ancak ihmal edildi mi evet edildi özetle saltanatlar hiç masum değildir ama cumuriyetlerinde hep bir eli kirlidir.

Son düzenleme:
Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
dostum bilgide hata var devlet hazinesinden istesede 1 kuruş dahi alamaz çünkü mondros ve mudanyada siyasi olarak varlığı yok sayılmış bir devletti hukuken yok sayılmış bir devletin hanedan mensubu devlet hazinesinden bir şey talep edemez çünkü devletler hanedan ile değil hanedanlar devlet ile anılır kaldı ki o buhranda kimseye verecek 5 kuruşumuz dahi yoktu olsa zaten tekalifi milliye emirlerine hiç ihtiyaç kalmazdı hain değildir kesinlikle mantıken hiçbir lideri devletine bir şey olsun istemez güçlü bağımsız egemen olsun ister ancak yöntemleri ve kararları tartışılır bir liderdi yurt dışına gönderilmesi evet isabetti ancak ihmal edildi mi evet edildi özetle saltanatlar hiç masum değildir ama cumuriyetlerinde hep bir eli kirlidir.
dostum malum kesim kaçtı dediği için cevap niteliğinde yazdım.fakat senin dediğinde doğru orada bilgi hatası yapmışım düzelttiğin için teşekkür ederim

Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Kuvayi Milliyeye yardımımı olmuştur dediniz ? Güldürmeyin beni, Kuvayi Milliye hareketini önlemek için Kuva-yi İnzibatiyeyi kurmuştur. Yani Anti-Kuvayi Milliye
Kuvayi Milliye harekatını engellemek için bir anti harekat kuran bir kişinin nasıl bir Kuvayi Milliye harekatına faydası olabilir ? Damat ferit hükümeti ve vahdettin kendilerini kurtarmak için İngiliz mandalığına girmeyi çözüm olarak görmekteydiler.

Vomin
Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
ingilizler çok baskı uygulamıs cogu seyi gizli yapmak zorunda kalms

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI

İşte şimdi tam oldu ikinizinde ellerinize sağlık <3

Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
eline sağlık kanka videoya da bakacağım

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Kuvayi Milliyeye yardımımı olmuştur dediniz ? Güldürmeyin beni, Kuvayi Milliye hareketini önlemek için Kuva-yi İnzibatiyeyi kurmuştur. Yani Anti-Kuvayi Milliye
Kuvayi Milliye harekatını engellemek için bir anti harekat kuran bir kişinin nasıl bir Kuvayi Milliye harekatına faydası olabilir ? Damat ferit hükümeti ve vahdettin kendilerini kurtarmak için İngiliz mandalığına girmeyi çözüm olarak görmekteydiler.
Vahdettin Han mı kurmadı dostum bazı hain paşalar kurdu örneğin damat ferit gibi.
reis ayrıca kuvayı inzibatiye nin amacı Kuvayı Milliye karşı olmak değil ingilizleri aldatmak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...