Türküz ölene kadar MÜSLÜMANIZ SONSUZA KADAR
Onaylı Üye
evet reis.hain olduğu için haciz gelerek öldü.bu ne uzum yazıdır reis
bence haindi yemin edebilirm ama ispatlayamam :d
dostum malum kesim kaçtı dediği için cevap niteliğinde yazdım.fakat senin dediğinde doğru orada bilgi hatası yapmışım düzelttiğin için teşekkür ederimdostum bilgide hata var devlet hazinesinden istesede 1 kuruş dahi alamaz çünkü mondros ve mudanyada siyasi olarak varlığı yok sayılmış bir devletti hukuken yok sayılmış bir devletin hanedan mensubu devlet hazinesinden bir şey talep edemez çünkü devletler hanedan ile değil hanedanlar devlet ile anılır kaldı ki o buhranda kimseye verecek 5 kuruşumuz dahi yoktu olsa zaten tekalifi milliye emirlerine hiç ihtiyaç kalmazdı hain değildir kesinlikle mantıken hiçbir lideri devletine bir şey olsun istemez güçlü bağımsız egemen olsun ister ancak yöntemleri ve kararları tartışılır bir liderdi yurt dışına gönderilmesi evet isabetti ancak ihmal edildi mi evet edildi özetle saltanatlar hiç masum değildir ama cumuriyetlerinde hep bir eli kirlidir.
Önemli değil dostum herzamanÇok Teşekkürler Bunla İlgili Proje Ödevim Vardı İşime Yaradı Yararlı Konu.
dostum bilgide hata var devlet hazinesinden istesede 1 kuruş dahi alamaz çünkü mondros ve mudanyada siyasi olarak varlığı yok sayılmış bir devletti hukuken yok sayılmış bir devletin hanedan mensubu devlet hazinesinden bir şey talep edemez çünkü devletler hanedan ile değil hanedanlar devlet ile anılır kaldı ki o buhranda kimseye verecek 5 kuruşumuz dahi yoktu olsa zaten tekalifi milliye emirlerine hiç ihtiyaç kalmazdı hain değildir kesinlikle mantıken hiçbir lideri devletine bir şey olsun istemez güçlü bağımsız egemen olsun ister ancak yöntemleri ve kararları tartışılır bir liderdi yurt dışına gönderilmesi evet isabetti ancak ihmal edildi mi evet edildi özetle saltanatlar hiç masum değildir ama cumuriyetlerinde hep bir eli kirlidir.
Vahdettin Han mı kurmadı dostum bazı hain paşalar kurdu örneğin damat ferit gibi.Kuvayi Milliyeye yardımımı olmuştur dediniz ? Güldürmeyin beni, Kuvayi Milliye hareketini önlemek için Kuva-yi İnzibatiyeyi kurmuştur. Yani Anti-Kuvayi Milliye
Kuvayi Milliye harekatını engellemek için bir anti harekat kuran bir kişinin nasıl bir Kuvayi Milliye harekatına faydası olabilir ? Damat ferit hükümeti ve vahdettin kendilerini kurtarmak için İngiliz mandalığına girmeyi çözüm olarak görmekteydiler.
reis ayrıca kuvayı inzibatiye nin amacı Kuvayı Milliye karşı olmak değil ingilizleri aldatmak.Kuvayi Milliyeye yardımımı olmuştur dediniz ? Güldürmeyin beni, Kuvayi Milliye hareketini önlemek için Kuva-yi İnzibatiyeyi kurmuştur. Yani Anti-Kuvayi Milliye
Kuvayi Milliye harekatını engellemek için bir anti harekat kuran bir kişinin nasıl bir Kuvayi Milliye harekatına faydası olabilir ? Damat ferit hükümeti ve vahdettin kendilerini kurtarmak için İngiliz mandalığına girmeyi çözüm olarak görmekteydiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?